Plosnitele se hranesc cu sange, acesta fiind singura sursa de nutritie. Pentru a deveni adulti, acestea trebuie sa se hraneasca o singura data in fiecare etapa a vietii. Femelele adulte au nevoie si de sange pentru a produce oua. Desi plosnitele musca oamenii, nu se stie ca transmit si boli. In acest articol va vom prezenta mai multe detalii in legatura cu muscatura de plosnita.

Petele de sange gasite pe cearsafurile cuiva, muscaturile si prezenta punctelor negre pe saltea sunt unele dintre indicatiile unei infestari cu pleosnite. Muscaturile se gasesc in mod obisnuit pe partile corpului care sunt expuse in timpul somnului, cum ar fi maini, gat, fata, umeri, picioare si brate. Desi nu este intotdeauna cazul, muscaturile de pleosnite sunt adesea grupate intr-o zona mica de pe corp si uneori pot aparea in linie dreapta sau in zig-zag.

Muscaturile arata in mod normal ca niste pete rosiatice, care se pot inflama. Totodata, va aparea si senzatia de mancarime. Reactiile corpului uman in urma muscaturilor de plosnite nu apar intotdeauna imediat dupa ce ati fost muscat, iar simptomele ar putea aparea dupa cateva zile. Cu toate acestea, nu toata lumea reactioneaza la muscaturile de plosnita in acelasi mod.

Marimea muscaturilor de plosnite variaza in functie de o serie de factori diferiti. Parazitii injecteaza un anti-coagulant impreuna cu saliva lor atunci cand strapung pielea. Acest anti-coagulant este in mare parte responsabil pentru modul in care o persoana reactioneaza la muscatura si determina marimea ranii. Intrucat oamenii au diferite sensibilitati la muscaturile de insecte, va varia si dimensiunea muscaturii.

Un alt factor care influenteaza reactia organismului este reprezentat de numarul de cate ori o persoana este muscata. Reactiile la muscaturi ale persoanelor muscate de multe ori sunt, de asemenea, variabile, iar simptomele pot fi mai mult sau mai putin intense pe masura ce numarul muscaturilor creste.

Plosnitele strapung pielea cu ajutorul unei trompe alungite prin care extrag sange. Muscaturile nu sunt initial dureroase si pot trece neobservate ore intregi sau chiar zile. Acest lucru permite plosnitelor sa consume sangele nostru pana la 10 minute cu fiecare hranire. De altfel, muscaturile apar cel mai frecvent pe pielea expusa, cum ar fi partea superioara a corpului, gatul, bratele si umerii.

Simptomele muscaturilor

Unii indivizi care sunt muscati de plosnite prezinta senzatii de mancarime, roseata sau chiar umflaturi. De cele mai multe ori, in cazul persoanelor sensibile, aceste simptome apar in ziua urmatoare. Cu toate acestea, urmele muscaturilor apar abia dupa cateva zile sau chiar deloc la unii indivizi. Multi oameni nu reactioneaza deloc la muscatura de plosnita.

Spre deosebire de muscaturile altor insecte, plosnitele, de cele mai multe ori, musca doar anumite zone ale corpului. Din acest motiv, semnele sunt multiple, mici si rosii. Muscaturile de plosnite pot provoca si mancarime, insa nu toate persoanele au aceleasi simptome. Initial, o victima poate detecta o usoara senzatie de arsura.

Ulterior, aceasta zona dezvolta apoi umflaturi rosii, cunoscute sub numele eruptii cutanate. In cazuri extreme, muscaturile se pot umfla dramatic sau se pot transforma in inflamatii ale pielii asemanatoare veziculelor.