Ca si in cazul majoritatii metodelor de predare, invatarea online are o serie de aspecte pozitive si negative. Descifrarea si intelegerea acestor aspecte pozitive va ajuta institutele sa dezvolte strategii de predare mai eficient pentru a asigura o calatorie de invatare neintrerupta pentru studenti.

Unul dintre termenii cei mai des folositi dupa pandemie este termenul „noua normalitate”. Noua normalitate in educatie este utilizarea sporita a instrumentelor de invatare online. Pandemia de COVID-19 a declansat noi moduri de invatare. Peste tot in lume, institutiile de invatamant cauta platforme de invatare online pentru a continua procesul de educare a studentilor. Noua normalitate este acum un concept schimbat de educatie, cu invatarea online in centrul acestei schimbari. Astazi, invatarea digitala a devenit o resursa necesara pentru elevi si scoli din intreaga lume.

Pentru multe institutii de invatamant, acesta este un tip complet nou de educatie pe care au trebuit sa-l imbratiseze. Invatarea online este acum aplicabila nu numai invatarii disciplinelor academice, ci se extinde si asupra invatarii despre activitatile extracurriculare pentru studenti. Cererea de invatare online a crescut semnificativ in ultimele luni si va continua sa creasca si in viitor.

Offline sau online, se poate urma acum un curs de management al proiectelor si timpului. Construieste corect un business de la A la Z online sau la clasa. Impreuna cu ceilalti cursanti, se va putea invata despre planificarea si implementarea proiectelor. Cursul este 100% practic si adaptat mediului actual, ceea ce inseamna ca, in final, cursantul va avea un proiect planificat, gata de implementat si coordonat.

Invatarea online ofera profesorilor o modalitate eficienta de a oferi lectii studentilor. Invatarea online are o serie de instrumente precum videoclipuri, PDF-uri, podcasturi, iar profesorii pot folosi aceste instrumente ca parte a planurilor lor de lectie. Prin extinderea planului de lectie dincolo de manualele traditionale si prin includerea resurselor online, profesorii pot preda mai eficient.

Un alt beneficiu al educatiei online este ca studentii pot participa la cursuri de oriunde. De asemenea, permite scolilor sa ajunga la o retea mai mare de studenti, mai degraba decat sa fie constranse de granitele geografice. In plus, prelegerile online pot fi inregistrate, arhivate si eliberate pentru utilizare ulterioara. Acest lucru le permite elevilor sa acceseze materialele de invatare atunci cand sunt cei mai buni. In acest fel, invatarea online ofera studentilor posibilitatea de a alege liber ora si locul instruirii.

Un alt beneficiu al invatarii online este costul financiar mai mic. Invatarea online este mult mai accesibila in comparatie cu invatarea fizica. Asta pentru ca la invatarea online nu exista costuri pentru transportul studentilor, masa pentru studenti si, mai ales, proprietatea. In plus, toate materialele de curs sau de studiu sunt disponibile online, creand un mediu de invatare fara hartie, care nu este doar mai ieftin, ci si prietenos cu mediul.

Deoarece cursurile online pot fi urmate de acasa sau de oriunde, exista sanse mai mici ca studentii sa piarda cursurile. Fiecare elev are o cale si un stil de invatare diferit. Unii studenti sunt studenti vizuali, in timp ce altii prefera sa invete prin audio.

Discutiile din mediul online pot oferi studentilor mai multe oportunitati de a se gandi, de a cerceta si chiar de a redacta postarile pentru discutii si raspunsurile lor

Discutiile bogate si complexe conduse de elevi in clasa pot fi facilitate in ambele medii, dar cu avantaje si dezavantaje net diferite. Deoarece sunt asincrone si apar adesea pe perioade mai lungi de timp (chiar si zile), discutiile din mediul online pot oferi studentilor mai multe oportunitati de a se gandi, de a cerceta si chiar de a redacta postarile de discutii si raspunsurile lor. In plus, in mediul online, studentii extrovertiti si introvertiti sunt pe picior de egalitate, ceea ce poate duce la discutii mai egale, mai deschise si mai oneste.

Cursurile online sunt adesea mai personale si individualizate

Fara ore si locuri de intalnire sincronizate pentru intreaga clasa, cum ar fi cursurile fata in fata, implicarea studentilor in invatarea intr-un curs online poate fi, sau chiar este de fapt, mai personala si individualizata decat intr-un cadru fata in fata. In cursurile online, prelegerile conduse de profesor si exercitiile din clasa sunt inlocuite cu optiuni de invatare directionate de elev, care sunt concepute universal pentru toti cursantii. In general, instructorii interactioneaza cu studentii mai frecvent pe o baza individuala si personala, facilitand invatarea fiecarui student pe parcursul cursului. Si, interactiunile elev-student sunt in general mai abundente.

Reunesc oameni, culturi, comunitati si orase diverse

Compuse din studenti care se conecteaza din toata tara, cursurile online pot profita de posibilitati nesfarsite imaginabile prin reunirea unor oameni, culturi, comunitati si orase diverse care le extind oportunitatile de invatare pe baza experientelor si perspectivelor unice in afara locatiei fizice.

Cand fiecare aspect al invatarii si angajarii intr-o clasa are loc in mediul online, este foarte usor sa infuzezi o multime de continut multidimensional si exercitii de invatare pe parcursul cursului, inclusiv numeroase oportunitati de invatare bazate pe tehnologie.