Ciocolata alba este un fel de ciocolata care se obtine din zahar, unt de cacao si ingrediente lactate. contine boabe de cacao si este, de obicei, de o culoare mai palida decat alte tipuri de ciocolata.

Din cauza continutului ridicat de unt de cacao, ciocolata alba este considerata a fi ciocolata „adevarata”. Singura distinctie intre ciocolata alba si alte tipuri de ciocolata este lipsa masei de cacao.

Ciocolata alba are, de asemenea, un punct de topire ridicat, ceea ce inseamna ca va ramane solida la temperatura camerei. Acest lucru este diferit de ciocolata cu lapte si cea neagra, care se pot topi.

Ciocolata alba reprezinta un tip popular de ciocolata si este adesea folosita in deserturi sau prajituri.

Ciocolata alba este sanatoasa?

Comerciantii pot vinde ciocolata alba care contine cel putin 20% unt de cacao, 14% total de solide din lapte si 3,5% grasimi din lapte.

La inceputul anului 2000, in Europa, ciocolata alba trebuia sa aiba cel putin 20% unt de cacao, 14% substante solide totale din lapte si 3,5% grasimi din lapte pentru a fi etichetata ca „ciocolata alba”. Aceleasi standarde se aplica in Statele Unite din 2004, cu conditia suplimentara ca produsul sa nu includa mai mult de 55% zahar sau alti indulcitori.

Care sunt avantajele consumului de ciocolata alba?

Este bine pentru inima ta sa ai un nivel ridicat de colesterol HDL si un nivel scazut de colesterol LDL.

Procentul ridicat de unt de cacao din ciocolata alba ajuta la prevenirea bolilor coronariene. Consumul anumitor alimente, in cantitati mici, poate ajuta la cresterea glicemiei si la prevenirea episoadelor de hipoglicemie. Ciocolata alba este unul dintre aceste alimente. Antioxidantii din ciocolata alba pot reduce sau pot intarzia deteriorarea celulelor datorita prezentei polifenolilor. Ciocolata alba ajuta si la reducerea cancerului de san.

Trateaza tulburarile de alimentatie. Tulburarile de alimentatie reprezinta o provocare pentru sanatate.

Consumul de ciocolata ca desert, in special de ciocolata alba, va lasa un gust dulce in gura care va stimula glandele salivare sa produca din nou saliva, creand consumatorilor senzatia de foame.

Ciocolata alba este diferita de orice alt tip de ciocolata. Are o finete si o dulceata care nu poate fi egalata de niciun alt tip. Aroma este, de asemenea, unica, iar multi oameni o considera delicioasa. Poate fi folosita intr-o varietate de retete si poate fi savurata ca inghetata sau ca topping pentru prajituri.

Care este istoria acestei ciocolate?

Unii sustin ca ciocolata alba a fost produsa in New Hampshire imediat dupa Primul Razboi Mondial, dupa ce un american a vazut produsul in Europa.

Nestlé a lansat un baton de ciocolata alba in Europa in anii 1930. Potrivit Nestlé, ciocolata alba a fost creata initial ca o modalitate de a utiliza excesul de unt de cacao.

Prima ciocolata alba care a fost distribuita in masa in SUA a fost tableta de ciocolata alba Alpine a Nestlé, introdusa in jurul anului 1948.

In prezent, aproape toti marii producatori de ciocolata produc o tableta, de obicei simpla, dar uneori aromatizata, in special cu arome care nu se potrivesc bine cu ciocolata neagra (de exemplu, lavanda).

Descopera produsele Gepa din ciocolata alba si bucura-te de momentele frumoase!