Colagenul este un biopolimer, o componenta majora pentru coeziunea tesuturilor noastre. Este cea mai abundenta si cea mai raspandita proteina functionala la mamifere. Colagenul reprezinta intre 25 si 30% din totalul proteinelor din corpul uman. Este prezenta in piele, oase, ligamente, ochi si organe interne. Pielea insasi este compusa in proportie de 80% din colagen.

Pe masura ce imbatranim, sinteza colagenului este mai lenta si capitalul nostru de colagen scade, pielea se lasa, apar ridurile si imperfectiunile. Cunoscand acest proces, nu este greu de inteles importanta de a face un tratament cu colagen de la o anumita varsta. Vestea buna este ca avem capacitatea de a ne regenera propriul colagen.

Imbatranirea si pierderea colagenului

Colagenul este o proteina care confera pielii noastre structura, fermitatea si elasticitatea care sunt esentiale pentru corpul nostru. Incepand cu varsta de 25 de ani, productia sa incepe sa scada. Din cauza unor factori fiziologici, cum ar fi menstruatia si fertilitatea, femeile pierd de 2,5 ori mai mult colagen decat barbatii.

Nu este surprinzator faptul ca o cura de colagen este importanta pentru toti cei care doresc sa lupte eficient impotriva neplacerilor cauzate de imbatranire.

Care sunt semnele de avertizare ale pierderii colagenului?

  • Mohorate, intunecate si lipsite de elasticitate
  • Imbatranirea pielii, lasarea, ridurile si pielea uscata
  • Formarea unei varietati de pete pe piele
  • Roseata, pori mari, lipsa de hidratare
  • Caderea parului
  • Dureri articulare
  • Tesuturi articulare fragile
  • Scaderea densitatii osoase.

Care sunt principalii factori de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un tratament cu colagen? Exista multe suplimente de colagen pe piata. Cu toate acestea, este important sa va alegeti colagenul cu atentie. Mai jos veti gasi raspunsurile la intrebarile pe care le puteti avea si sfaturile noastre pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun tratament cu colagen de calitate.

Peptide de colagen: ce origine sa alegeti?

Colagenul este derivat din piele, cartilaj si oase de origine porcina, bovina sau de peste. In general, colagenul marin, extras din pielea de peste, prezinta mai putine riscuri si are o matrice mai compatibila cu colagenul uman.

Cat de mult colagen ai nevoie in timpul unei cure?

Zece grame de colagen: Aceasta este doza recomandata oficial de majoritatea medicilor esteticieni si reumatologi. Este doza minima necesara pentru ca un remediu sa fie eficient.

Ce face colagenul pentru piele?

Celulele fibroblaste produc doua tipuri de proteine care se gasesc in tesuturile conjunctive, cum ar fi tendoanele si ligamentele, si in dermul pielii: elastina (care face ca pielea sa fie supla si elastica) si colagenul. Dar ce anume face colagenul pentru piele? Practic, ii confera un cadru pentru a fi dur, ferm si a-si pastra forma.

Ce avantaje ofera tratamentele cu colagen pentru fata?

Daca doriti o piele frumoasa, aveti nevoie de colagen, punct. O persoana cu un nivel ridicat al acestei proteine pretioase (precum adolescenta cu piele de piersica de la colt) va avea o piele ferma si plina de volum.

Si cine nu spera in secret sa pastreze aceasta aura tinereasca pentru toata viata? Pentru a arata mai tanar, folositi colagenul pentru a conferi pielii dumneavoastra trei caracteristici esentiale. Puteti sa va luati cantitatea necesara de colagen daca folositi o crema de fata cu colagen.

  • Colagen pentru o piele groasa

Pielea groasa este o piele mai rezistenta. Acest lucru inseamna ca poate face fata ranilor si exfolierii (un tratament de infrumusetare esential pentru a promova o piele moale si neteda) ca un profesionist, fara sa arate lipsit de aspect sau transparent.

  • Colagen pentru o piele mai supla

Una dintre principalele diferente dintre fata unui copil si cea a unei femei mai in varsta este grasimea pielii. O productie ridicata de colagen este esentiala pentru a preveni lasarea si relaxarea pielii.

  • Colagen pentru o piele ferma

Cu totii ne dorim ca pielea noastra sa isi mentina textura neteda, nu sa se increteasca, sa se zbarceasca sau sa faca riduri. Un nivel ridicat de colagen inseamna o piele ferma care isi mentine integritatea.

Cum pot creste productia de colagen pentru pielea mea?

Te intrebi cum sa previi ridurile, sa limitezi daunele cauzate de timp si sa produci mai mult colagen pentru pielea ta? Incepeti prin a renunta la obiceiurile proaste care va deterioreaza fibrele pielii. Daca productia de colagen nu este alterata de astfel de obiceiuri, veti avea mai putin de lucru mai tarziu.

Asadar, limitati expunerea la soare, aplicati zilnic crema de protectie solara, folositi produse imbogatite cu antioxidanti pentru a combate efectele poluarii si, daca puteti, reduceti timpul petrecut in orasele foarte poluate.

In plus, depuneti toate eforturile pentru a dormi suficient, evitati fumatul si expunerea la fumatul pasiv si urmati o dieta sanatoasa, bogata in fructe si legume.

Aveti deja un stil de viata echilibrat? Grozav! Acum puteti lua in considerare utilizarea produselor de ingrijire faciala cu colagen pentru a trata orice probleme care au aparut, cum ar fi slabirea si liniile fine.