Cand a fost ultima data cand ai fost la dentist? Stim ca anul acesta a fost destul de dificil si poate ca, din anumite motive, te-ai temut sa mergi la dentist, dar nu amana vizita. Iti poti face un cadou de Craciun nepretuit pentru sanatatea ta: o vizita la dentist.

Daca nu ai mai fost de ceva vreme si cauti o clinica de incredere, este recomandata clinica New-dent.ro!

Iata principalul motiv pentru care nu ar trebui sa amani vizita la dentist:

O imagine completa despre sanatatea igienii dentare

 

Se recomanda efectuarea unor controale regulate pentru a observa cariile incipiente.

Chiar daca pare greu de crezut, unele probleme dentare nu dor pana cand nu sunt foarte greu de rezolvat si, de asemenea, nu sunt vizibile. Cel mai bun exemplu este caria interdentara, care apare mai des decat ai putea crede. ele pot fi cu greu observate de pacienti, asa ca sunt recomandate controalele regulate pentru a vedea cariile incipiente timpurii.

Pentru inceput, cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate din Romania. Se estimeaza ca peste jumatate dintre toti romanii cu varsta de peste 18 ani au o forma de carie dentara. Cariile dentare sunt principala cauza a pierderii dintilor la copiii cu varsta sub 18 ani.

Caria dentara provoaca durere deoarece distruge smaltul dintilor. Acest strat delicat de tesut dentar acopera dentina care sta la baza dintilor si poate fi reparat doar de catre un dentist. Daca nu este tratata, caria dentara poate duce la pierderea dintilor si chiar la probleme de sanatate mai grave.

Caria dentara poate duce, de asemenea, la alte probleme de sanatate, inclusiv:

Gingivita

Gingivita este o inflamatie a gingiilor. Aceasta afectiune poate provoca durere, roseata si umflaturi la nivelul gingiilor.

Abcesul dentar

Un abces dentar este o umflatura plina de puroi in dinte. Acesta poate fi un semn de carie dentara sau o infectie a dintelui.

Fractura dentara

O fractura dentara este o ruptura in stratul exterior al dintelui. Aceasta poate provoca durere si pierderea dintelui.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care medicul dentist le poate face pentru dumneavoastra este sa va ajute sa depasiti orice problema dentara pe care o puteti avea.

Acest lucru poate fi realizat printr-o serie de metode diferite, inclusiv oferindu-va informatiile si sfaturile necesare pentru a va ajuta sa va ingrijiti singuri de sanatatea dentara sau recomandandu-va specialistii corespunzatori in cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara.

Daca va confruntati cu probleme dentare, este important sa luati legatura cu medicul dentist cat mai curand posibil. In acest fel, va puteti asigura ca primiti cea mai buna ingrijire posibila si ca orice problema poate fi rezolvata cat mai rapid si mai eficient posibil.

Daca aveti intrebari sau preocupari legate de sanatatea dumneavoastra dentara, nu ezitati sa va contactati medicul dentist la New-dent.ro. Acesta va va putea ajuta sa va intelegeti optiunile si va va oferi ingrijirea si asistenta de care aveti nevoie pentru a va mentine dintii si gingiile sanatoase.

Cum sunt dintii mamiferelor?

Balena cu dinti este o subordine a cetaceelor ​​caracterizata prin a avea dinti. Dintii difera considerabil intre specii. Pot fi numerosi, unii delfini purtand peste 100 de dinti in falci. Pe de alta parte, narvalii au un colt urias asemanator unicornului, care este un dinte care contine milioane de cai senzoriale si este folosit pentru a detecta in timpul hranirii, navigatiei si imperecherii. Este cel mai complex dinte neurologic cunoscut. Balenele cu cioc sunt aproape lipsite de dinti, doar dinti bizari se gasesc la masculi. Acesti dinti pot fi folositi pentru hranire, dar si pentru demonstrarea agresivitatii si a spectacolului.

La oameni (si majoritatea celorlalte primate) exista de obicei 20 de dinti primari (de asemenea, „de bebelus” sau „de lapte”), iar mai tarziu pana la 32 de dinti permanenti. Patru dintre acesti 32 pot fi trei molari sau molari de minte , desi acestia nu sunt prezenti la toti adultii si pot fi indepartati chirurgical mai tarziu in viata.

Dintre dintii primari, 10 dintre ei se gasesc de obicei in maxilar (adica maxilarul superior) si ceilalti 10 in mandibula (adica maxilarul inferior). Dintre dintii permanenti, 16 se gasesc in maxilar si ceilalti 16 in mandibula. Majoritatea dintilor au trasaturi distinctive unice.

Un cal adult are intre 36 si 44 de dinti. Straturile de smalt si dentina ale dintilor de cal sunt impletite. [16] Toti caii au 12 premolari, 12 molari si 12 incisivi. In general, toti cabalinele masculi au, de asemenea, patru dinti canini (numiti tuhes) intre molari si incisivi.

Cu toate acestea, putini cai femele (mai putin de 28%) au canini, iar cei care au de obicei doar unul sau doi, care de multe ori sunt doar partial erupti.  Cativa cai au unul pana la patru dinti de lup , care sunt vestigialipremolari, majoritatea dintre acestia avand doar unul sau doi.

Sunt la fel de frecvente la caii masculi si femele si mult mai probabil sa fie pe maxilarul superior. Daca sunt prezente, acestea pot cauza probleme, deoarece pot interfera cu contactul cu piciorul calului . Prin urmare, dintii de lup sunt in mod obisnuit indepartati.