Un antreprenor câștigă experiență în afaceri când se lovește de anumite situații sau când rezolvă probleme ce păreau de neconceput. Însă pentru a putea înțelege care sunt riscurile în business, mai ales la început de drum, este bine să se țină cont de anumite sfaturi. 

În următoarele rânduri poți descoperi și tu de ce anume trebuie să te ferești când pășești pe acest drum. Este important să capeți experiențe benefice și care să te propulseze pe drumul succesului.

Iată câteva dintre erorile pe care ar trebui să le elimini din start când îți deschizi o afacere

  • Analizează piața înainte de toate

Este destul de ușor de început o afacere într-un domeniu cunoscut. Însă când piața de operațiuni pare necunoscută și totuși vrei să o accesezi, aici poate apărea prima greșeală de antreprenor aflat la început de drum. Crezi că știi sectorul respectiv și poți intra fără riscuri în nișa dorită? Ai putea să te lovești de o realitate destul de dură, dacă nu te pricepi. Cel mai bine este să faci un studiu de piață și să vezi cum stau lucrurile, dacă este loc și pentru alte firme ca a ta și dacă sunt șanse de dezvoltare.

  • Asigură un buget de investiții consistent

Deschiderea unei afaceri presupune un buget bine stabilit înainte de toate. Există investiții ce trebuie făcute și fără de care firma respectivă nu ar putea funcționa. 

Dacă ți-ai proiectat bugetul și vezi că mai este nevoie de suport financiar, ar putea să te intereseze categoria de credite PFA de la Portofin care să susțină dezvoltarea viitoarei tale afaceri. Îți poți face o idee despre ce sumă de bani poți accesa și care sunt condițiile oferite.

  • Semnează contracte doar cu colaboratori de încredere

O greșeală des întâlnită în afaceri este cea care se referă la contractarea viitorilor colaboratori pentru business. Este suficient ca plățile să nu se facă la timp o dată și să îți dai seama, în momentul în care afacerea ta abia se pune pe picioare, că ar fi trebuit să descoperi mai multe informații despre furnizorul respectiv. 

Având în vedere acest aspect, este recomandat să cauți detaliile care te interesează atunci când îți pui pe picioare o afacere în domeniul preferat și să eviți o astfel de greșeală.

  • Lasă-i pe alții să se ocupe de promovare

Crezi că este ușor să faci câteva postări în social media pentru ca afacerea ta să înceapă să miște? Nimic mai fals! Un specialist în domeniu cunoaște tendințele, știe care este mersul treburilor și poate oferi suport de excepție în această direcție. În plus, nu trebuie să te concentrezi asupra conținutului pentru platformele de socializare la modă, ci mai degrabă să pui accent pe modul în care afacerea ta se poate dezvolta.

  • Nu ezita să ceri ajutorul unui specialist

În timp ce unii specialiști știu cum să înregistreze o firmă cu autoritățile relevante, alții cunosc sistemul de taxare și pot oferi sfaturi în acest sens. Contabilitatea pentru un PFA, de exemplu, este destul de dificilă de întreținut pe cont propriu. De aceea, este indicat să vorbești cu un asemenea specialist și să elimini din start posibilele greșeli ce ar putea apărea pe parcursul afacerii abia înființate.

Așadar, dacă știi să înveți din greșelile altora în materie de business poți merge pe drumul succesului, fără nici cele mai mici ezitări. Te poți focusa pe investiții, servicii de calitate și specialiști care să îți îndrume pașii ca antreprenor aflat la început.

 

Sursă foto: Pexels.com