De ce este mai bine sa alegeti lapte vegetal bio, Harvest 1 L? Sa aflam impreuna! Laptele este un aliment de baza in viata noastra, insotindu-ne de la nastere si pe tot parcursul cresterii noastre.

Laptele utilizat si comercializat este in mod cert lapte de vaca: super nutritiv, sursa de minerale, inclusiv un procent ridicat de fier si calciu, vitamine, proteine si aminoacizi, cu un gust dulce si delicat.

Prin urmare, laptele este bun pentru tine, dar intrebarea fundamentala este: ce lapte sa cumperi? Evident, exista multe tipuri de lapte pe piata, multe marci, nu este intotdeauna lapte de vaca si exista diferite moduri de a-l obtine.

De ce sa alegeti laptele bio?

In comparatie cu laptele „clasic” pe care il gasim in toate supermarketurile, lapte vegetal bio, Harvest 1 L este practic lipsit de substante nocive si daunatoare. Este alcatuit din 25 % lactoalbumina si 75 % cazeina, proprietati nutritive esentiale pentru prevenirea bolilor din organismul nostru si pentru fortificarea oaselor si a dintilor.

Laptele ecologic este obtinut prin mijloace naturale, cu animale crescute in aer liber si neabuzate, hranite cu furaje vegetale si nechimice; o adevarata alegere etica, in deplin respect fata de mediu, animale si oameni.

Este dovedit stiintific faptul ca bunastarea animalelor crescute in mod natural are ca rezultat un produs de calitate superioara, legat de utilizarea de furaje proaspete, de libertatea de a pasuna in aer liber si de monitorizarea frecventa a animalelor, care nu sunt supuse administrarii de hormoni. In plus, laptele organic este bogat in antioxidanti si omega 3, care sunt utile pentru a mentine celulele creierului active si sanatoase.

Lapte bio

In afara de laptele de vaca, exista si alte tipuri de lapte pe care le putem consuma in siguranta, cu gust si proprietati similare (mai putine substante nutritive, insa) cu cele ale laptelui obisnuit. Laptele de magarita este folosit ca substitut al laptelui matern, deoarece are proprietati similare, in special este bogat in lizozim, o substanta esentiala pentru dezvoltarea nou-nascutului.

Acest tip de lapte este bogat in proprietati benefice, are un continut scazut de grasimi si este o sursa de omega-3 si acizi grasi. In plus, laptele de magarita este adesea un ingredient util in produsele cosmetice, fiind capabil sa hidrateze si sa hraneasca pielea si sa amelioreze problemele de dermatita.

Laptele de capra este putin folosit, dar mult mai mult in strainatate, fiind cunoscut pentru proprietatile sale nutritive, dar mai ales pentru ca este un lapte foarte digerabil. Este un lapte bogat in proteine, calciu si fosfor. Este ideal pentru hranirea copiilor mici si este adesea folosit pentru a face derivate, cum ar fi iaurtul si branza.

Lapte vegetal

Nu toata lumea poate bea lapte de vaca din cauza alergiilor, intolerantelor sau pur si simplu din motive etice si morale. Din acest motiv au fost introduse alternative, bauturi vegetale, denumite si „lapte vegetal”.

Unul dintre cele mai populare este laptele de soia bio, mai usor decat laptele de vaca si mai putin caloric, bogat in fibre, vitamine si fier. O alta alternativa valabila este laptele de orez, de asemenea strict de origine (posibil) ecologica, mult mai dulce decat laptele de vaca.