Stiati ca exista o multime de persoane care nu sunt fericite la locul de munca, si care in permanenta cauta pe site-urile de specialitate, noi joburi atractive?

Unele persoane nu sunt fericite la locul de munca datorita faptului ca sunt platite foarte prost in comparatie cu munca pe care o presteaza, in timp ce alte persoane nu sunt fericite la job deoarece nu fac ceea ce le place, si se simt nedreptatite din diferite motive.

Exista multe astfel de cazuri, si cu siguranta in orice companie mare veti merge, veti descoperi exemple de angajati care si-ar dori sa isi schimbe cat mai repede posibil locul de munca, poate chiar sa inceapa o cariera intr-o alta industrie.

Daca va aflati in aceasta situatie si nu sunteti fericiti la locul de munca, v-ati gandit oare cum ar fi sa deveniti antreprenori? V-ati gandit cat de multe beneficii puteti avea daca incepeti propria afacere?

Ei bine, veti descoperi mai multe detalii in acest articol, care speram sa va ajute sa luati o decizie care sa va lumineze calea, si care a va impinga spre antreprenoriat, spre o viata noua si o cariera noua, in care sa aveti castiguri mari, iar familia sa fie cea mai fericita. Cititi asadar pana la final.

Asadar, ce este un antreprenor?

Antreprenorul (sau antreprenoarea) este acea persoana care isi doreste sa puna in practica ideile de afaceri pe care le are. Ideile unui antreprenor sunt bazate pe cunostinte semnificative si detaliate cu privire la anumite industrii, la anumite piete si nevoi ale clientilor, tehnologii, metode de vanzare si distributie.

Practic, mai pe intelesul tuturor, antreprenorul este cel care reuseste sa isi creeze si sa isi conduca propria afacere cu succes.

Ce calitati trebuie sa aiba un antreprenor?

Un antreprenor cu siguranta trebuie sa aiba unele calitati, pentru a-si putea crea afacerea, si pentru a putea sa o conduca cu succes. Iata cateva dintre calitatile importante ale unui antreprenor.

  • Pasiune: Discutati cu antreprenori de succes si veti auzi aproape intotdeauna cuvantul pasiune cand descriu ceea ce fac. A-ti urma pasiunea este unul dintre cei mai buni predictori ai succesului.
  • Gandire independenta: De multe ori antreprenorii gandesc in afara cutiei si nu sunt influentati de altii care ar putea pune la indoiala ideile lor.
  • Optimism: Este dificil sa reusesti orice, daca nu crezi intr-un rezultat bun. Antreprenorii sunt visatori si cred ca ideile lor sunt posibile, chiar si atunci cand acestea par de neatins.
  • Incredere: Acest lucru cu siguranta nu inseamna ca antreprenorii nu au niciodata indoieli de sine, ci sunt capabili sa le depaseasca si cred ca isi pot atinge scopul.
  • Resurse si solutionare de probleme: Lipsa de active, cunostinte si resurse sunt comune, dar antreprenorii pot obtine ceea ce au nevoie, sau isi pot da seama cum sa foloseasca ceea ce au pentru a atinge obiectivele lor de afaceri. Antreprenorii nu vor permite niciodata ca problemele si provocarile sa le stea in cale, si in schimb, gasesc modalitatile cele mai eficiente de a obtine succesul in ciuda greutatilor.
  • Tenacitate si capacitate de a depasi greutatile: Antreprenorii nu renunta la primul, al doilea sau chiar la al o suta-lea obstacol. Pentru ei, esecul nu este o optiune, asa ca ei continua sa lucreze spre succes, chiar si atunci cand lucrurile merg prost.
  • Viziune: Unele dintre definitiile mai stricte ale antreprenoriatului includ viziunea ca element necesar. Va ajuta sa cunoasteti obiectivul final cand incepeti. In plus, viziunea este combustibilul care va propulseaza inainte spre telul dvs.
  • Focus: Este usor sa va distrageti in aceasta lume cu ritm rapid. Multe start-up-uri sunt urmarite lateral de „sindromul obiectului stralucitor” (produse si servicii care promit rezultate rapide), sau se imbolnavesc in munca ocupata fara importanta. Antreprenorii de succes evita aceste distrageri si raman concentrati pe ceea ce va aduce rezultate.
  • Orientat catre actiune: Antreprenorii nu se asteapta ca ceva sa provina de la nimic si nu asteapta sa se intample lucrurile de la. Sunt cei care fac lucrurile. Ei depasesc provocarile si evita amanarea.

Acestea sunt asadar, cele mai importante calitati ale unui antreprenor. Aceste calitati, vor impinge antreprenorii spre succes, dar pana atunci insa, acestia trebuie sa inceapa propria afacere.

Inceputul este cel mai greu insa, iar aici ne referim la birocratie. Din fericire insa, exista companii in Romania care presteaza servicii de infiintare firme, astfel ca antreprenorii nu mai trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste procesul de infiintare a firmei.

Aceste companii le ofera antreprenorilor si un gazduire sediu social firma in cazul in care au nevoie, si pot veni in intampinarea acestora cu diferite alte servicii.

In conditiile in care companiile precum Adisaf presteaza servicii complete pentru firme, antreprenorii pot incepe o afacere, pentru ca de documente se ocupa specialistii de la Adisaf Consulting Management, in timp ce ei isi pot pregati afacerea pe cand documentele firmei vor fi gata.