Inainte sa te gandesti la modurile in care sa-ti promovezi afacerea online, trebuie sa te asiguri ca alegi un serviciu de gazduire site profesional. Desi exista multe optiuni pe piata, majoritatea furnizorilor sunt activi de putin timp si nu ofera intotdeauna acces la toate resursele de care ai nevoie pentru a putea sustine o dezvoltare pe termen lung.

Cu alte cuvinte, rezultatele tale pot fi influentate de acelasi aspect. Iata ce intrebari sa-ti pui pentru a fi sigur ca ai ales firma de hosting potrivita!

Care este investitia reala?

Multe companii pun la dispozitie pachete ieftine in mod initial, in ideea ca asa vor atrage un numar mare de clienti. Pretul mic este insa valabil pe un termen limitat, care adesea nu depaseste 12 luni. Ai putea crede ca asta nu este o problema, fiindca tu oricum planuiesti sa pastrezi mai mult timp serviciul de gazduire site.

Pe de alta parte, preturile pentru reinnoire conteaza. Spre exemplu, daca plata de 2 euro/luna se transforma in 8 euro/luna acest lucru iti va afecta bugetul. De aceea, trebuie sa verifici termenii si conditiile din timp.

De asemenea, asigura-te ca nu exista alte costuri ascunse. Spre exemplu, ti se pot solicita bani pentru adresa de email, setarea contului, utilizarea excesiva de latime de banda sau administrarea de domenii multiple. Citeste recenzile clientilor anteriori si vei gasi mai multe informatii cu privire la situatiile neplacute. Transparenta este un criteriu important si ar fi bine sa beneficiezi de aceasta in totalitate.

Compania ofera suport tehnic?

Indiferent daca esti incepator in calculatoare sau lucrezi ca dezvoltator, intr-un anumit punct vei intampina erori tehnice pe care nu le vei putea rezolva singur pe serverul de gazduire site. Acestea vor avea o cauza neclara, iar solutiile ti se vor parea inexistente. In clipa in care se intampla asta, iti doresti sa ai parte de suport tehnic.

Verifica orele de program pentru acest serviciu si incearca sa optezi pentru un furnizor care te insoteste 24/7 prin sistemul de tichete. O alta optiune utila este functia de livechat, care iti permite sa iei legatura in mod direct cu un operator.

Care este perioada de uptime?

Atat timp cat serverul de gazduire site este nefunctional, ai sansa de a atrage o reputatie negativa. De aceea, orienteaza-te catre firmele care ofera o garantie de uptime de 99,99%. Desi orice server necesita lucrari de intretinere si nimeni nu poate promite activitate 24/7 tot anul, cifra poate fi una apropiata.

O perioada scurta in care paginile nu pot fi accesate nu iti va distruge brandul. Daca trec insa mai mult de cateva ore de la un downtime, te poti astepta la o pierdere in trafic si chiar la penalizari din partea motoarelor de cautare. Asadar, cel mai bine ar fi ca acest lucru sa nu se intample.

Exista vreo garantie de satisfactie?

Chiar daca te documentezi din timp despre anumiti furnizori de gazduire site, experienta este cea care iti va oferi cel mai bun feedback. Unele companii ofera posibilitatea de returnare a banilor, ceea ce este un avantaj major pentru cei care nu sunt hotarati in privinta alegerii.

Analizeaza pagina de achizitie si vezi in ce circumstante se poate realiza o anulare a serviciului, pentru a fi sigur ca dispui de o perioada de testare.