Tacamurile si vesela unui restaurant contribuie la crearea imaginii sale. Este un aspect care expune serviciul de luat masa la laude sau critici severe. Este un factor care influenteaza intr-un mod special acel sentiment de a te simti bine sau rau servit.
Prin urmare, este o problema care trebuie abordata in mod corespunzator. Nu este suficient sa prezentati cel mai delicios si atractiv fel de mancare vizual, daca recipientul nu este adecvat sau are defecte. De exemplu, nu este suficient ca o friptura tentanta de carne sa ajunga la masa daca cutitul nu taie. Nu este placut sa primiti o salata proaspata si completa intr-un castron deteriorat.
Alegerea tacamurilor si veselei trebuie sa fie bine planificata, atunci cand le reinoim sau dotam restaurantul. Nu este convenabil sa faceti achizitii numai in functie de costuri; pe termen lung, poate deveni o cheltuiala care nu a dat beneficii.
Sugestii pentru alegerea tacamurilor si veselei pentru restaurant.
Tacamuri – nu totul la fel
Exista furculite, cutite, linguri cu forme si dimensiuni speciale care le fac potrivite pentru fiecare fel de mancare. Prin urmare, primul punct atunci cand cumparati tacamuri este sa va ganditi la tipul de meniu pe care il ofera restaurantul dvs.
Desi un peste poate fi taiat cu orice cutit si pus in gura cu orice furculita, exista tacamuri speciale pentru acel aliment. Categoria de servicii pe care restaurantul o ofera va depinde de varietatea de tacamuri de cumparat.
Ce tacamuri sa cumperi?
Un echipament de tacamuri de baza pentru un restaurant cu un serviciu standard ar trebui sa includa:
- Cutit si seturi de furculite.
- Lingura de supa
- Set de furculite de peste
- Lingura pentru desert
- Lingurita de cafea
- Lingura pentru inghetata
In cazul in care meniul si caracteristicile serviciului au nevoie de el, este, de asemenea, recomandabil sa aveti:
- Cutit si furculita pentru starter
- Clema, furculita si ace pentru crustacee si melci.
- Furculita de stridii
- Furculite si linguri mici pentru fondue
- Pensete pentru sparanghel
Conditiile unor tacamuri bune
Piata ofera tacamuri din diverse materiale; aliajele de argint si otel inoxidabil sunt cele mai abundente. Aceste materiale fac diferente de preturi si cerinte pentru a le mentine stralucitoare.
Otelul inoxidabil este intotdeauna o alegere buna; tacamurile din acest material sunt durabile, usor de spalat si placute vizual. Oricare ar fi materialul ales, se va lua in considerare:
- Este important ca acestea sa fie usor de manevrat. Daca sunt foarte grele, acestea vor fi un inconvenient pentru cina.
- Acestea trebuie sa fie rezistente. Ar fi haotic ca o furculita sau un cutit sa se rupa in mijlocul mancarii unui client.
- Ele nu vor permite mirosurilor sau gusturilor sa adere. Exista tacamuri de calitate inferioara in care aromele adera si contamineaza celelalte ingrediente ale vasului.
- Evitati tacamuri in editie limitata
Tacamul editie limitata poate fi foarte original si frumos, dar el devine o problema atunci cand vine vorba de reaprovizionare. Sustenabilitatea tacamurilor este un factor de luat in considerare. Tacamurile se pierd, se deterioreaza, nu dureaza pentru totdeauna; din acest motiv, alegerea modelelor care sunt dificil de inlocuit va obliga sa cumparati totul din nou.
Este foarte neplacut ca ajungi la aceeasi masa acoperita cu stiluri sau materiale diferite. Prin toate mijloacele trebuie evitat acest lucru; din acest motiv, trebuie sa alegeti modele clasice, cele care sunt intotdeauna pe piata.
Intretinerea tacamurilor
Termenul de valabilitate al tacamurilor este prelungit cu o ingrijire adecvata. Este convenabil sa le inmuiati timp de cateva minute, astfel incat ramasitele sa se desprinda. Daca este posibil, razuirea lor ar trebui evitata. Sapunul si apa sunt cele mai bune produse de curatare, iar detergentul neutru previne alterarea.
Vesela
Completeaza masa cu o vesela perfecta. Acesta atrage in mod inevitabil ochii si atentia mesenilor.
Prin urmare, avand tacamuri adecvate tipului de serviciu si vesela potrivita, este esential pentru a servi clientii bine. Atat de mult, incat industria producatorilor de articole de masa reinnoieste in mod constant formele si modelele.
Industria ofera, de asemenea, feluri de mancare speciale pentru mese speciale: stridii, melci, sparanghel. Daca meniul ofera aceste optiuni, ar fi bine sa integrati si tacamurile si vasele corespunzatoare.
Paharele, canile, ulcioarele, cosurile de paine, recipientele pentru sare si piper pentru salate vor fi alese in functie de stilul general al spatiilor.
Moda si estetica
Estetica este intotdeauna importanta, iar un design atent si original va aduce o nota personala restaurantului. Gustul pentru rustic si nestructurat a generat noi tendinte in vesela unui restaurant. Iata aici model tacamuri rustic!
Materiale
In ceea ce priveste vesela, trebuie sa optezi pentru materiale cu rezistenta termica ridicata. La materialele traditionale se adauga portelan, faianta, sticla, melamina si materiale vitrificate, foarte rezistente la temperaturi si socuri ridicate.
Sa nu uitam ca modelele si materialele usor de manevrat si curatat vor contribui la confortul interiorului bucatariei.
Optiunile sunt diverse. Atunci cand alegeti, sugestia este sa va ganditi inainte de a cumpara. Tacamurile si vesela trebuie adaptate conceptului si identitatii restaurantului.