In mediul rural din Romania, majoritatea oamenilor au ca ocupatie de baza agricultura. Unii sateni detin suprafete mari de teren (de ordinul hectarelor), pe care cultiva diferite produse agricole (cereale, legume, leguminoase), in timp ce altii cultiva doar pentru propriul consum.

Cei care fac acest lucru pentru propriul consum, cultiva de pe suprafete mici de teren. In aceste conditii, au nevoie de utilaje precum motosapa si motocultorul de exemplu, pe care il pot alege de la Rabota, si accesoriile compatibile.

Cu un motocultor Rabota si cu un plug de arat, sau cu diferite alte accesorii, poate fi prelucrat terenul, in vederea cultivarii diferitelor cereale sau legume si leguminoase.

Cei care se ocupa de agricultura in anul 2020 in Romania, se impart in doua categorii. Exista agricultori cultiva traditional produsele agricole, in timp ce alti agricultori au adoptat agricultura ecologica.

Agricultura ecologica mai este cunoscuta si sub denumirea de agricultura bio sau agricultura organica, si are obiectivul de a oferi hrana curata, datorita unor practici care conserva si dezvolta mediul inconjurator.

Mai simplu spus, produsele cultivate astfel (produsele agricole bio), trebuie sa fie proaspete, fara se interveni asupra factorilor de dezvoltare naturali.

In cele ce urmeaza, va dam cateva exemple de produse agricole cultivate bio in Romania. Cu siguranta in cazul in care nu le-ati incercat pana acum, ar trebui sa faceti acest lucru, si veti vedea o diferenta de gust intre acestea si cele cultivate conventional.

De exemplu, morcovii sunt legume care pot fi cultivate in tara noastra atat conventional cat si bio (ecologic sau organic). Morcovii sunt legume care au o istorie foarte bogata, fiind cultivati de acum 5 mii de ani.

Se spune ca acestia au fost domesticiti in campurile din Iran si din Afganistanul Antic, dupa care au inceput sa fie cultivati in Egipt, China, iar incepand cu Evul Mediu au aparut si in Europa. Se mai spune ca morcovul portocaliu pe care il cunoastem cu totii, a aparut in urma interventiei stiintifice, in Olanda (in secolul XVIII).

Morcovul portocaliu este cel pe care il cunoastem cu totii, si poate fi cultivat conventional sau bio si in Romania. Cu siguranta exista multi agricultori in tara noastra care il cultiva bio, si cu siguranta ar trebui sa incercati cel putin odata acest produs. Veti vedea ca exista o diferenta semnificativa intre acesta, si cel conventional.

Ceapa este o alta leguma care dupa cum bine stim cu totii, este cultivata in Romania de secole, in mod conventional. Exista insa agricultori care au inceput sa se ocupe de cultivarea bio a cepei. Ceapa bio are unele proprietati medicinale incredibile, si are o multime de nutrienti importanti.

Daca doriti sa cultivati ceapa bio, puteti incepe pe o suprafata mica de teren. Puteti folosi un motocultor Rabota pentru pregatirea terenului, si va puteti apuca de treaba. Puteti ca alaturi de ceapa, sa cultivati si morcovi bio, dar si alte legume bio.

Varza este de-asemenea o alta leguma foarte populara in Romania. Istoria acesteia dateaza de prin anul 1000 iHr. In tara noastra, este cultivata de-asemenea de secole, iar majoritatea agricultorilor o cultiva conventional.

Exista insa si agricultori care printre altele, cultiva si varza bio, despre care se spune ca ar fi mai bogata in nutrienti decat varza cultivata in mod conventional, si ca ar avea mai multe beneficii pentru sanatate.

Acestea sunt asadar, cateva exemple de legume care pot fi cultivate ecologic in tara noastra. Chiar si dvs. puteti sa le cultivati astfel pentru propriul consum, in gradina. Cu un motocultor Rabota, veti avea o misiune mai usoara, pentru ca utilajul va ajuta in ceea ce priveste prelucrarea terenului.