Pentru intrebarea din titlul articolului, cu siguranta cauta raspuns o multime de romani care au intentia de a vizita Delta Dunarii, una dintre cele mai interesante destinatii de vacanta ale Romaniei.

Pentru cei care intentioneaza sa ajunga in Delta, am pregatit un bagaj important de informatii, legate de cum se ajunge in Delta, legate de locul de care, plus alte informatii interesante despre Delta Dunarii.

Asadar, pentru a ajunge in Delta Dunarii, indiferent de unde sositi, trebuie sa ajungeti in Tulcea, mai exact in Port Aval Tulcea, de unde va veti imbarca spre Delta.

De preferat ar fi ca in ceea ce priveste locul de cazare, sa fi facut o rezervare din timp. Exista multe locuri de cazare, dar acestea sunt rezervate de obicei cu cateva luni inainte, pentru ca Delta este o zona vizitata a tarii.

Daca doriti sa ajungeti in Delta, cand cautati cele mai bune locuri de cazare Delta Dunarii, indreptati-va atentia spre NewLebadaResort, un resort care va ofera toate facilitatile de care aveti nevoie. Este dificil de gasit nu doar in Delta, ci in intreaga Romanie o unitate de cazare care sa va ofere atat de multe facilitati precum acest resort.

Aici aveti parte de o cazare de lux, aveti parte de spa si de cele mai bune conditii, astfel incat sa va puteti considera oarecum in paradis. Cu siguranta multi romani au vizitat tari straine, si nu au avut parte de astfel de conditii, precum la NewLebadaResort.

Ei bine, despre acest resort puteti afla mai multe informatii accesand site-ul oficial al resortului, insa pana atunci va invitam sa aflati mai multe informatii si despre Delta.

La sfarsitul unui curs de peste 2.860 km, colectand apa dintr-un vast bazin hidrologic care depaseste 8% din suprafata Europei, Dunarea (al doilea rau cel mai mare al continentului) a construit in ultimii 16.000 de ani la gura sa cu Marea Neagra una dintre cele mai frumoase delte din Europa, poate din intreaga lume.

Delta Dunarii este renumita ca una dintre cele mai mari zone umede ale pamantului. Minunatele habitate naturale formate aici ofera conditii de viata bune pentru un numar impresionant de plante si animale.

Printre acestea, trestiile alcatiesc una dintre cele mai mari extinderi unice din intreaga lume, in conditiile in care padurile Letea si Caraorman reprezinta limita nordica pentru doua specii rare de stejar, care in mod normal sunt mai frecvent intalnite in sudul peninsulelor italiene si balcanice.

In afara de numarul mare de plante acvatice si terestre, exista in Delta Dunarii si foarte multe colonii importante de pelicani si cormorani, precum si o varietate de alte pasari acvatice care se afla in vizita sau care viziteaza delta pentru reproducere sau iernare. Numarul mare de pesti este de asemenea, notabil, cu specii de valoare economica si ecologica ridicata.

Fara indoiala, impresionanta gama de habitate si specii care ocupa o suprafata relativ mica, face din Delta Dunarii un centru vital pentru biodiversitate in Europa si o banca genetica naturala cu valoare incalculabila pentru patrimoniul natural global.

Multe dintre speciile de plante si animale gasite in delta sunt de asemenea, resurse naturale importante pentru utilizarea economica ca alimente, materiale de constructie si medicamente. Acestea au atras oamenii din zona inca din cele mai vechi timpuri.

Locuintele umane s-au bazat in principal pe utilizarea acestor resurse naturale, dezvoltand astfel activitati economice traditionale si obiceiuri culturale si sociale caracteristice. Ulterior, a existat o tendinta de a supraexplota o parte din aceste resurse naturale.

Aceasta tendinta care se vede inca in momentul de fata, a pus o presiune din ce in ce mai mare asupra resurselor, in special a pestilor si a pajistilor, si a fost comprimata de dezvoltarea activitatilor economice care nu erau in armonie cu mediul; de exemplu, exploatarea nisipului de la Caraorman a supus echilibrul ecologic, provocand pierderea unor zone de depunere a pestilor naturali prin sedimentarea si eutrofizarea (sau imbogatirea nutrientilor) a canalelor de apa si a lacurilor.

Din cauza efectelor negative cumulate ale activitatii umane in delta, impreuna cu cele care apar in jurul deltei in sine, exista un pericol din ce in ce mai mare ca echilibrul ecologic natural sa devina afectat iremediabil daca nu ar fi luate masuri adecvate pentru a reduce aceste impacturi, pentru a restabili deja zone deteriorate, pentru a proteja zonele existente neafectate.

Ati putut descoperi asadar informatii in acest articol atat despre cum se poate ajunge in Delta Dunarii, cat si despre cea mai buna unitate de cazare a Deltei, dar si despre Delta in sine.

In cazul in care urmeaza sa va planificati vacanta pentru acest an, cu siguranta este indicat sa luati in considerare aceasta destinatie de vacanta. Alegeti sa vizitati Delta Dunarii, unde veti avea parte de cele mai bune conditii, la cel mai bun pret, si cu siguranta va veti felicita pentru alegerea facuta.