Baile sunt camere care, datorita spatiului lor, ofera putin loc din punct de vedere al designului. Prin urmare, accesoriile de baie sunt elemente cheie pentru a da personalitate, stil si pentru a schimba aspectul acestui spatiu. Selectarea accesoriilor potrivite poate face ca baia sa arate mai confortabila, eleganta, plina de farmec, minimalista sau orice alt stil doriti.
Sfaturi despre cum sa alegeti accesorii pentru baie
Calculeaza spatiul disponibil si amenajarea baii tale
In primul rand, trebuie sa aruncati o privire buna in baie si sa analizati designul si spatiul in ansamblu. Vedeti unde ati putea plasa anumite accesorii, unde ar fi mai practic si apoi puteti decide cu privire la tipul, forma lor etc.
Concentrati-va pe accesoriile de baza si indispensabile si nu aglomerati baia cu accesorii nefolositoare
Primele elemente pe care trebuie sa va concentrati sunt elementele de baza, cum ar fi robinetele, chiuveta, rafturile pentru prosoape si oglinda. Acestea trebuie sa se potriveasca stilului pe care l-ati ales pentru camera si, in plus, vor conditiona restul accesoriilor.
Vezi accesorii de baie si alege doar acele produse care chiar ti se potrivesc. In cazul in care nu gasesti ceva care sa corespunda in totalitate nevoilor tale, desi este aproape imposibil, cea mai buna varianta este sa optezi pentru articole de baie care sa semene cu ceea ce cautai.
Nu uita de accesoriile mici
In afara de elementele de baza, exista o intreaga gama de accesorii mici de care fiecare baie are nevoie. Acestea includ lucruri cum ar fi dozator de sapun, periuta de dinti, perdele de dus, suport de hartie igienica. In ciuda faptului ca sunt mici, ele pot avea un impact mare asupra decorului general.
Obinuieste-te sa iei totul in considerare, inclusiv culoarea, forma, textura, dimensiunea si materialul. De asemenea, puteti adauga cateva elemente pur decorative, cum ar fi o vaza, de exemplu.
Acordati o atentie deosebita corpurilor de iluminat
Nu se acorda prea multa atentie iluminatului si sunt accesoriile de baie care influenteaza cel mai mult transformarea baii. Ar trebui sa aveti intotdeauna mai mult de un corp de lumina in baie. Poti avea ca lumina principala o lumina in tavan, acestea pot fi minimaliste si moderne sau candelabre. A doua sursa de lumina ar trebui sa fie langa oglinda, pentru a avea o lumina perfecta asupra chipului tau.
Materiale pentru accesorii pentru baie
Plastic
Plasticul este unul dintre cele mai utilizate materiale in accesoriile de baie, in special in zona de dus, deoarece acestea sunt usor de curatat si rezista bine la coroziune. Sunt de asemenea cele mai ieftine dintre toate tipurile de accesorii de baie.
Materiale metalice
Alama
Otelul aliat, nichelul si cromul sunt din alama. Este cel mai folosit material in accesoriile de baie.
Aluminiu
Una dintre cele mai utilizate si cele mai rezistente la umiditate, plus ca ofera un aspect frumo oricarei bai.
Otel
Cea mai recomandata optiune pentru a evita oxidarea este cea din otel inoxidabil (otel de buna calitate si aliaj de crom). De asemenea, poti alege accesorii din otel inoxidabil 18/10 si otel inoxidabil electropoluat. Otelul electropolist poarta un tratament care netezeste suprafata, ceea ce faciliteaza curatarea si ii confera mai multa stralucire, pe o durata mare de timp.
Cele mai importante articole de baie care nu pot lipsi din baia ta?
Pentru o baie perfecta, tot ce trebuie sa faci este sa nu omiti nimic din lista de mai jos:
- Un suport pentru sapun – un suport pentru sapun este indispensabil unei bai moderne atunci cand folosesti sapun clasic. Nu il pune niciodata pe marginea chiuvetei sau in propriul ambalaj pentru ca nu este deloc igienic si nu este nici elegant.
- Paharele pentru periute si pasta de dinti – nu lasa periutele aruncate peste tot si nici tubul de pasta de dinti pe polita de la oglinda. Foloseste paharele speciale in acest sens si astfel te vei asigura ca toate obiectele tale sunt in cea mai buna stare si pot fi folosite in deplina siguranta.
- Suport pentru prosoape – daca vrei sa ai mereu prosoapele curate si sa le folosesti cu incredere, foloseste suporturile de prosoape si nu le pune direct pe calorifere. Nu este greu sa montezi carlige de prosoape pe usi sau chiar pe calorifer. Totul este sa nu le pui direct pe calorifer.
- Decoratiuni – baia ta ca orice alta camera din casa are nevoie si de elemente decorative care sa ii dea personalitate, deci iti recomandam sa nu uiti de aceste obiecte. In felul acesta va fi mult mai usor pentru tine sa obtii rezultatele dorite si sa ai un spatiu personal.
Avand in vedere toate acestea, acum este mult mai simplu si mai usor sa iti amenajezi baia asa cum vrei. Tot ce trebuie sa faci este sa te orientezi spre produse de cea mai buna calitate, care sa reziste cat mai mult in baia ta.