Oamenii luau înainte decizii mai practice, chiar dacă aveau posibilități modeste. De exemplu, locuințele aveau diverse anexe menite să servească pentru diferite scopuri. Printre aceste anexe ale locuinței se număra și o bucătărie de vară. Aceasta reprezintă o cameră mai mare sau mai mică, amenajată corespunzător care, după cum îi spune și denumirea, servește drept bucătărie, pe timp de vară. În plus, faptul că această încăpere nu făcea parte din locuința propriu-zisă, aducea o serie de avantaje. Pe de-o parte, în această bucătărie se poate folosi un cuptor pe lemne pentru că fumul să nu se răspândească în restul locuinței, iar mâncarea gătită în acest mod va fi cu mult mai gustoasă. Pe de altă parte, căldura produsă în timpul gătirii, pe perioada verii, nu va crea disconfort în casă.

 

Cum poți avea o bucătărie mică, dar cochetă. 4 aspecte de care trebuie să ții cont

 

Amenajarea unei bucătării de vară poate fi o decizie bună pentru tine, indiferent dacă locuiești la oraș sau la sat. Aceasta s-ar putea dovedi utilă, chiar și iarna, dacă alegi să folosești un cuptor pe lemne. De exemplu, din cauza unor defecțiuni alimentarea cu gaz a locuinței, ar putea fi oprită pentru o perioadă de timp. În această situație, poți găti sau poți aștepta împreună cu familia în bucătăria de vară, lângă focul din cuptor. Cu o investiție mică, poți face o bucătărie de vară practică.

 

  1.   Alimentare cu energie electrică

Chiar dacă vei alege să folosești un cuptor pe lemne, vei avea nevoie de curent pentru celelalte electrocasnice. De aceea, frigiderul și congelatorul pot fi mutate în această bucătărie pentru a salva spațiu în locuință.

 

  1. Alimentare cu apă

Alimentarea cu apă este esențială pentru o bucătărie funcțională. Aici poți opta pentru o variantă independentă și economă. Mai exact, poți fora un puț sau, dacă deja ai unul în curte, îl poți folosi pe acela ca sursă de apă pentru alimentare. Mai mult decât atât, vei avea nevoie și de aparatura necesară extragerii apei, mai exact de o pompă. Pentru a alege varianta potrivită pentru proiectul tău, poți achiziționa un produs din gama de pompe submersibile de aici, de pe site-ul shop-einstal.ro. Nu doar că te vei bucura de independență în alimentarea cu apă a bucătăriei, dar apa pe care o vei folosi va fi mai curată decât cea venită în mod normal pe rețea. De asemenea, o pompă este utilă și pentru multe alte activități din jurul gospodăriei, cum ar fi asigurarea cantității necesare de apă pentru irigații.

 

  1.   Mobilier și electrocasnice

Fiind o bucătărie de vară, poți opta pentru varianta unei mobilări minimaliste. Câteva spații de depozitare, o masă și câteva scaune, sunt mai mult decât suficiente. În plus, electrocasnicele nu trebuie să fie nici ele multe, te poți rezuma la cele pe care ești sigur că le vei folosi în mod constant.

 

  1.   Cuptor pe lemne

Pentru a găsi o sobă pe lemne potrivită pentru gătit, poți căuta pe internet varianta pe care ți-o dorești. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de frecvența cu care o folosești, poți alege cea mai potrivită variantă pentru tine și bucătăria ta.

 

Așadar, o bucătărie mică de vară se poate dovedi o investiție utilă, mai ales atunci când iei cele mai bune decizii și o amenajezi corespunzător!

Sursă foto: pexels.com