Cuplurile sunt cele care la un moment dat in viata doresc sa aiba unul sau mai multi copii, pentru a forma o familie completa si armonioasa. Aceasta este celula organizatorica a societatii, care formeaza viitorii oameni de baza a acesteia si implicit, care asigura continuitatea generatiilor.

Insa in cuplurile doritoare de copii apar adeseori probleme de fertilitate, iar majoritatea apeleaza la proceduri medicale care sa le indeplineasca visul de a avea copii. Stiinta a evoluat, medicina la fel si astfel, la dispozitia acestor cupluri stau multe proceduri medicale avansate care le pot ajuta pe mame sa aiba sarcina dorita.

Fertilizarea in vitro sau Fiv – o sulutie des utilizata de catre pacienti

O procedura foarte folosita de cupluri nefertile este fertilizarea in vitro sau mai cunoscuta sub acronimul de Fiv. Astfel, la recomandarea unui medic specialist, aceasta poate aduce rezultate foarte bune si mai ales, o sarcina mult asteptata. La aceasta metoda apeleaza cuplurile care au folosit toate tratamentele recomandate dar rezultatul a fost negativ.

Metoda cuprinde un ansamblu de proceduri, eficiente care dau rezultate pozitive in majoritatea cazurilor dar totodata, este costisitoare si complexa, etapizata si riguros de urmat. Este facuta cu materialul de inseminare al cuplului, in laborator medical si poate dura cateva saptamani pentru ca toate etapele sa fie parcurse. Se poate folosi si in cazul cuplurilor depistate cu o infertilitate genetica. Aceasta creste sansa cuplului cu probleme de fertilitate care doresc copii sanatosi sa genereze aparitia acestora.

Un proces etapizat

De multe ori in urma acestei proceduri medicale s-au obtinut rezultate foarte bune si chiar cu sarcina multipla. Exista si o serie de recomandari dinaintea acestei proceduri: mama sa fie tanara (cresterea in varsta poate deveni un impediment), cu nasteri anterioare de preferat, un stil de viata sanatos si echilibrat.

Contraindicatiile nu lipsesc nici ele in acest caz. Fumatul, alcoolul, obezitatea, varsta inaintata a mamei reduc sansele de reusita ale procedurilor de fertilizare in vitro. Cateva dintre etapele premergatoare acestei proceduri sunt atent monitorizate: pacienta sa fie cu o greutate optima, vitaminizarea este foarte importanta si trebuie realizata optim, renuntarea la fumat sau alte substante nocive si mai ales, expunerea la virusuri care ar putea pune in pericol procedura medicala.

Cateva dintre riscurile acestei metode de fertilizare in vitro sunt de natura psihica in timpul procedurii, dar sub supravegherea medicului specialist pot fi trecute usor fara probleme. Acesta va va da toate sfaturile si recomandarile necesare pentru un rezultat maxim si imbucurator.

Infertilitatea creeaza o serie de probleme de cuplu si mai ales, destabilizeaza comunicarea dintre parteneri. Pentru a putea depasi mai usor aceasta perioada se recomanda atat apelarea la procedura de fertilizare in vitro cat si la o terapie de cuplu realizata de catre un specialist.

Aceasta armonizare poate conduce la rezultate pozitive in ceea ce priveste aparitia unei sarcini si mai ales, realizeaza o coeziune pozitiva intre parteneri. Pentru a realiza procedura Fiv oferiti o atentie deosebita clinicii de referinta si medicilor specialisti care va ajuta in tot procesul evolutiv.