Știm cu toții cât de important este să ne păstrăm alimentele proaspete. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu realizează că anumite metode pot face diferența atunci când vine vorba de păstrarea longevității alimentelor.
Pentru a ajuta la pastrarea in bune conditii a alimentelor, iată câteva modalități creative de a aseza produsele în frigider. Cu aceste sfaturi și trucuri simple, vă puteți asigura că alimentele dumneavoastră rămân proaspete pentru perioade mai lungi de timp.
Păstrarea produselor proaspete
Când vine vorba de păstrarea produselor proaspete, există multe modalități creative de a vă păstra alimentele și alte articole în frigider. Este important să fii conștient de cât durează anumite alimente și de ce temperaturi ajută la conservarea lor pentru o durată mai lungă de valabilitate.
De exemplu, ouăle ar trebui refrigerate imediat când sunt aduse acasă de la magazin. Același lucru se poate spune și despre carnea crudă și fructele de mare, deoarece acestea trebuie să rămână reci până când sunt gătite pentru a preveni creșterea bacteriilor.
În plus, condimente precum ketchup-ul, muștarul și maioneza pot fi depozitate cu ușurință în ușa frigiderului, deoarece de obicei nu au nevoie de atâta putere de răcire.
Alte articole, cum ar fi brânza sau untul, ar trebui să rămână la frigider dacă doriți să fie proaspete mai mult timp.
Utilizați recipiente de stocare
Când vine vorba de organizarea și depozitarea produselor în frigider, mulți dintre noi putem folosi câteva sfaturi. Cel mai important aspect este găsirea recipientelor care se potrivesc perfect în frigider – acest lucru permite o mai bună utilizare a spațiului. Folosiți recipiente etanșe, cum ar fi cutiile de tip Tupperware, pentru articole precum sosuri, condimente, alimente gătite și gustări.
Dacă aveți spațiu limitat pe raft în frigider, luați în considerare utilizarea carcaselor stivuibile cu capace pentru articole mai mari, cum ar fi coșuri cu fructe sau salate mari, astfel încât acestea să nu ocupe prea mult spațiu. De asemenea, puteți folosi borcane pentru a stoca bucăți mici de brânză sau chiar măsline!
Sigilarea în vid
Sigilarea în vid este o metodă simplă, dar eficientă pentru a păstra produsele proaspete pentru mai mult timp și pentru a economisi spațiu în frigider. Această metodă de refrigerare funcționează prin eliminarea aerului din jurul alimentelor, prevenind creșterea bacteriilor, deteriorarea și folosirea exagerata a congelatorului.
Sigilarea în vid este un proces ușor care implică utilizarea unui aparat sau a unei mașini pentru a crea o etanșare la vid pe pungile sau recipientele de plastic pe care le umpleți cu produse alimentare. Odată sigilat, produsul va dura mult mai mult timp si va ocupa spațiu minim în frigider.
Pungile sunt, de asemenea, reutilizabile, ceea ce face ca aceasta să fie o soluție de depozitare economică care ajută la conservarea energiei prin reducerea deșeurilor și reducerea deplasărilor la magazinele alimentare!
Marinare și conservare
Când vine vorba de modalități creative de a păstra produsele alimentare în frigider, marinarea și conservarea prin murare sunt două metode care îmi vin în minte. Marinarea poate fi folosită pentru o varietate de carne și legume, în timp ce murarea este folosită de obicei pentru legume.
Ambele procese implică scufundarea alimentelor în soluții lichide acide, cum ar fi oțetul sau sucul de citrice. Acidul ajută la descompunerea proteinelor, care întărește produsul și, de asemenea, ajută la conservarea lui în frigider.
Produsele marinate includ adesea ingrediente aromatice precum usturoiul, ierburile și condimentele care conferă aromă produsului care este marinat; în timp ce murăturile implică de obicei arome mai înțepătoare, cum ar fi mărar și semințe de muștar.
Pentru a crea o soluție reușită de marinată sau murături, este important să echilibrați ambele componente cu sare și zahăr – proporția corectă va ajuta la conservarea alimentului, astfel încât să reziste mai mult în frigider!
Separați alimentele în sertare
Nu este un secret pentru nimeni că frigiderul este o parte cheie a oricărei bucătării. Dar cum poți profita la maximum de frigider și să te asiguri că toate alimentele rămân proaspete? Iată câteva modalități creative de a păstra produsele în frigider.
În primul rând, separați alimentele în sertare. Acest lucru vă va ajuta să păstrați totul organizat și să găsiți rapid ceea ce aveți nevoie atunci când deschideți ușa. Puteți separa fructele, legumele și produsele lactate în propriile sertare sau rafturi desemnate pentru un acces ușor și o durată de valabilitate mai lungă. Pentru o folosire cat mai optima a spatiului de stocare va recomandam un frigider Heinner Hf V213f+ cu 2 usi, unde veti avea un spatiu suplimentar de depozitare.
Apoi, utilizați recipiente pentru a depozita resturile sau mesele pre-preparate, astfel încât acestea să nu fie contaminate cu alte alimente din frigider. Folosiți recipiente etanșe cu capace etanșe pentru a păstra resturile proaspete pentru perioade mai lungi de timp și pentru a evita suprasolicitarea congelatorului.
Puneți fructele în pungi de plasă
Frigiderul este o modalitate excelentă de a păstra alimentele proaspete și ușor de accesat. Cu toate acestea, uneori poate fi dificil să depozitezi anumite produse în frigider fără ca acestea să se deterioreze sau să ocupe prea mult spațiu.
Mai întâi, puneți fructele în pungi de plasă, astfel încât să nu se strice rapid din cauza nivelului de umiditate din interiorul frigiderului. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să economisiți spațiu, deoarece nu veți avea nevoie de recipiente suplimentare pentru fructele dvs.
În plus, dacă căutați o modalitate de a păstra brânza pentru o perioadă lungă de timp, înfășurați-o bine în folie de plastic sau folie de aluminiu înainte de a o introduce în frigider. Acest lucru ajută la reducerea oxidării și menține umezeala, ceea ce înseamnă că brânza dvs. va rămâne delicioasă și va dura mai mult.
Foloseste bicarbonat de sodiu
Refrigerarea ajută la încetinirea creșterii microbilor dăunători care pot provoca alterarea alimentelor. Cu toate acestea, nu toate produsele pot fi păstrate în frigider fără să se deterioreze rapid.
O modalitate de a prelungi durata de valabilitate a articolelor refrigerate este utilizarea bicarbonatului de sodiu. Acest deodorizant natural absoarbe mirosurile și, de asemenea, ajută la prevenirea alterarii prin echilibrarea nivelului pH-ului din frigider. Este important să folosiți un recipient etanș pentru depozitarea bicarbonatului de sodiu, astfel încât să nu absoarbă umezeala din alte alimente și să nu preia arome nedorite din frigider.
În plus, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca ingredient la prepararea anumitor feluri de mâncare, cum ar fi pâinea sau prăjiturile!
Concluzie: Optimizarea stocării
În concluzie, este important să păstrați produsele la frigider, deoarece ajută la păstrarea prospețimii și a savorii. Una dintre cele mai bune modalități de a maximiza spațiul în frigider pentru toate produsele tale este să fii creativ.
Luați în considerare utilizarea unei combinații de rafturi, lăzi, coșuri și recipiente care pot fi atârnate sau sprijinite pe ușă. Folosiți containere de depozitare transparente, astfel încât să puteți identifica rapid ce se află înăuntru și să optați pentru caserole stivuibile dacă aveți nevoie de spațiu suplimentar.