Atunci cand se incheie de asigurare auto ar trebui sa existe claritate cu privire la diferitele optiuni pentru a calcula una:

  • Daune minore. Daca costul daunelor este mai mic decat cel deductibil, unii asiguratori nu te protejeaza in aceasta situatie.
  • Deductibile din asigurarea auto. Aceasta se bazeaza pe numarul de cazuri tratate anterior intr-o anumita perioada de timp.

Cine este responsabil pentru plata deductibilului?

Cand luati parte la accident de masina si este dovedit ca nu ati fost responsabil pentru acest lucru, atunci nu platiti deductibilul. In caz contrar, asiguratorii celor implicati vor fi cei care vor stabili cine a fost responsabil, luand in considerare diferiti factori.

In cazul in care sunteti responsabil, asigurarea de raspundere civila, care este obligatorie pentru a putea circula, este cea care va acoperi cheltuielile daunelor cauzate tertilor.

In cazul in care celalalt sofer nu are asigurare si a fost responsabil, cel mai bine este sa contactati asiguratorul pentru a determina suma care trebuie platita, fie in transfer, fie in numerar.

Atunci cand incheiati o asigurare pentru masina dvs., este convenabil sa analizati cine va conduce vehiculul sau ce utilizare va fi data, astfel incat va fi mai usor sa determinati care acoperire este cea mai convenabila, avand in vedere ca cu cat este mai mare plata lunara a asigurarii dvs., cu atat este mai mica suma deductibila.  Iata aici rca ieftin.

Acoperiri suplimentare de asigurare auto

De asemenea, unii dintre asiguratori ofera acoperiri suplimentare, care includ:

  • Echipament special: Acesta este responsabil pentru acoperirea deteriorarii sau pierderii echipamentelor speciale instalate in vehiculul asigurat ca urmare a unui furt total.
  • Costurile de transport pentru pierderea totala: aceasta acopera asiguratul in cazul in care nu se poate deplasa in vehiculul sau. Asiguratorul va achita asiguratului cheltuielile in modul in care acesta din urma alege, fie suma sumei asigurate indicata pe acoperirea politei, fie serviciul de inchiriere a unei masini compacte sedan de model recent.
  • Raspundere civila complementara: Aceasta acoperire acopera raspunderea civila a asiguratului care, ca urmare a utilizarii vehiculului, cauzeaza daune tertilor in proprietatea lor si/sau vatamare corporala. De asemenea, se refera la decesul tertilor.
  • Protectie auxiliara: Aceasta acopera daunele materiale suferite de vehicul in interior ca urmare a unui furt partial sau a spargerii sticlei, precum si plata serviciilor si a cheltuielilor medicale catre ocupanti.
  • Ajutor total pentru pierderi: Aceasta, prin completarea intregii sume asigurate, acopera pierderea totala sau furtul total al masinii asigurate.
  • Accidente auto:Acopera plata despagubirilor pentru decesul sau pierderea de organe suferite de conducatorul auto al vehiculului asigurat in urma unui accident.
  • Adaptari, conversii si echipamente speciale: Aceasta acopera daunele materiale si furtul total de accesorii, adaptari si orice echipament suplimentar care a fost instalat in vehiculul asigurat.
  • Raspunderea civila pentru deces: In cazul in care provoaca moartea unor terti ca urmare a unui accident, soferul va fi acoperit, inclusiv acele despagubiri pentru daune morale.

Sfaturi pentru a evita accidentele auto

Nu parcati in partea cea mai aglomerata a unei parcari. In schimb, selectati un spatiu departe de trafic intens. Veti ajuta la reducerea sanselor de a fi lovit de o alta masina.

Maximizati spatiul. Parcati intotdeauna in centrul unui loc. Repozitionati vehiculul daca este prea aproape de o linie de parcare. Va va ajuta sa impiedicati masina dvs. sa fie lovita de altii care trag in sau din locurile adiacente. De asemenea, poate ajuta la prevenirea loviturilor de la usile batante.

Parcati intr-un garaj, daca puteti. Ideea este sa va puneti masina intr-un loc sigur atunci cand nu o conduceti.  Incercati sa nu parcati in apropierea intersectiilor aglomerate, a virajelor stranse si a cailor de acces. Este posibil ca alti soferi sa nu va vada vehiculul si sa-l gliseze lateral cand trec pe langa.

Pierderile unui singur vehicul includ coliziuni cu bariere rutiere, resturi sau animale, in plus fata de rasturnari si accidente in timpul conducerii in teren. Nu este greu sa contribui la prevenirea lor.

Conduceti corect. Chiar daca al tau este singurul vehicul aflat pe drum intr-o zi ploioasa, cu zapada sau cu gheata, conduceti la viteze care va permit sa pastrati controlul. Aflati cum sa evitati hidroplanarea pe drumurile inundate si sa va reimprospatati abilitatile de condus de iarna inainte de inceperea sezonului.

Fii mereu atent. Doar pentru ca esti singura persoana pe drum, nu inseamna ca este in regula sa trimiti mesaje, sa dai apeluri telefonice  sau sa mananci in timp ce conduci. Nu stii niciodata cand s-ar putea schimba conditiile.

Nu conduceti prea repede. Viteza a fost implicata in aproximativ o treime din toate decesele autovehiculelor de mai bine de doua decenii. Simplu spus, viteza este periculoasa, chiar daca nu este nimeni altcineva in jurul tau.

Crapaturile in parbrizele vehiculelor sunt un accident auto obisnuit pe care multi soferi nu isi dau seama ca il pot evita. Cele mai multe daune ale parbrizului au loc atunci cand pietrele sunt aruncate in aer de alte vehicule.