In domeniul constructiilor, buldoexcavatoarele sunt fara doar si poate, cele mai populare utilaje (nu doar in Romania ci la nivel mondial), datorita multifunctionalitatii acestora.

Pentru a va da seama de ce este necesar sa cautati un astfel de utilaj la companiile care au echipamente de constructii de vanzare, mentionam faptul ca buldoexcavatoarele sunt capabile sa inlocuiasca o multime de utilaje, cum ar fi excavatorul in primul rand, incarcatorul frontal, sau in unele situatii chiar si motostivuitorul.

In randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a descoperi mai multe informatii utile despre aceste utilaje necesare in domeniul constructiilor, asa ca va recomandam sa ramaneti alaturi de noi si sa cititi acest articol pana la final.

Specificatiile tehnice ale buldoexcavatorului

In momentul in care vine vorba despre astfel de echipamente de constructii de vanzare, trebuie sa stiti ca un buldoexcavator este mai mic decat un excavator. Buldoexcavatorul este format din sasiu si cabina, alaturi de un brat de excavare si un incarcaror frontal. Facand o comparatie cu excavatorul, buldoexcavatorul are rotatia maxima de 200 de grade spre partile laterale ale sale.

Putere

Puterea unui astfel de utilaj este masurata in cai putere (CP), prin definitie, un cal putere (CP) inseamna suma tuturor energiilor care sunt necesare pentru a muta 16.5 tone la 30 – 48 cm in decurs de un minut.

CP este o masura a capacitatii buldoexcavatorului de a ridica/muta o anumita ingreutate. Cand vine vorba despre aceasta unitate de masura (CP), va puteti crea o idee in ceea ce priveste utilajul, performantele acestuia si cat este de capabil sa indeplineasca anumite sarcini cu succes.

De cele mai multe ori, aceste echipamente de constructii, daca au o adancime mai mare de sapa, necesita si o putere mai mare. Cat despre puterea buldoexcavatorului, este cuprinsa in cele mai multe cazuri intre 68 si 127 CP, dar exista si utilaje care au mai multi cai putere.

Greutate

In ceea ce priveste greutatea unui astfel de utilajm aceasta are o mare importanta, la fel ca si stabilitatea utilajului cand se executa lucrari grele. In medie, greutatea unui astfel de utilaj este cuprinsa undeva intre 6 si 12 tone.

Adancimea de sapare

Adancimea de sapare a unui astfel de utilaj, reprezinta de-asemenea o alta caracteristica importanta care trebuie luata in considerare. In unele cazuri, adancimea de sapare a unui buldoexcavator poate fi cuprinsa intre 2 si 5 metri, sau chiar mai mult.

Brat telescopic

Aproape toate buldoexcavatoarele au un brat telescopi, acesta fiind o extensie a bratului. Aceasta extensie a bratului este deosebit de importanta, in conditiile in care contribuie la un control mai bun al bratului, dar si la lungimea si adancimea de sapare.

Capacitatea de incarcare

In momentul in care vine vorba despre achizitia unui astfel de utilaj, conteaza foarte mult si capacitatea de incarcare frontala, pentru incarcarea materialelor. In cele mai multe cazuri, capacitatea de incarcare a buldoexcavatoarelor variaza intre 1 metru cub si 1.5 metri cubi.

In mare parte, acestea sunt cele mai importante specificatii tehnice pe care trebuie sa le cunoasteti si sa le luati in considerare atunci cand aveti nevoie sa cumparati un buldoexcavator pentru afacerea dvs.

Beneficiile unui buldoexcavator

In mod evident, beneficiile unui astfel de utilaj le stiti deja, dar puteti sa le gasiti si in randurile care urmeaza (prezentate pe scurt).

Sarcini mai mari de lucru

In ceea ce priveste sarcinile de lucru ale unui buldoexcavator, acestea sunt mai mari in comparatie cu sarcinile de lucru ale unui mini excavator de exemp;u.

Distanta la care poate lucra

Dat fiind faptul ca utilajul are in dotare un brat mult mai mare in comparatie cu un mini excavator, un buldoexcavator este ideal pentru ca ajunge cu o cupa de excavare la distante mult mai mari in comparatie cu mini excavatorul. Mai mult decat atat, datorita acestui lucru, buldoexcavatorul este capabil sa sape la adancimi mult mai mari.

Atasamente

De exemplu, aici trebuie sa aflati ca buldoexcavatorul datorita bratului de excavare pe care il are in dotare, poate fi folosit la mai multe activitati, pentru ca ii pot fi atasate mai multe atasamente.

Cupa frontala

In comparatie cu un mini excavator de exemplu, cupra frontala a buldoexcavatorului este mai mare, deci buldoexcavatorul se poate folosi fara probleme la incarcare.

Alte activitati ale unui buldoexcavator

Un astfel de utilaj poate fi folosit pentru a realiza multe activitati. Puteti sa folositi de exemplu buldoexcavatorul pentru a efectua sapaturi, pentru a efectua lucrari de demolare, pentru compactare sau chiar si pentru a transporta si a manipula tot felul de materiale (chiar si busteni de exemplu). Se poate folosi buldoexcavatorul pentru lucrari de intretinere a terenurilor, pentru lucrari de forare, pentru pregatirea locurilor pentru pavaj, pentru asfaltare, pentru deszapezire, iar exemplele pot continua.

Asadar, in aceste conditii, este indicat sa va indreptati atentia spre cele mai bune astfel de utilaje de constructii. Puteti alege buldoexcavatoare noi sau sh, la preturi atractive.