Paletii din plastic, dupa cum sugereaza si numele lor, sunt realizati din plastic injectat si au castigat din ce in ce mai multa popularitate fata de altii datorita marilor avantaje pe care le prezinta asupra lor.

Aceste platforme au propriile caracteristici si particularitati ale acestui tip de paleti si materiale, astfel incat sa fie utilizate in sectoare foarte specifice in functie de beneficiile lor pentru anumite bunuri sau intreprinderi.

Dupa cum se stie paletii si-au inceput cariera in 1925 din cauza necesitatii armatei de a transporta rapid marfuri precum alimente sau munitii pentru razboaie.

Din acel moment, aceste platforme au suferit un mare progres de-a lungul anilor in care au fost introduse toate tipurile de paleti pe care le cunoastem astazi si utilitatile corespunzatoare acestora. Astazi, cei mai folositi paleti pentru transferul marfurilor sunt cei din lemn, urmati de cei din plastic. Cu toate acestea, paletul din plastic este in plina expansiune si este din ce in ce mai utilizat in sectorul industrial. In continuare, va explicam care sunt beneficiile pe care aceste platforme sunt din ce in ce mai utilizate.

Produsele noastre sunt menite sa indeplineasca cele mai inalte standarde ale industriei.

Paletul din plastic este utilizat in sectoare precum industria chimica, care are propriile particularitati care necesita anumite platforme specifice pentru expedierea si depozitarea marfurilor lor. In acest sens, pentru a acoperi nevoia acestei industrii de paleti specifici pentru operatiunile sale, au fost creati paleti chimici, ale caror caracteristici le expunem mai jos.

Paleti chimici (CP sau palet chimic).

Dupa cum am mentionat, industria chimica necesita anumite cerinte speciale, deoarece este un sector care reprezinta un mare pericol pentru ecosistem in cazul in care nu se efectueaza tratamente adecvate pentru aceste bunuri speciale. Datorita acestui fapt, au fost create platforme speciale care sunt capabile sa garanteze atat siguranta si conservarea corecta a marfurilor, cat si, desigur, protectia mediului.

Pentru a rezolva acest aspect, au fost creati paleti chimici care au fost implementati pentru a oferi un serviciu de transport adecvat acestui sector din Europa. Acesti paleti chimici difera de alte platforme similare datorita varietatii largi de modele care exista si care sunt clasificate de la CP1 la CP9, in functie de marimea si forma lor de constructie.

Cu toate acestea, desi au fost initial utilizate pe scara larga pentru acest sector, companiile incep sa le inlocuiasca cu platforme din plastic, deoarece este un material cu o prelungire mult mai lunga a timpului, pe langa prezentarea tuturor caracteristicilor care trebuie respectate sectorului industriei chimice, cum ar fi curatenia, durabilitatea si standardele de calitate cerute pentru acesti paleti.

Avantajele paletilor din plastic

Principalele avantaje ale acestor platforme si pentru care sunt din ce in ce mai utilizate in loc de cele din lemn sunt:

  • Ele sunt mult mai usoare decat cele din lemn. Un palet din plastic cantareste cu aproximativ 30% mai putin decat un palet de dimensiuni egale din lemn, ceea ce permite reducerea costurilor de transport datorita unei greutati mai mici.
  • Curatarea si dezinfectarea sa este simpla si se poate face atat cu ajutorul apei sub presiune, cat si prin metode chimice si dezinfectante.
  • De obicei, au o durata de viata utila de 10 ani si chiar mai mult raman in stare mai buna decat cele din lemn.
  • Manipularea sa este mai sigura,deoarece nu exista nici un risc de utilizare, deoarece ii lipsesc aschii sau cuie, cum ar fi lemnul.
  • Aceste platforme nu depind de climatul existent, deoarece sunt capabile sa reziste la toate conditiile datorita rezistentei lor.
  • Ele sunt rezistente la aproape toate substantele chimice, cum ar fi acizii.
  • Materialul din care sunt fabricate poate fi reciclat in intregime pentru a face loc noilor platforme.
  • Aproape toti paletii din plastic sunt detasabili sau stivuibili, ceea ce economiseste mult spatiu de depozitare.

Luand in considerare aceste avantaje, adaugate situatiei in care ne aflam in care nu numai rezistenta la sarcina si durabilitatea sunt apreciate, dar angajamentul fata de mediu este un factor din ce in ce mai important, paletii din plastic au devenit o solutie logistica de cel mai indicat atunci cand vine vorba de depozitarea sau transportul oricarui tip de produs. Cu toate acestea, pentru a avea o idee mai clara despre toate caracteristicile acestor paleti, iata cateva dintre dezavantajele lor:

Odata ce suntem clari atat cu privire la avantajele, cat si dezavantajele acestor platforme, putem face o evaluare a tipului de palet cel mai bun pentru compania noastra. De obicei, dezbaterea este intre paletii din lemn fata de cei din plastic.

Desi paletul din plastic poate parea a fi intr-o pozitie mai proasta datorita costului sau mai mare in comparatie cu cele din lemn, acest lucru este echilibrat datorita durabilitatii sale mari in comparatie cu acestea, pe langa cheltuielile suplimentare care trebuie suportate pe platformele din lemn.