In ziua de astazi, mai multe organizatii adopta politici cruelty free si eco-friendly. Din cauza productiei masive de materiale din poliester, mediul inconjurator are de suferit, iar pentru a reduce poluarea, mai multe companii utilizeaza tesaturi din materiale organice precum: bumbac, iuta si chiar bambus.

Comparativ cu poliesterul, care se degradeaza in decursul a zeci de ani, materialele organice sunt mult mai prietenoase cu mediul inconjurator, amprenta de carbon a acestora fiind redusa. In prezent, bambusul si bumbacul sunt cele mai utilizate materiale pentru a confectiona lenjerii de pat. Comparativ cu bambusul, bumbacul se regaseste sub mai multe tipuri si se foloseste atat in industria fashion cat si pentru lenjeriile de pat, fiind considerat cel mai bun material de pe piata.

Pentru a afla mai multe detalii cu privire la tipurile de bumbac cel mai des utilizate in confectionarea de lenjerii de pat, accesati linkul www.afacereazilei.ro.

Bambusul este un material des utilizat in industrie, insa, comparativ cu bumbacul, acesta nu se gaseste sub mai multe tipuri si totodata, are nevoie de ingrijire speciala. Nu veti putea realiza mixuri de lenjerii din bambus, cu diferite texturi, la fel de usor ca si in cazul bumbacului. Gama de lenjerii din bumbac este mult mai variata, astfel incat sa corespunda cerintelor fiecarei persoane.

Asadar, daca doriti sa obtineti o estetica glam a dormitorului dumneavoastra, puteti achizitiona bumbac satinat, deoarece acest material are un luciu aparte. In cazul in care doriti sa obtineti o estetica asemanatoare hotelurilor de lux, puteti sa achizitionati lenjerii de pat din percal, deoarece este un material mat. Totodata, ati putea realiza si mixuri de tesaturi, combinand piese din diferite tipuri de bumbac, astfel incat rezultatul final sa fie in concordanta cu gusturile personale.

Intretinerea altor materiale organice poate fi extrem de costisitoare si poate deveni chiar o bataie de cap deoarece multe masini de spalat nu sunt prevazute cu programe speciale pentru igienizarea tesaturilor organice din bambus sau iuta, iar dumneavoastra va trebui sa setati numarul de grade si de rotatii. Totodata, pentru a curata aceste materiale veti avea nevoie de detergenti speciali, astfel incat finisajul sa se degradeze. Comparativ cu bambusul sau iuta, bumbacul se poate curata extrem de usor.

Noile tehnologii, precum masinile de spalat si de uscat, sunt prevazute cu programe speciale pentru bumbac, astfel incat sa nu mai fiti nevoit sa faceti setarile necesare. De altfel, in ceea ce priveste detergentii, puteti utiliza orice produse de pe piata, fara sa va faceti griji ca tesatura se va degrada.

Singura grija pe care va trebui sa o aveti in ceea ce priveste igienizarea si intretinerea bumbacului este temperatura fierului de calcat. Verificati cu atentie etichetele, astfel incat sa nu distrugeti tesatura!

In functie de bugetul propriu, puteti alege lenjerii din bumbac sau din alte materiale organice, sau chiar sa realizati mixuri din mai multe piese de lenjerie din diferite materiale. Orice material organic va lasa pielea sa respire, este hipo alergen si absoarbe umezeala. In cazul in care aveti probleme dermatologice achizitionati lenjerii de pat din materiale organice fine, precum bumbacul satinat.