Pentru a avea o eficiență maximă, ai nevoie de o plita electrica profesionala. În acest fel, bucătarul restaurantului, hotelului sau a cateringului tău poate să prepare cele mai bune delicatese la timp și economic, datorită acesteia.

Calitatea produselor contează și ele, însă și ustensilele și echipamentele care se folosesc pentru ca mâncarea să fie gătită corespunzător, iar oamenii să se bucure de aceasta. Plita electrică profesională este o alegere inovativă și mult mai bună decât alegerea unei plite pe bază de gaz în bucătăria unui restaurant.

Trebuie să aduci schimbări bucătăriei pentru o eficacitate mare și pentru a beneficia de anumite avantaje care te vor ajuta pe viitor. Plita electrica profesionala te ajută cu consumul de energie electrică, care este mult mai scăzut și timpul petrecut în bucătărie este la fel de mult, însă mâncarea este gătită la temperatura potrivită, în cantități mult mai mari și mai rapid.

Prin folosirea unei plite electrice profesionale nu mai ești dependent de folosirea unei plite pe bază de combustibil profesională. Astfel, aceste plite sunt mult mai simplu de folosit și controlat prin inovațiile aduse acestora în decursul anilor.

Metode care pot să-ți îmbunătățească eficacitatea într-o bucătărie profesională cu plita electrica profesionala

Prin eficacitatea unei plite electrice profesionale poți să realizezi o grămadă de preparate într-un timp mai scurt, iar acestea să fie preparate la temperaturile potrivite. De altfel, plita electrica profesionala beneficiază de anumite aspecte importante, iar bucătarul restaurantului sau a hotelului o să beneficieze de acestea.

Câteva metode de care poți beneficia prin folosirea acestei plite sunt următoarele:

  • Pregătirea din timp – pentru o eficacitate maximă în bucătărie, bucătarul are nevoie să aibă toate ingredientele, alimentele și ustensilele necesare alături de el. În acest fel, procesul de gătire a alimentelor este mult mai rapid, iar cu ajutorul plitei, acesta va eficientiza mai mult procesul.
  • Folosirea ochiurilor plitei – plitele electrice profesionale dispun de o varietate mai mare de ochiuri. Pentru ca procesul de gătire să fie mai rapid, bucătarul se poate ajuta de toate ochiurile plitei în același timp și să gătească o diversitate de mâncăruri.

Acesta trebuie să fie ordonat și să aibă fiecare ustensilă de care necesită, pentru fiecare oală, pentru a nu strica gustul unui rețete.

  • Timpul utilizat în bucătărie – în timp ce bucătarul gătește pe pliata electrică profesională, se poate ocupa în același timp și de alte rețete pe care trebuie să le pregătească. În acest fel, bucătarul nu pierde timp degeaba în bucătărie și timpul este folosit eficient, pregătind mai multe lucruri pentru diferite rețete.
  • Adaptarea temperaturii potrivite – temperatura poate să fie setată pentru fiecare preparat în parte, astfel fiecare să fie corespunzător preparat și pentru economisirea energiei. Bucătarul nu este obligat să folosească temperatura maximă pentru toate preparatele, astfel dacă o setează de la bun început pentru fiecare este mult mai eficient.
  • Curățarea plitei electrice profesionale – pentru a proteja plita cât mai mult posibil și de a o menține în condiții potrivite trebuie să fie curățată în timp real. Din cauza temperaturii ridicate care o produce plita, provoacă lipirea sau arderea alimentelor care au ajuns pe ea.

Iar, prin curățarea ei la timp se va preveni acest lucru, iar la sfârșit curățarea ei va fi mult mai ușoară.

  • Întreținerea plitei – pentru ca aceasta să fie menținută în cea mai bună versiune, aceasta trebuie să fie curățată. Iar, bucătarul trebuie să verifice prizele și cabluri, să se asigure că nu sunt probleme.

Plita electrica profesionala folosita de un chef in bucataria unui restaurant

Avantajele și dezavantajele plitei electrice profesionale

Există o serie de avantaje și dezavantaje ale plitei electrice profesionale într-o bucătărie profesională. Acestea sunt:

Avantajele plitei electrice:

  • Eficacitatea energetică – cu ajutorul acestui avantaj, plita electrică scade costul facturii de electricitate și restaurantul poate să fie mult mai eficient și productiv din punct de vedere al preparatelor pe care le pregătesc pentru clienți. Aceste tipuri de plite pot fi concepute să fie eficiente energetic.
  • Controlul temperaturii – datorită acestui aspect bucătarul poate să stabilească temperatura potrivită pentru toate preparatele, astfel acestea fiind de calitate superioară și având rezultate bune.
  • Siguranța asigurată – bucătarul sau personalul din bucătărie sunt mult mai în siguranță folosind această plită electrică, decât cea cu flacără care provoacă accidente mult mai des.

Dezavantajele plitei electrice:

  • Costul mare de achiziționare – pentru unele restaurante sau hoteluri, achiziționarea unei plite electrice profesionale este o investiție costisitoare, mai ales dacă aceștia sunt la început de drum sau dacă au un buget mai mic.
  • Necesitatea energiei electrice – restaurantul sau hotelul are nevoie constantă de sursa de energie pentru ca plita să funcționeze la eficacitatea maximă. Se pot produce întreruperi de curent care să afecteze plita electrica profesionale, așa că va trebuie să mai ai o altă sursă de energie în aceste cazuri pentru ca aceasta să funcționeze și în condiții de acest gen.
  • Timpul de încălzire – pentru a nu pierde mult timp în bucătărie, bucătarul va trebui să pregătească plita din timp. Aceasta nu se încălzește la fel de repede ca și plita care folosește gaz. Iar acest lucru poate să încetinească bucătarul, însă dacă acesta se pregătește din timp, procesul de gătire nu va fi încetinit de aceasta.
  • Învățarea unor tehnici noi – deoarece aceasta este puțin diferită de plita pe bază de gaz, va fi nevoie de un timp pentru ca bucătarul să se obișnuiască cu această plită. De altfel, tehnicile de gătit se pot schimba cu ajutorul plitei electrice.

Astfel, plita electrică aduce aspecte noi în bucătărie și bucătarul poate profita de acestea prin crearea și prepararea unor delicatese.