Petrecerile cu ceai inseamna relaxare intr-un cadru frumos cu prietenii si ce modalitate mai buna de a face asta decat organizand o petrecere de ceai in gradina ta? Aici va vom arata cum sa pregatiti ceaiul perfect pentru petrecerea in gradina, de la alegerea ceaiului si a accesoriilor potrivite, pana la amenajarea ambiantei perfecte. Deci, fie ca planificati o mica adunare sau organizati o petrecere mare in gradina, va putem ajuta!

 

Cand gazduiesti o petrecere in gradina, nu trebuie sa te limitezi la ceai. Sampania, vinul si sucurile de fructe sunt, de asemenea, bauturi racoritoare grozave pentru oaspeti. Unele idei pentru bauturi includ ceai de piersici cu gheata, ceai dulce de mure si limonada de capsuni.

 

Pentru a obtine ceaiul perfect pentru petrecerea in gradina, gandeste-te la ce bauturi vei servi pe langa si selecteaza un set care sa contina toate bauturile tale. Daca serviti bauturi dulci, alegeti un ceainic cu duza, astfel incat oaspetii sa isi poata turna cu usurinta propria bautura.. Daca aveti mai mult de un tip de bautura de servit, investiti intr-un ceainic cu infuzor, astfel incat oaspetii sa isi poata personaliza propria bautura. Si, in sfarsit, daca asteptati o multime de oaspeti, luati in considerare investitia intr-un ceainic sau un set de cani de ceai mai mare.

 

Cum sa alegi setul de ceai potrivit?

 

Cand gazduiti o petrecere in gradina, este important sa aveti ceaiul perfect pregatit. Indiferent daca serviti ceai cu gheata sau o ceasca fierbinte de ceai, exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un set.

 

In primul rand, luati in considerare bautura preferata. Ceaiul cu gheata este grozav pentru petrecerile de vara, in timp ce ceaiul fierbinte este perfect pentru adunarile pe timp de iarna.

 

In al doilea rand, gandeste-te la tipul de petrecere pe care o gazduiesti. O petrecere formala ar putea necesita un set de ceai mai traditional, in timp ce o adunare mai informala ar putea fi mai potrivita cu ceva mai modern si mai distractiv. In cele din urma, tineti cont de dimensiunea petrecerii dvs. si de numarul de invitati care vor participa. Daca aveti un grup mic, atunci o simpla ceasca de ceai si o farfurie sunt tot ce aveti nevoie. Dar daca ai mai multi oaspeti, atunci investirea intr-un set cu mai multe piese va usura servirea.

 

Indiferent de tipul de petrecere pe care o gazduiesti, este important sa alegi setul de ceai potrivit! Exista multe stiluri si modele disponibile astazi pe piata, asa ca alege-l pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor si personalitatii tale. Si nu uitati sa luati niste bauturi racoritoare delicioase pentru a le acompania!

 

Iata cateva sfaturi pentru a obtine ceaiul perfect pentru petrecerea in gradina:

 

  • Asigurati-va ca ceainicele dumneavoastra sunt rezistente la caldura;
  • Alege cesti de portelan care sunt atat frumoase, cat si functionale;
  • Puneti la dispozitie multime de arome diferite din care sa alegeti, astfel incat fiecare sa isi poata gasi preferatul;
  • Serviti ceai rece sau limonada in loc de ceai fierbinte pentru a mentine oaspetii racoriti si improspatati toata dupa-amiaza!;
  • Sa aveti la dispozitie o cana pentru lapte 200cc. Multi prefera ceaiul cu lapte in loc de apa.

 

De ce este important sa fierbi laptele

 

Fierberea nu este acelasi lucru cu pasteurizarea, desi sunt similare. Pasteurizarea in Statele Unite implica incalzirea laptelui pana la aproximativ 160 ° F in scopul de a ucide bacteriile care te-ar putea imbolnavi. Punctul de fierbere al laptelui este de aproximativ 212 ° F, asa ca nu este niciodata adus la fierbere in timpul procesului de pasteurizare.

 

Daca eliminarea posibililor agenti patogeni este principalul motiv pentru care fierbeti laptele, trebuie sa stiti ca laptele pe care il cumparati din magazin este aproape intotdeauna pasteurizat, asa ca i-au fost deja eliminati acesti agenti patogeni. Singura exceptie este laptele crud, care, atunci cand este vandut, este intotdeauna etichetat clar ca atare. Doar cateva state permit vanzarea comerciala a laptelui crud si niciodata peste granitele de stat.

 

Se stie ca fierberea laptelui scade semnificativ valoarea nutritiva a laptelui. Studiile au descoperit ca, in timp ce fierberea laptelui a eliminat bacteriile din laptele crud, a redus foarte mult nivelul de proteine ​​din zer.

 

Alte teste au aratat niveluri mai scazute de vitamine si minerale in laptele fiert, inclusiv vitamina B2, B3, B6 si acid folic – in unele cazuri cu pana la 36%.

 

In timp ce fierberea laptelui reduce drastic valoarea nutritiva a laptelui, pasteurizarea face acest lucru intr-o masura mai mica. In plus, laptele produs comercial este de obicei imbogatit cu vitamine si minerale pentru a inlocui acele putine care se pot pierde in procesul de incalzire.

 

Motivul pasteurizarii este protejarea impotriva posibilei contaminari a laptelui crud. Productia de lapte este un proces complicat, fiind posibila contaminarea in multe puncte de-a lungul drumului. Marimea fermei, perioada anului, practicile de curatare si sanatatea vacilor sunt doar cativa dintre multi factori care pot introduce bacterii potential periculoase, cum ar fi listeria, in laptele crud.