O multime de tineri romani au ales sa plece departe de Romania, sperand sa poata munci si castiga cat mai multi bani in strainatate, pentru ca ulterior sa se intoarca in tara si sa inceapa propria afacere.
Unii dintre acestia au ales sa ramana in strainatate, stabilindu-se definitiv acolo, dat fiind faptul ca le-a placut foarte mult traiul in tari straine. Altii insa, au ales sa isi duca planul la bun sfarsit, si au decis sa se intoarca in tara, unde in mediul rural, au inceput sa se ocupe de cresterea animalelor.
Si acum exista tineri care se intreaba daca este rentabila cresterea porcilor in Romania, mai ales cei din mediul rural care sunt invatati cu animalele, le place sa le dea mancare, si chiar cresc porci pe care ii sacrifica pentru propriul consum.
Ei bine, infiintarea unei ferme de porci, cu siguranta reprezinta o idee de afaceri foarte buna, mai ales pentru cei care locuiesc in mediul rural, si care fie detin deja o suprafata de teren agricol, fie au mostenit o gospodarie mare la tara. Vor avea nevoie de spatiu pentru a-si crea ferma la care viseaza.
De mentionat este faptul ca in ultimul timp, interesul consumatorilor pentru carnea de calitate a crescut din ce in ce mai mult, iar fermierii care isi hranesc in mod traditional animalele, se bucura de un foarte mare succes.
Acestia, chiar si in cazul in care nu au o ferma foarte mare, si cu efective mici de porci, pot duce un trai mai mult decat decent in Romania. Deci, este lesne de inteles de ce multi tineri se intreaba daca merita sa crestem porci in Romania.
Cei care intentioneaza sa faca acest lucru si sa creasca porci, mai intai de toate, trebuie sa isi creeze un plan de afaceri foarte bine detaliat si foarte bine gandit, dupa care sa se ghideze atunci cand isi conduc afacerea.
Cei care de exemplu se gandesc sa se ocupe personal de vinderea porcilor in pietele de animale, cu siguranta se pot gandi sa infiinteze o gospodarie taraneasca. In schimb, cei care se gandesc si au posibilitatea de a creste anual sute sau mii de animale, se pot gandi la infiintarea unei intreprinderi individuale.
Acestia vor avea nevoie de mai multe autorizatii, vor plati impozite, dar vor avea libertatea de a-si extinde afacerea pana la numarul de capete dorit. Pot sa creasca si 10.000 de porci anual, chiar si 100.000 de capete, daca spatiul le permite.
Cei care se gandesc la o afacere atat de mare, cu siguranta vor reusi sa incheie contracte cu diferite abatoare din tara si din strainatate. Vor avea nevoie si de cele mai bune servicii de transport animale, iar aici discutam despre Brutaru Tansport animale, o companie specializata in transportul de lunga durata a animalelor vii.
Indiferent ca urmeaza sa vindeti animalele in tara sau in strainatate, aceasta companie de transport animale va poate veni in ajutor. Cu Butaru Transport Animale, toate animalele vor fi epe maini bune, dat fiind faptul ca personalul companiei are competenta si instruirea necesara in acest sens.
Plus de asta, vehiculele ocmpaniei indeplinesc toate standardele de constructie, si corespund conditiilor speciale de transport animale. In plus, aceasta firma respecta toate regulile de curatare si de dezinfectie.
Revenind la cresterea porcilor, de mentionat este faptul ca in clipa de fata, la nivel mondial exista peste 100 de rase. Deci, este important sa va ganditi la ce rasa doriti sa cresteti si sa vindeti.
Pentru inceput, puteti achizitiona in jur de 350 – 400 capete de godaci, dintre care 15 scroafe de prasila si 2 vieri. Ceilalti purcei vor fi intarcati, iar ulterior supusi ingrasarii, dupa care scosi la vanzare pentru a fi sacrificati.
In cazul in care nu dispuneti de un capital foarte mare care sa va permita sa cumparati foarte multe capete, puteti cumpara mai putine animale, iar apoi, banii castigati ii puteti reinvesti, si puteti proceda astfel de la tranzactie la tranzactie, pana cand ajungeti sa vindeti anual, cate capete de porcine doriti.
Daca alegeti sa cumparati purceii care au in jur de 25 – 30 de kilograme la pretul de 150 – 200 de lei, acestia vor ajunge la 100 de kilograme in aproximativ 4 luni. Vanduti la 8 – 10 lei kilogramul in viu, veti obtine in jur de 800 – 1000 de lei pentru fiecare exemplar.
La acest pret, tinand cont ca puteti creste chiar si 350 – 400 de porci intr-un singur an, cu siguranta veti reusi sa obtineti venituri foarte mari, chiar si daca va trebui sa cumparati furajele, si sa platiti pe cineva care sa se ocupe de animale (sa le dea mancare, sa le faca de cate ori este nevoie curat, etc.).
Practic, la tara nu exista afaceri mai rentabile decat cresterea animalelor. Plus de asta, aveti posibilitatea de a beneficia si de cele mai bune conditii de transport pentru acestea, deci, aveti toate motivele pentru a incepe o asa afacere.