Pianele digitale sunt instrumente muzicale care devin din ce in ce mai la moda datorita calitatii si pretului lor rezonabil. In plus, multi incepatori prefera sa invete pe un pian digital decat pe un pian cu coada.

In acest articol va vom prezenta o analiza in profunzime a modelului de tastatura Yamaha, unul dintre cele mai populare piane digitale de pe piata este un pian digital Yamaha, ideal pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de pian intr-un model de inalta calitate.

Polifonie

Pianul este unul dintre cele mai versatile si complete instrumente pe care le puteti gasi in lumea muzicii. Cu ajutorul lor, puteti interpreta aproape orice fel de ritm si stil si, de asemenea, confera oricarei piese muzicale un stil unic si special.

In zilele noastre, pianele digitale sunt achizitii esentiale pentru orice muzician datorita accesibilitatii si portabilitatii lor. Una dintre cele mai populare caracteristici ale pianului digital Yamaha este faptul ca are o functie polifonica. Acestia se remarca prin faptul ca ofera un anumit nivel de consistenta spectacolelor, dar servesc si la crearea unor piese noi si unice.

Sunete

Unul dintre avantajele pe care le aveti atunci cand alegeti sa cantati muzica pe un pian digital este ca aceste computere au, de obicei, o mare varietate de functii pentru interpret. Printre cele mai populare se numara inregistrarea, varietatea de sunete, diferite tonuri de gabarit, demo-uri, printre multe alte optiuni.

In cazul pianului digital de la Yamaha, ar putea fi evidentiat faptul ca acest model are un sistem incorporat care va va permite sa va bucurati si sa utilizati pana la 14 tipuri diferite de tonuri si sunete. Adica, veti putea modifica sunetul produs de clape pentru a obtine performante la pian clasic, pian digital, chitara, cimpoi, flaut, vioara, printre multe alte instrumente.

Cu acest tip de tehnologie, va puteti da frau liber imaginatiei si puteti compune cele mai incredibile piese muzicale pentru a va incanta familia si prietenii.

Avantajele cumpararii unui pian digital Yamaha

Exista mai multe motive pentru care pianele digitale Yamaha sunt atat de populare astazi. De la pret la realism, acestea sunt principalele motive pentru a cumpara un pian electric Yamaha.

Accesibilitate

Chiar daca aveti un buget restrans, nu trebuie sa va multumiti cu un pian digital mediocru. Yamaha produce niste piane digitale excelente, care au preturi mult mai mici decat cele ale concurentei.

Calitatea productiei

Spre deosebire de unele companii de piane digitale care produc piane prost asamblate, care seamana mai mult cu o jucarie decat cu un instrument, Yamaha este cunoscuta pentru ca produce instrumente de inalta calitate, construite pentru a rezista.

Realism

Realismul, atat in ceea ce priveste calitatea sunetului, cat si actiunea claviaturii, este cheia pentru a realiza un pian digital bun. Yamaha stia acest lucru si de aceea a decis sa isi umple catalogul cu cele mai realiste instrumente de pe piata.

Caracteristici digitale

Toate setarile si functiile suplimentare oferite de un pian digital reprezinta unul dintre principalele beneficii ale detinerii acestui instrument si o caracteristica cheie a acestor piane si claviaturi digitale. Prin urmare, Yamaha este cea mai buna alegere pentru a va dota pianele cu cele mai bune caracteristici.

Cum a aparut pianul?

Creat in Italia in jurul anului 1500, clavecinul s-a raspandit mai tarziu in Franta, Germania, Flandra si Marea Britanie. Cand o tasta este apasata, un plectru atasat de o fasie lunga de lemn numita mufa ciumeste coarda pentru a face muzica. Acest sistem de corzi si placa de sunet si structura generala a instrumentului seamana cu cele care pot fi gasite intr-un pian.

Pianul a fost inventat de Bartolomeo Cristofori (1655-1731) din Italia. Cristofori a fost nemultumit de lipsa de control pe care muzicienii o aveau asupra nivelului de volum al clavecinului. El este creditat pentru ca a schimbat mecanismul de ciupire cu un ciocan pentru a crea pianul modern in jurul anului 1700.

Instrumentul a fost de fapt numit pentru prima data „clavicembalo col piano e forte” (literalmente, un clavecin care poate canta zgomote moi si puternice). Acesta a fost prescurtat la numele comun de acum, „pian”.

Gottfried Silbermann, specialist in constructia de orgi, a preluat munca pe care a inceput-o Cristofori. A studiat desenele lui Cristofori si le-a imbunatatit.

Nu dupa mult timp, in 1747, Johann Sebastian Bach a interpretat una dintre piesele sale istorice in fata lui Frederic cel Mare la pianul pe care Silbermann l-a dedicat regelui.

Un om care a contribuit foarte mult la fabricarea pianelor germane a fost Johann Andreas Stein (1728-1792).

Stein a imbunatatit mecanismul de la pianul Silbermann si a dezvoltat ceea ce mai tarziu va fi numit actiunea vieneza, un nou sistem care a fost folosit de multi ani si a castigat multa popularitate. Acest nou pian avea o calitate a tonului stralucitoare si o tastatura care raspundea bine la atingere. Mozart s-a indragostit de aceste aspecte ale noului instrument, pe care a scris multe piese renumite pentru pian.