Tractorul este o masina agricola integrala care mecanizeaza sarcini agricole, cum ar fi plantarea, cultivarea, aratul etc. In acest articol aflati despre diferitele tipuri de tractoare, utilizarile lor si beneficiile lor.

Ce este un tractor

Tractoarele sunt vehicule special fabricate pentru a oferi o capacitate mare de tractiune la o viteza mai mica. Transporta o remorca sau masini utilizate in agricultura, constructii si industrie.

Tractorul este combinatia a doua cuvinte, „tractiune si motor”. Un tractor este folosit pentru a trage sarcini grele pentru diferite sarcini agricole.

Exista multe sarcini agricole indeplinite de fermieri, iar pentru fiecare sarcina sunt dezvoltate utilajele agricole necesare.

In functie de nevoile si cererea fermierului, sunt dezvoltate multe tipuri de tractoare.

Diferite tipuri de tractoare

  1. Tractoare utilitare

In primul rand, vorbim despre tractoare utilitare. Acest tip este utilizat pentru lucrari agricole, cum ar fi aratul si tragerea uneltelor grele.

Daca fermierii nu isi pot permite sa cumpere masini suplimentare pentru a indeplini sarcinile, tractoarele utilitare sunt excelente pentru indeplinirea multor sarcini diferite.

Acestea variaza de la 45 la 140 CP si sunt cele mai frecvent utilizate pentru agricultura. Acestea vin cu motoare de tip low to medium si pot transporta motoare pe benzina sau diesel. Ei adauga cu usurinta alte echipamente, cum ar fi recoltatori, cultivatori, taietori de fan, treierii si multe altele.

Uneori, tractoarele pot avea unele probleme din cauza mediului greu in care lucreaza si in acest caz este posibil sa ai nevoie de reparatii parbrize utilaje.

  1. Tractoare compacte

Tractoarele compacte sunt utilizate in podgorii, pomi fructiferi si nuci. Acestea sunt construite astfel incat operatorul sa poata sta confortabil si sa aleaga fructele agatate sau sa prune copacii in acelasi timp.

Cel mai bun avantaj al compactelor este ca se pot potrivi cu usurinta in toate spatiile gradinii. Tractoarele compacte sunt de dimensiuni mai mici si consuma mai putin combustibil, ceea ce economiseste bani.

  1. Tractoare pentru culturi

Acestea sunt utilizate in fermele in care fermierii planteaza culturi la rand. Acestea sunt toate tipurile de tractoare care indeplinesc diverse sarcini agricole pe care trebuie sa le indepliniti, inclusiv controlul buruienilor, nivelarea, aratul, ruperea si extractia semanatoarelor.

Acestea au multe beneficii, cum ar fi usurinta de utilizare, spatiul adecvat intre randuri, conducerea confortabila, garda la sol mai mare, usurinta de manipulare, accesoriile usoare de asamblare si dezasamblare etc.

  1. Tractoare industriale

Acestea, dupa cum sugereaza si numele, sunt utilizate in principal in industrie, mai degraba decat in agricultura. Anterior, aceste tractoare au fost numite remorchere.

Acestea sunt utilizate in principal pentru a trage sarcini grele si pentru a adapta macaralele pentru a ridica cu usurinta greutati grele. Aceste tractoare sunt diferite de tractorul agricol. Acestea au bare de tractiune si vin in diferite modele cu punctele forte hp.

  1. Tractoare de gradina

Cele de gradina vin in gama de putere a motorului de la 1 CP la 20 CP si au o dimensiune foarte mica de constructie. Acestea, sunt utilizate in principal pentru a cosi gazonul si a face santuri de flori in gradina ta.

Anvelopele sale arata ca cele de motocicleta, dar mult mai groase. Pana in prezent, exista mai mult de 100 de tipuri diferite de tractoare de gradina.

De ce tractoarele merg atat de greu?

Tractoarele sunt vehicule masive pe care le vedeti de obicei in fiecare primavara sau toamna pe drum, langa alte masini agricole, pe care probabil v-ati intrebat mereu ce sunt.

In momentul in care esti blocat pe drumul din spatele lor, stii doar ca urmatoarele 10 minute vor fi cele mai lungi din viata ta. Sansele tale de a-i depasi inainte de a se intoarce undeva spre teren sunt egale cu zero.

Este legal sa conduceti masini agricole (tractoare) pe drumurile publice si este adesea singura cale prin care fermierii pot ajunge din camp in camp, dar de ce sunt atat de lente, cel putin cele pe care le vedeti pe drum in fata dvs.?

Tractoarele merg incet deoarece au un cuplu mare unde cresterea rotatiilor motorului face transportul sarcinilor foarte grele mai usor si mai eficient, acesta fiind scopul principal al acestui vehicul. Le ofera suficienta putere pentru a conduce, mai ales cand se rostogolesc pe deal sau pe camp, necesitandu-le sa mearga incet.

Impingerea si tragerea unei varietati de marfuri, precum si lucrul pe camp si la ferma necesita viteza redusa, care in multe cazuri este de 25 mph (40 km/h).

Tractoarele d au fost concepute pentru a calatori cu o viteza maxima de aproximativ 20 mph (30 km/h) in istoria nu atat de lunga. Apoi, tractoarele europene au crescut aceasta viteza pana la 25 mph (40 km/h).

Tractoarele introduse in 1994 ar putea calatori pana la 32 mph (50 km/h) datorita raportului de viteza mai mare si a suspensiei axelor din fata. Dupa aceea, totul pare a fi istorie antica. Tractoarele sunt clasificate ca vehicule cu miscare lenta, dar sunt inca atat de lente?