De la inlocuirea nasturilor pana la schimbarea decolteului sau a tivului, de la crearea sau eliminarea manecilor pana la adaugarea de detalii, daca accesati CroitoriePicasso.ro, un croitor poate readuce la moda orice articol de imbracaminte.

Doar pentru ca pot, nu inseamna ca ar trebui sa o faca

Asculta-ti croitorul: el sau ea stie mai multe decat tine. De aceea, masuratorile sunt importante. Cel mai bun croitor va lua masuri de la toate, de la ceafa, umeri, bust pe trei inaltimi diferite, brate, picioare, incheieturi. Acestia va vor spune ce va transmite un stil atemporal fata de ceea ce este la moda acum. De asemenea, va vor spune ce nu pot face; de exemplu, este aproape imposibil sa ajustati umerii unei jachete la un cost rezonabil.

Greutatea voastra se va schimba probabil

Trebuie sa iei in considerare greutatea ta atunci cand iti faci jachetele sau orice alta piesa vestimentara la Croitoria Picasso. Vreti ca partea de sus a jachetei sa fie bine fixata, fara a fi stramta. Daca va incheiati jacheta si reverele incep sa se indoaie spre exterior, inseamna ca este prea stramta. id.

Croitor nou? Cereti sa vedeti unele lucrari

Probabil ca exista o duzina de croitori pe o raza de 30 de kilometri in jurul casei tale, iar tu ai nevoie doar de unul. Daca incercati un croitor pentru prima data, nu este nepotrivit sa cereti sa vedeti o parte din munca sa, chiar daca nu ati facut decat un tiv la pantaloni. Sunt tivurile drepte? Cusaturile sunt subtile si consistente?

Nu uitati, pentru voi este ceva personal, dar pentru ei este o afacere. Daca nu va place ceea ce vedeti, multumiti-le pentru timpul acordat si spuneti-le ca veti mai face cumparaturi. Nu vei rani sentimentele nimanui.

Stabiliti un termen limita si revizuiti impreuna comanda

Un croitor bun este foarte ocupat si probabil ca are o echipa mica care se ocupa de sarcinile zilnice, cum ar fi tivitul pantalonilor si manecile camasii. Daca aveti nevoie de o ajustare minora, aceasta nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva zile.

In cazul in care comandati o piesa la comanda, stabiliti o data rezonabila de finalizare a lucrarii si cereti-le sa scrie aceasta data pe bilet. Inainte de a pleca, analizati exact ce trebuie sa faceti si asigurati-va ca ati notat totul.

5 motive bune pentru a merge la croitor

Un croitor va poate crea un costum personalizat sau haine care sa vi se potriveasca ca o manusa. Dar el (sau ea) poate sa le faca pe toate:

  1. Modificati o jacheta, scurtand-o sau modificand-o daca ati slabit sau ati luat in greutate.
  2. Puneti o captuseala noua pe haina sau jacheta dvs. preferata.
  3. Imbunatatiti si reimprospatati aspectul unei jachete sau al unui palton prin coaserea unei captuseli din matase imprimata.
  4. Fa-ti tivul pantalonilor. O pereche de pantaloni care sunt prea lungi arata intotdeauna putin neglijent. Asadar, daca aveti pantaloni cu picioarele largi, cereti-i croitorului sa le ingusteze.
  5. Taiati o rochie sau o fusta pentru a-i da o infatisare noua.

Ce sunt croitorii?

Desi constructia de imbracaminte dateaza din preistorie , exista dovezi ale unor magazine de croitorie in Grecia Antica si Roma, precum si unelte de croitorie, cum ar fi fiare de calcat si foarfece.  Meseria de croitor in Europa s-a oficializat in Inaltul Ev Mediu prin infiintarea breslelor. Breslele de croitori au instituit un sistem de maestri , calfe si ucenici.

Membrii breslei au stabilit reguli pentru a limita concurenta si pentru a stabili standarde de calitate.  In 1244, membri ai breslei croitorilor din Bolognaa stabilit statute pentru a le guverna profesia si a cerut tuturor celor care lucra ca croitor sa se alature breslei.

In Anglia, Statuia Mestesugarilor, adoptata in 1563, includea profesia de croitor  ca una dintre meseriile care puteau fi accesate doar prin indeplinirea unui termen de ucenicie, de obicei sapte ani.

Un atelier de croitorie tipic ar avea un maestru, un maistru, mai multe calfe si ucenici. Ucenicii, care deseori isi incepeau pregatirea ca tineri adolescenti si contractati maestrului de catre parintii lor (contra cost), indeplineau sarcini usoare, cum ar fi curatarea, gestionarea incendiilor pentru a incalzi fierele de calcat, efectuarea sarcinilor si asortarea tesaturilor si ornamentelor.

Ucenicilor li s-a invatat si „postura croitorului ”, sa stea cu picioarele incrucisate pe o scandura sau o banca ridicata in timp ce coase.  O unitate de croitorie la acea vreme consta, in general, intr-o camera bine amenajata, in care comandantul masura clientii; in incaperi alaturate s-au efectuat lucrari de taiere, cusut, butoniere si finisare.

In piesele lui William Shakespeare , un croitor era numit in mod diferit „fir”, „degetar” si „carpa”. Prin reputatie, se presupunea ca croitorii beau in exces si aveau tendinte efeminate (probabil din cauza conceptiei cusutului ca activitate a femeii). Se presupunea ca croitorii sunt slabi din punct de vedere fizic si au o constitutie delicata.

S-a afirmat in mod obisnuit ca dieta lor consta din varza. In benzi desenate, ei au fost portretizati ca niste personaje foarte feminine. O zicala comuna la acea vreme era „Noua croitori fac un barbat”.