Asigurarea de economii de viata este acea asigurare care cu contractarea acesteia, beneficiarul, care in acest caz este de obicei insusi asiguratul, va primi capitalul daca traieste la data expirarii politei.

Aceasta consta in plata primelor care acorda rentabilitatea asigurata, o investitie care, desi ofera o dobanda scazuta in comparatie cu alte produse de economisire, prezinta un risc redus. Cu toate acestea, avantajul lor fiscal este ca nu sunt impozitate pe profitabilitatea obtinuta, ci doar pe colectarea acesteia.

Aceste polite pot fi contractate ca planuri de pensii asigurate  sau planuri individuale de economii sistematice  si sunt de obicei subscrise pentru a completa veniturile din pensii, desi aceasta nu este singura lor functie.

Asigurare mixta de viata

Pe de alta parte, unele companii de asigurari ofera asigurari mixte de viata, care garanteaza plata capitalului catre beneficiarii politei in cazul decesului asiguratului. De asemenea, o pot plati asiguratului in cazul in care expirarea asigurarii este inca in viata. In prezent, majoritatea asigurarilor de economii de viata contractate sunt de aceasta modalitate, deoarece acestea incorporeaza in caracteristicile pure ale unei polite de economii un capital pentru deces sau invaliditate.

Cine ar trebui sa incheie o asigurare de viata?

Exista o anumita tendinta de a angaja acest tip de polita atunci cand sunteti deja in varsta, desi importanta de a incheia o asigurare de viata si beneficiile acesteia nu se concentreaza numai pe aceasta gama, de fapt, daca o luati cand sunteti tineri, aveti avantaje. Protejarea membrilor familiei si a asiguratului insusi pentru ceea ce i se poate intampla sunt doar cateva dintre motivele pentru care este convenabil sa se incheie o asigurare de viata, dar se face si pentru a acoperi ipoteca. Prin urmare, putem spune ca merita sa luati o asigurare de viata chiar daca sunteti relativ tineri.

Asigurari de viata in ipoteci

Bancile ofera, de obicei, conditii mai bune cu privire la creditele ipotecare daca incheiati o asigurare de viata. Prin urmare, unele companii cu care se contracta o asigurare de acest tip sunt entitati bancare. Cu toate acestea, nu aveti obligatia de a il contracta cu banca, dar puteti cauta asiguratorul dorit. Asigurarea de viata cu acoperire de deces care se ia la achizitionarea unui imprumut de acest tip indeplineste o misiune economica.

Si adevarul este ca bancile au nevoie de cineva care sa raspunda la plata ipotecii daca se intampla ceva cu titularul. In plus, in acest fel, va asigurati ca nu lasati rudelor greutatea unui credit ipotecar. OVB Allfinanz  este locul in care iti poti face o asigurare de viata.

Incheie o asigurare de viata

Alegerea a ceea ce este o asiguare de viata, poate parea ca o sarcina dificila, dar daca stiti clar ce vreti, veti economisi timp. Aceasta politica va poate oferi multe beneficii, in special siguranta ca rudele dumneavoastra vor fi protejate in cazul in care vi se intampla ceva. Cand mergeti sa semnati o polita de asigurare, luati in considerare toate acoperirile si excluderile politei si fiti sinceri in chestionarul pe care asiguratorul il va efectua cu privire la starea dumneavoastra de sanatate, astfel incat sa fie corect .

Care sunt cele mai comune cauze ale decesului?

Cele mai comune cauze ale decesului la nivel mondial sunt bolile cardiovasculare, cancerul, bolile respiratorii cronice, diabetul si bolile neurodegenerative.

Bolile cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral, sunt responsabile de aproximativ 31% din decesele din lume. Acestea se pot dezvolta din cauza stilului de viata sedentar, alimentatiei nesanatoase, fumatului si hipertensiunii arteriale.

Cancerul este o alta cauza majora a decesului, responsabila de aproximativ 22% din decesele din lume. Tipurile cele mai frecvente de cancer care duc la deces sunt cancerul pulmonar, cancerul sanului la femei si cancerul colorectal.

Bolile respiratorii cronice, cum ar fi bronsita cronica si emfizemul pulmonar, sunt responsabile de aproximativ 6% din decesele din lume. Acestea sunt adesea cauzate de fumat si poluare.

Diabetul, o boala metabolica, este responsabila de aproximativ 5% din decesele din lume. Aceasta poate duce la complicatii serioase, cum ar fi boli cardiovasculare, boli ale ochilor si boli ale rinichilor.

Bolile neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer si boala Parkinson, sunt responsabile de aproximativ 5% din decesele din lume. Acestea sunt adesea legate de imbatranire si pot afecta capacitatea unei persoane de a indeplini activitati cotidiene.

Este important sa ne concentram pe prevenirea acestor boli prin adoptarea unui stil de viata sanatos, inclusiv alimentatie sanatoasa, activitate fizica regulata si evitarea fumatului. Consultarea periodica a unui medic si screeningul la timp pot ajuta, de asemenea, la detectarea precoce a acestor boli si la inceperea tratamentului adecvat.

Principalele cauze globale de deces, in ordinea numarului total de vieti pierdute, sunt asociate cu trei subiecte largi: cardiovasculare (boala cardiaca ischemica, accident vascular cerebral), respirator (boala pulmonara obstructiva cronica, infectii ale cailor respiratorii inferioare) si afectiunile neonatale – care includ nasterea. asfixie si traumatisme la nastere, sepsis si infectii neonatale si complicatii la nastere prematura.