Cand o ruda moare in afara tarii de resedinta sau de origine, poate aparea o situatie confuza si complicata, ceva foarte frecvent la emigranti. In acest caz, exista optiunea repatrierii funerare, un proces care este de obicei necunoscut de majoritatea. Ce este si cum este procesat? Si cat costa repatrierea funerara?

Ce este repatrierea funerara?

Repatrierea funerara este actul de mutare a unei persoane decedate in tara lor de origine. Companiile funerare sunt responsabile pentru efectuarea tuturor procedurilor administrative, actionand ca legatura cu ambasada tarii, ministerul corespunzator, mijloacele de transport si ofiterii criminalisti.

Exista doua optiuni, pe de o parte puteti repatria cadavrul pentru a fi ingropat sau incinerat in tara de origine sau puteti repatria cenusa. Repatrierea poate fi solicitata de rudele din alta tara pentru a primi ramasitele persoanei iubite sau trimisa in strainatate sa se odihneasca in locul lor de origine.

Cum este procesata repatrierea unui om mort?

Pasii urmati de companiile funerare pentru efectuarea repatrierilor sunt aceiasi ca si pentru transferurile nationale. In plus, documentele trebuie solicitate in ambele state (statul de origine si statul de destinatie), care trebuie sa acorde autorizatia de repatriere, fara de care procesul nu a putut fi realizat legal.

Transferul se face de obicei cu avionul, desi in Europa se pot face si pe sosea. Trenul, pe de alta parte, nu este permis. Lucrul obisnuit este sa angajati un transport de marfa, deoarece nu toate companiile aeriene recunosc acest tip de marfa, atat de des, consulatele au acorduri pentru a inchiria zboruri speciale. Pentru a procesa repatrierea unui organism, trebuie urmati urmatorii pasi:

Anuntati decesul si pregatiti documentatia

Dupa notificarea autoritatilor cu privire la deces, trebuie sa se ridice documentatia necesara: certificatul de deces, permisiunea de repatriere, notificarea la casa funerara de destinatie si pasaportul defunctului.

Transportul defunctului

Organizarea transportului de la aeroport. De obicei, soseste o ambulanta sau o ambulanta privata. In cazul in care documentele au fost emise intr-o alta limba, acestea trebuie traduse inainte de a fi predate medicului legist local.

Revizuirea documentelor

Medicul legist va revizui documentatia si, de la caz la caz, va decide daca este necesara o ancheta sau o autopsie sau daca puteti trece direct la inmormantarea sau incinerare. In caz de deces in strainatate accesati solutiile de pe site.

Organizarea inmormantarii

Aranjamentele funerare pot incepe inainte de inceperea procesului de repatriere datorita medierii casei funerare.

Cat costa repatrierea funerara?

Costurile unei repatrieri funerare sunt foarte variabile si depind de kilometrii de distanta, de tara mortii si de mijloacele de transport utilizate. Alte detalii, cum ar fi tipul de urna sau sicriu ales, care, de asemenea, trebuie sa fie sigilate ermetic, pot creste pretul. Ca un mic indicativ, costul repatrierii unui corp poate fi in jur de 3000-4000 de euro.

In cazul in care persoana a fost in calatorie sau in vacanta atunci cand a murit, verificati daca a avut asigurare de calatorie si de asemenea daca polita lor acopera aceste costuri, fiind foarte important acest aspect.

Despre modul in care se comporta musulmanii la inmormantari

Cea mai buna abordare este fie sa contactati o autoritate musulmana locala, fie sa intrebati familia ce prefera. Musulmanii cred ca la moarte sunt ingropati si raman in mormantul lor pana in ziua judecatii. Musulmanii buni vor merge in paradis si vor experimenta pacea. Cei care au dus o viata pacatoasa sunt destinati iadului si isi vor incepe suferinta.

Pregatirile pentru inmormantare ar trebui sa inceapa imediat, deoarece defunctul trebuie inmormantat cat mai curand posibil. De obicei, nu dureaza mai mult de doua zile, dar este adesea intr-o zi.

Din acest motiv, nu exista nicio vizionare preliminara, ceremonie sau elogiu. Nu se efectueaza imbalsamarea si nu exista autopsie, cu exceptia cazului in care prevede legea. De asemenea, transportul corpului in alta tara este rar. De obicei, sunt ingropati in locul in care mor.

Dupa inmormantare, sicriul este dus la locul de inmormantare de catre patru oameni de familie. Mormantul este sapat paralel cu Mecca. Corpul este asezat intins pe partea dreapta, tot spre Mecca. In unele zone, toata lumea poate fi prezenta la inmormantare. Cu toate acestea, in mod traditional, femeile nu au voie sa participe.

Jelierii care sunt prezenti arunca trei pumni de murdarie pe sicriu. In acel moment, membrii familiei coboara sicriul si mormantul este umplut. Este permis un marker mic, modest.

In majoritatea cazurilor, o inmormantare pe mare nu este permisa decat in ​​circumstante extraordinare. De exemplu, daca persoana moare in timp ce se afla pe mare si corpul nu poate fi transportat inapoi pe uscat din cauza unei distante lungi. De obicei, musulmanii ar trebui sa fie ingropati in pamant.

In religia islamica, incinerarea este interzisa. Este considerat lipsit de respect pentru cei morti. Un musulman nu ar trebui sa arda pe nimeni, sa fie martor la o incinerare sau sa o aprobe in niciun fel. Singura exceptie este daca persoana a murit din cauza unei boli contagioase. Chiar si atunci, potentialul de raspandire a bolii trebuie dovedit si permisiunea primita de la autoritati.