Calitatea aerului interior la birou este importantă pentru sănătatea și bunăstarea angajaților, influențând în mod direct nivelul lor de concentrare și energia pe care o depun la rezolvarea sarcinilor de serviciu.

În plus, un mediu de lucru unde există aer proaspăt și curat reduce riscul de îmbolnăviri respiratorii precum răceli, gripă sau infecții virale, ceea ce contribuie la menținerea unei echipe unite și productive.

Din fericire, există o mulțime de soluții de îmbunătățire a calității aerului interior la birou, unele chiar eficiente energetic, precum sistemul de ventilație cu recuperator caldura, iar în acest articol îți prezentăm câteva dintre ele:

Ventilație adecvată

Este important ca spațiul de lucru să beneficieze de o ventilație eficientă, pentru a asigura înlocuirea constantă a aerului poluat din interior cu aer proaspăt, de afară. Sistemele moderne de ventilație completează ventilația naturală, adesea insuficientă în unele clădiri, și permit un schimb adecvat al aerului.

Mai mult, prin folosirea unui sistem de aer conditionat tip duct obții o temperatură constantă la birou, indiferent de anotimp, spre confortul angajaților.

Filtrare eficientă a aerului interior la birou

Sistemele de ventilație dotate cu filtre de aer de înaltă performanță nu doar asigură un flux continuu de aer proaspăt, ci și filtrează aerul de afară de particulele fine de praf, polen și alți alergeni, creând un mediu de lucru mai sănătos și mai sigur.

Folosirea unor perdele de aer cald

În spațiile de birou tip open space pot fi montate perdele de aer cald, care crează o bariera invizibilă de aer între interiorul și exteriorul unei încăperi. Aceste perdele împiedică pătrunderea la interior a aerului poluat sau rece și ajută la îmbunătățirea confortului termic și a calității aerului.

Folosirea plantelor de interior

Plantele de interior nu numai că adaugă frumusețe spațiului de lucru, dar au și numeroase beneficii asupra calității aerului interior. Este știut că plantele absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen, însă puțini știu că unele plante de interior au capacitatea de a purifica aerul, prin absorbția toxinelor din mediul înconjurător.

Printre cele mai populare plante folosite în decorarea birourilor se numără Dracaena sanderiana (palmierul de bambus), Sansevieria (Limba soacrei) și Ficus elastica (Ficusul).

Desigur, pentru îmbunătățirea calității aerului interior poți opta pentru produse de curățenie ecologice, din ingrediente naturale și non-toxice, mult mai blânde cu mediul decât cele convenționale. În acest fel, reduci expunerea la substanțe toxice și alergeni din mediul de lucru și ajuți la promovarea unui mediu mai sănătos și sigur la birou.