Statiile de epurare sunt instalatii care au rolul de a prelua apele uzate, rezultate in urma activitatilor casnice sau a unor activitati economice, poluate cu substante biologice si chimice si de a le purifica prin intermediul diverselor tipuri de tratamente. In urma epurarii, substantele poluante sunt indepartate din apa, iar ceea ce rezulta este un lichid limpede, ce nu prezinta riscuri pentru mediul inconjurator. Substantele solide din apele uzate sunt colectate in incinte speciale, de unde pot fi indepartate periodic, fara a afecta ecologia zonelor invecinate.
Clientii, persoane fizice si juridice, pot alege dintr-o diversitate de solutii de epurare ce se diferentiaza prin caracteristici specifice, alegerea trebuind sa fie facuta dupa luarea in considerare a unor elemente care sa permita obtinerea unei instalatii eficiente. Magazinul termice-distributie.ro pune la dispozitia clientilor statii de epurare ce incorporeaza cele mai noi descoperiri si care garanteaza un proces corect de purificare.
Iata care sunt criteriile de care se va tine cont in alegerea unei statii de epurare eficiente!
- Principalul criteriu de care trebuie sa se tina cont este cel al purificarii cat mai corecte a apelor uzate. In practica sunt utilizate mai multe solutii care nu reusesc sa faca fata intotdeauna unui volum crescut de ape uzate. De exemplu, fosele septice des folosite in Romania nu pot elimina in totalitate substantele daunatoare, ceea ce face ca riscurile pentru mediu sa fie majore. Statiile de epurare, in schimb, au o eficienta crescuta si reusesc sa genereze dupa finalizarea procesului de epurare o apa curata, ce poate fi deversata in natura, fara vreun pericol ecologic. Persoanele interesate pot gasi statii de epurare aici si pot obtine garantia ca produsele vor functiona la un grad de eficienta ridicata;
- Un alt aspect de care se va tine cont este reprezentat de volumul de ape uzate generat. Instalatiile de epurare trebuie sa fie capabile sa faca fata acestui volum in mod corespunzator. In aceasta privinta trebuie sa se ia in considerare capacitatea rezervoarelor statiilor de epurare. De exemplu, in cazul in care statia va fi montata intr-o locuinta in care traieste un numar mic de persoane, este suficient un rezervor de aproximativ 2700 de litri. Daca familia este mai numeroasa sau instalatia este montata la un agent economic (pensiune, hotel sau restaurant), va fi necesar un volum sporit (rezervorul de 6500 de litri sau un tandem din doua astfel de incinte);
- Nu trebuie sa se piarda din vedere nici alte elemente, precum spatiul redus cerut, consumul scazut de energie, intretinerea minima necesara si producerea unei cantitati mici de namol de canalizare. Acestor elemente li se adauga rezistenta materialelor intrebuintate, ceea ce ofera dispozitivului o durata de viata crescuta si, implicit, investitii minime necesare pentru epurarea apelor uzate generate.
In concluzie, persoanele care sunt interesate de protejarea mediului inconjurator prin purificarea eficienta a apelor uzate rezultate din activitatile zilnice sau din cele economice ar trebui sa foloseasca statiile de epurare care reprezinta cea mai eficienta solutie tehnica in acest sens.
Surse foto: termice-distributie.ro