De cand cu aceasta pandemie, si nu numai, exista foarte multe persoane care lucreaza de acasa, si care si-au organizat intr-una din incaperile locuintei, propriul birou.
Ei bine, foarte multi dintre cei care si-au amenajat spatiul de lucru intr-una dintre incaperile locuintei, au pus in primul rand pret pe alegerea unui birou.
Stiati insa ca, mai important decat biroul este un scaun de birou, iar cum exista pe piata atat de multe scaune de birou, alegerea unuia este o misiune destul de dificila?
Este firesc acest lucru, iar multe persoane se intreaba cum se alege un scaun de birou, pentru ca atunci cand scaunul utilizat nu este potrivit necesitatilor utilizatorului, acesta din urma se poate alege cu probleme precum dureri de spate, dureri ale gatului si ale umerilor, dar si cu o postura incorecta.
Din acest motiv, am ales sa va prezentam o lista a catorva detalii importante pe care este deosebit de important sa le luati in considerare, astfel incat sa va asigurati ca faceti cea mai potrivita alegere.
Asadar, in primul rand, este foarte important sa stiti inainte de a face alegerea scaunului, ca trebuie ca atunci cand sunteti asezati pe scaun, talpile sa va atinga podeaua sau suportul pentru picioare al scaunului (nu toate scaunele au aceasta caracteristica).
Apoi, este de-asemenea necesar sa stiti ca genunghii trebuie sa va fie flexati la 90 de grade, si sa fie la acelasi nivel cu soldurile, sau la o pozitie inferioara putin. Urcand de la picioare la spate, curba naturala a coloanei vertebrale, este nevoie sa fie pastrata fie datorita designului spatarului scaunului, fie cu ajutorul unei perne pentru suport lombar.
Referitor la umeri, acestia trebuie sa fie usor trasi inapoi, dar relaxati. Antebratele trebuie sa fie asezate paralel cu podeaua, in timp ce coatele trebuie sa fie flexate la 90 de grade, iar spatele trebuie sa fie sprijinit de spatarul scaunului.
Cunoscand aceste detalii, va veti indrepta atentia spre categoriile de scaune de birou:
Scaune de birou neajustabile
Scaunele neajustabile de birou sunt potrivite de obicei pentru a fi incluse in orice decor. Dupa cum si numele lor lasa de inteles, acestea nu se pot ajusta sub nici o forma, si nu sunt recomandate pentru utilizarea pe termen lung.
Scaune de birou partial ajustabile
Aveti apoi posibilitatea de a va indrepta atentia spre scaunele de birou ajustabile partial, care pot fi rotative, va pot oferi posibilitatea de a ajusta inaltimea si eventual au spatar mobil care se poate bloca in unghiuri de inclinare diferite.
In cazul in care optati pentru un astfel de scaun este important sa va indreptati atentia spre un model care are 5 roti pivotante, dat fiind faptul ca veti avea mai multa stabilitate. Scaunele care au doar 4 roti pivotante au sanse mari sa se rastoarne.
Scaune complet ajustabile
Fara doar si poate, cand vine vorba despre scaune de birou de cea mai buna calitate, acestea sunt complet ajustabile. Alegand scaune de birou ajustabile, aveti posibilitatea de a regla inaltimea sezutului, a cotierelor si a spatarului.
Puteti de-asemenea sa reglati adancimea sezutului, puteti regla gradul de inclinare al spatarului si gradul de inclinare al scaunului. Practic, alegand un astfel de scaun, il puteti aseza in pozitia dorita, ori de cate ori doriti.
Exista scaune de birou complet ajustabile care dispun de caracteristici importante, cum ar fi cele cu functia de masaj. Un asemenea scaun de birou va ajuta sa va relaxati dupa 8 ore petrecute in fata calculatorului.
Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante caracteristici de urmarit cand alegeti un scaun de birou. Ar mai fi tapiteria de adus in discutie, dar aici tine totul de gusturile fiecaruia (piele naturala, piele ecologica, tapiterie textila sau mesh care se aseamana cu plasa).