De-a lungul anilor, motocultoarele au devenit o unealta zilnica si practic obligatorie pentru oricine are o gradina si doreste sa isi produca propriile fructe, legume sau alte bunuri. Folositi acest ghid rapid pentru a sti care sunt cele mai importante cerinte atunci cand alegeti un ajutor mecanizat pentru gradina.
Pretul unei astfel de masini
Preturile motocultoarelor variaza intr-o gama cu adevarat larga, pornind de la sute pana la cateva mii de lei. Puteti ghici singur ca trebuie sa stabiliti ce bani sunteti dispus sa investiti, precum si in ce scopuri. Cu toate acestea, in niciun caz nu recomandam cele mai ieftine modele ale celor mai neprobate producatori.
Marca
Vorbind de producatori, exista intr-adevar multe marci de motocultoare pe piata. Este foarte dificil sa se elimine producatorul bun, si chiar mai dificil – modelul bun de motocultor. Sfatul nostru este sa cititi cat mai multe recenzii online pentru a reduce riscul de a cumpara un motocultor care nu-si va face treaba asa cum v-ati imaginat. Modelele de marca ofera performante mult mai bune sub o sarcina mult mai mare, dar la un pret corespunzator mai mare.
Tip
Motocultoarele sunt impartite in doua clase principale in functie de tipul de actionare: motor electric si motor cu ardere interna (benzina sau diesel).
In mod firesc, frezele electrice sunt considerabil mai practice pentru lucrari mai usoare. Ele sunt excelente pentru lucrul in gradinile de flori si in zonele mici de legume. Printre principalele lor avantaje se numara greutatea redusa si nivelul scazut de zgomot. Absenta gazelor le face, de asemenea, convenabile pentru lucrul in sere. Inutil sa mai mentionam ca sunt, de asemenea, alegerea nr. 1 in randul sectiei doamnelor.
Utilajele pe benzina (sau diesel) sunt considerabil mai puternice, dar sunt in mod corespunzator mai grele, au nevoie de intretinere suplimentara si sunt, de asemenea, mult mai zgomotoase.
Bineinteles, acest tip de motocultoare are, de asemenea, destul de multe avantaje – la ele pot fi atasate echipamente suplimentare, cum ar fi furculite, strimmers, cositori rotativi, pulverizatoare, indepartarea mecanizata a cartofilor si a altor culturi de radacini etc. Toti acesti factori fac ca motocultoarele pe combustibil sa fie mult mai potrivite pentru gradinile mari.
Pentru o gradina cat de mare?
Pe langa suprafata neta a gradinii dumneavoastra, este bine sa luati in considerare si tipul de sol specific care va fi lucrat. Amintiti-va ca solurile care sunt mai argiloase si mai pietroase necesita un motocultor mult mai puternic – asa ca nu fiti unul dintre cei care sunt surprinsi cand descopera ca motocultorul electric usor si la indemana, dar subputere, nu-si face treaba pentru care a fost cumparat.
Serviciul de garantie
In cele din urma, dar nu in ultimul rand, ar trebui sa va interesati si de garantia si service-ul in afara garantiei motocultorului. Inutil de explicat, un serviciu de garantie mai lung se coreleaza adesea cu o manopera mai buna si un serviciu mai veridic. Deci, puteti opta, in unele cazuri, la unii producatori de servicii de garantie extensa pentru ca va doriti a motocultorul sa reziste caruia sa ii gasiti piese, nu? Cautati piesele pentru voi la Piese Agricole Const.
Ce sunt de fapt motocultoarele?
Daca ai crede ca „cultivator” si „cultivator” sunt termeni diferiti pentru acelasi produs, te-ai insela, din pacate, dar este usor de neglijat. Auzim adesea acesti doi termeni folositi in mod interschimbabil, chiar si de catre profesionistii in gradinarit, cand, de fapt, cultivatorii si cultivatorii fac lucrari foarte diferite si distincte.
Pentru a pune capat confuziei, in acest articol vom explica rolurile particulare ale motocultorilor si cultivatoarelor de gradina, astfel incat sa puteti decide de ce unealta aveti cu adevarat nevoie pentru sarcina in aer liber pe care o aveti la indemana.
Mai simplu spus, o motocultoare de gradina este conceputa pentru a sparge solul tare si compact in murdarie afanata, sparta, care poate fi apoi folosita pentru plantare. Sunt disponibile doua tipuri diferite de motocultoare de gradina: cu dinti din fata sau din spate. Iata cum difera.
Daca aveti o gradina sau un teren de dimensiuni mici pana la mijlocii, iar terenul pe care trebuie sa-l spargeti este ferm, dar nu complet solid, o motocultoare frontala precum motocultorul pe benzina Husqvarna TF 324 poate fi cel mai potrivit echipament.
Intrucat rotile se afla in spatele „dinturilor” de la motocultoarele cu dinti din fata, sunt mai usor de manevrat in zone mai compacte, indiferent daca impingeti, va intoarceti sau faceti marsarier, si fac sa spargeti un teren destul de dur si sa slabiti solul usor. Ca un bonus suplimentar, motocultoarele cu dinti din fata tind sa fie mai mici ca dimensiuni decat omologii lor din spate, ceea ce face si depozitarea si transportul mult mai usoare.
Cand aveti nevoie de mai multa putere pentru a sparge un teren foarte dur sau stancos pe o suprafata mai mare, o motocultoare cu dinte din spate precum Husqvarna TR 348 va fi asistentul dvs. perfect.
Sunt mai puternice decat motocultoarele frontale si ideale pentru solul dens impachetat si gazonul mai vechi si atunci cand trebuie sa slabiti un teren dur intr-o gradina extinsa sau alocatie.