Acidul hialuronic este format din lanturi de carbohidrati complecsi, in special aproximativ 50 000 de dizaharide de N-acetilglucozamina si acid glucuronic per molecula.  si deriva din legarea aminoacizilor si a acizilor uronici. Acest lant este situat formand spirale cu o greutate moleculara medie de 2 pana la 4 milioane. Are proprietatea de a retine cantitati mari de apa si de a adopta o conformatie extinsa in solutie, astfel incat acestea sunt utile atunci cand vine vorba de amortizare sau lubrifiere.

Acidul hialuronic natural scade in timp; prin urmare, este convenabil sa-l luati ca supliment. Care sunt beneficiile sale? In acest articol le detaliem.

Acidul hialuronic este o substanta care a fost intens cercetata in ultimii ani. Multi o stiu pentru ca este de obicei inclusa in creme si produse cosmetice, cu toate acestea, putini stiu ca organismul o produce in mod natural. Stiti principalele sale beneficii? Citeste aici despre beneficiile acidului hialuronic capsule.

Aceasta substanta este un tip de zahar prezent in corpul nostru, a carui functie principala este de a retine apa, astfel incat tesuturile sa se mentina bine lubrifiate; prin urmare, se gaseste in principal in piele, tesut conjunctiv si oase. In plus, astazi poate fi achizitionat in suplimente, seruri topice, picaturi pentru ochi, injectii, printre altele.

Beneficiile acidului hialuronic

Potrivit unei publicatii din Advances in Food and Nutrition Research, acidul hialuronic este o resursa excelenta pentru aplicatii biomedicale, cum ar fi chirurgia osteoartritei, chirurgia ochilor, chirurgia plastica, ingineria tesuturilor si administrarea medicamentelor. De asemenea, joaca un rol important in amortizarea si lubrifierea corpului.

La nivel general, este cunoscut pentru capacitatea sa de a atasa apa la tesut. De fapt, o molecula de acid hialuronic este capabila sa-si pastreze de 1000 de ori greutatea in apa. Prin urmare, este adesea folosit in tratamentele cutanate, in special pentru cele legate de vindecarea ranilor si prevenirea imbatranirii premature. Care sunt aplicatiile sale? Apoi, le revizuim.

  1. Ajuta la mentinerea pielii suple

Dupa cum explica cercetarile publicate in Dermato-Endocrinologie, aproximativ jumatate din acidul hialuronic al organismului este prezent in piele, unde se leaga de apa pentru a ajuta la retinerea umiditatii. Din acest motiv, suplimentarea cu aceasta substanta ajuta la mentinerea sanatatii si suplei pielii.

  1. Are proprietati de intinerire

Nu exista o formula miraculoasa pentru a preveni semnele imbatranirii. Cu toate acestea, utilizarea acidului hialuronic a fost acceptata ca un bun supliment pentru atenuarea ridurilor si a altor semne de imbatranire.

Potrivit unui studiu publicat in International Journal of Biological Macromolecules, formularile pe baza de acid hialuronic, cum ar fi gelurile, injectiile intradermice, lotiunile etc., prezinta eficacitate nutricosmetica. Acest lucru se datoreaza capacitatii sale de a hidrata, de a stimula productia de colagen si elastina si de a restabili volumul facial.

  1. Acidul hialuronic si sanatatea ochilor

Mentine umiditatea ochilor, favorizand schimbul de nutrienti. In plus, functioneaza ca un lubrifiant prin umor vitros. Prezenta sa este de cea mai mare importanta pentru a mentine o viziune sanatoasa, mai ales atunci cand suntem expusi la interventii chirurgicale.

Motivul? Conform studiilor, solutiile care contin 0,2-0,4% acid hialuronic reduc simptomele ochilor uscati si imbunatatesc sanatatea ochilor.

  1. Adauga volum buzelor

In prezent, una dintre procedurile estetice pentru imbunatatirea formei buzelor este aplicarea acidului hialuronic.