Aromaterapia, mai este cunoscuta si ca denumirea cu uleiuri esentiale, cuprinde mai multe terapii alternative, complementare sau traditionale care utilizeaza uleiuri esentiale young living, dar si alti compusi aromatici ai plantelor. Uleiurile esentiale sunt folosite de aproape 6.000 de ani, cu scopul de a imbunatati sanatatea sau starea de spirit a unei persoane.

Utilizarile aromaterapiei

Aromaterapia este folosita in mod normal prin inhalare sau ca aplicatie de actualitate.

Inhalare

Uleiurile esentiale se vor evapora in aer datorita utilizarii unui recipient pentru difuzor, utilizand de-asemenea un spray sau picaturi de ulei, sau se respira, de exemplu, intr-o baie de aburi.

In afara faptului ca ofera un miros placut, uleiurile esentiale young living care se folosesc in aromaterapie pot oferi dezinfectare respiratorie, beneficii decongestionante si psihologice.

Inhalarea uleiurilor esentiale este deosebit de benefica, dat fiind faptul ca printre altele stimuleaza sistemul olfactiv, partea creierului care este conectata la miros, inclusiv nasul si creierul.

Moleculele care intra in nas sau gura trec in plamani, iar de acolo, in alte parti ale corpului. Din momentul in care moleculele ajung la creier, acestea afecteaza sistemul limbic, acesta fiind legat de diferite stari precum emotii, ritmul cardiac, tensiunea arteriala, respiratia, memoria, stresul si echilibrul hormonal. In acest fel, uleiurile esentiale young living este posibil sa aiba un efect subtil, dar holistic asupra organismului.

Aplicatii de actualitate

Uleiurile de masaj si produsele pentru ingrijirea baii si a pielii sunt absorbite prin piele. Masarea zonei in care se aplica uleiul are capacitatea de a stimula circulatia si totodata de a creste absorbtia. Unii sustin ca zonele mai bogate in glandele sudoripare si foliculii de par, precum capul sau palmele mainii, pot absorbi uleiurile mai eficient.

Uleiurile esentiale young living nu trebuie sa fie aplicate niciodata direct pe piele. Acestea trebuie intotdeauna diluate cu un ulei purtator. De obicei, cateva picaturi de ulei esential la o uncie de ulei purtator este concentratia. Cele mai des utilizate uleiuri purtatoare sunt printre altele uleiul de migdale dulci sau uleiul de masline.

Pentru a face un test de alergie:

  • Diluati uleiul esential intr-un ulei purtator la doua ori concentratia pe care intentionezi sa o folosesti
  • Frecati amestecul intr-o zona de dimensiunea unui sfert pe interiorul antebratului
  • Daca nu exista un raspuns alergic in termen de 24 pana la 48 de ore, ar trebui sa fie sigur de utilizat.

Unele persoane raporteaza dezvoltarea de alergii la uleiurile esentiale dupa ce le-au folosit de mai multe ori. Daca apare un nou raspuns alergic, individul trebuie sa inceteze utilizarea imediata si sa-i evite mirosul.

Pentru a obtine o dilutie de 0,5 pana la 1%, utilizati 3 pana la 6 picaturi de ulei esential per uncie de purtator. Pentru o dilutie de 5%, adaugati 30 de picaturi la o uncie de transportor.

In general, o concentratie maxima de 5% este considerata sigura pentru adulti. Nu este recomandat sa inghititi sau sa inghititi uleiuri esentiale. Luate pe cale orala, uleiurile pot deteriora ficatul sau rinichii.a

De asemenea, pot duce la interactiuni cu alte medicamente si pot suferi modificari neasteptate in timpul intestinului.

Ce fac uleiurile esentiale?

Uleiuri diferite au diferite utilizari si efecte. Uleiul esential de busuioc este folosit pentru a accentua concentratia si pentru a atenua unele dintre simptomele depresiei. Poate ameliora durerile de cap si migrenele. Ar trebui evitata in timpul sarcinii.

Se spune ca uleiul esential de Bergamot este util pentru tractul urinar si tractul digestiv. In cazul in care acest ulei esential este combinat cu ulei de eucalipt, este posibil sa ajute la ameliorarea problemelor pielii, cum ar fi cele cauzate de stres si varicela.

Uleiul esential de rozmarin poate promova cresterea parului, poate stimula memoria, poate preveni spasmele musculare si poate sprijini sistemul circulator si nervos. Uleiul esential de santal este considerat ca unii au calitati afrodisiace. Se spune ca uleiul esential de arbore de ceai are calitati antimicrobiene, antiseptice si dezinfectante.

Este de foarte multe ori folosit ca ingredient in diferite sampoane si tot felul de produse de ingrijire a pielii, pentru a trata acneea, arsurile si muscaturile. Este prezentat in clatirile bucale, dar nu trebuie inghitit niciodata, deoarece este toxic.

Se spune ca uleiul esential de cimbru ajuta la reducerea oboselii, a nervozitatii si a stresului.

Uleiul esential de Yarrow se foloseste cu scopul de a trata simptomele racelii si gripei; dar se mai foloseste printre altele cu scopul de a ajuta la reducerea inflamatiei articulare.

Uleiul esential de ardei negru este utilizat in mod obisnuit pentru stimularea circulatiei, durerilor si durerilor musculare si a vanatailor. In combinatie cu uleiul esential de ghimbir, este utilizat pentru a reduce durerea de artrita si pentru a imbunatati flexibilitatea.

Uleiul esential de musetel poate trata eczema. Uleiul esential de Citronella este un alt tip de ulei esential popular, si este o ruda a ierburii lemnoase si actioneaza ca un agent respingator de insecte.