Anul 2020 este pana in clipa de fata anul in care s-au inregistrat cele mai multe cumparaturi de la magazinele online, iar acest lucru se datoreaza intr-o foarte mare masura situatiei in care ne aflam in clipa de fata (pandemia de Covid-19).

Oamenii de teama de a nu se imbolnavi, dar si datorita restrictiilor au ales sa isi faca online cumparaturile, iar astfel au avut parte de mai multe avantaje precum confortul de a comanda din propria locuinta fara a mai fi nevoie sa se deplaseze, preturi reduse, posibilitatea de a compara produsele, etc.

Multi proprietari de magazine offline care probabil nu aveau in plan sa faca acest pas, au decis rapid sa isi mute vanzarile in mediul online datorita acestei situatii, iar acum sunt fericiti ca au facut acest pas, deoarece au avut vanzari mult mai mari decat in trecut.

Alti proprietari de afaceri se gandesc sa isi deschida magazine online pentru a comercializa produsele pe care le comercializeaza si in offline, insa nu stiu ce platforma de creare magazin online sa aleaga. Despre acest lucru vom discuta pe scurt in cele ce urmeaza.

  1. BigCommerce

BigCommerce este cea mai buna platforma globala de comert electronic. Motorul sau robust de cautare a produselor il face ideal pentru marcile cu amanuntul mai mari. Este, de asemenea, o alegere buna pentru persoanele care doresc sa inceapa un magazin de comert electronic sau care au un magazin offline si doresc sa isi extinda operatiunile pentru a include comenzi online. Instrumentele sale disponibile fac posibil ca orice nisa sau industrie sa aiba succes.

Interfata va permite sa va personalizati magazinul online fara a fi nevoie sa stiti cum sa codificati utilizand oricare dintre sabloanele personalizabile pentru a va proiecta magazinul, a vinde si a comercializa produsele. Se adreseaza celor care nu au atat de multe abilitati de dezvoltare web, dar permite, de asemenea, oamenilor cu cunostinte tehnice sa modifice HTML si CSS.

Puncte forte:

  • Flexibil si scalabil.
  • Exceleaza prin vanzarea pe mai multe canale.
  • Performanta SEO puternica.
  • Proiecte tematice fantastice.
  • Caracteristica completa a cosului abandonat.
  1. Shopify

Shopify este usor mai bun in mai multe domenii decat BigCommerce, cum ar fi vanzarile cu 1 click post-cumparare – dar mult in urma in ceea ce priveste performanta. Este usor sa configurati magazinul online cu interfata de glisare si fixare Shopify. Cei mai multi incepatori in dezvoltarea site-urilor web pot obtine rezultatul dorit in cateva minute.

Puncte forte

  • Super usor de configurat.
  • multime de parteneri certificati pentru a va ajuta.
  • Vanzare cu 1 clic.
  • Permite mai multe canale si vanzari sociale.
  • Teme grozave, cu modele variate.
  1. Wix

Comertul electronic Wix a parcurs un drum lung in cativa ani. Acum, Wix este o forta majora in spatiul de comert electronic si ofera o valoare uimitoare pentru intreprinderile mici de comert electronic. Functiile de comert electronic Wix au evoluat drastic in cativa ani, oferind acum integrare multi-canal, recuperare de cos abandonat, dropship si capabilitati de tiparire la cerere.

Este prietenos pentru incepatori. Dintre toti cei mai buni constructori de site-uri web, Wix sta cel mai bine la serviciul de asistenta pentru clienti in timpul crearii magazinului, dar si ulterior. Puteti trage si plasa elemente pentru a adauga videoclipuri interesante, functionalitati si pentru a crea site-ul web dorit.

Au peste 500 de teme, dintre care 72 sunt gratuite. Din pacate, sunteti blocat cu orice tema ati ales in momentul publicarii site-ului dvs., cu exceptia cazului in care le-ati folosit ADI.

Puncte forte:

  • Au peste 500 de teme uimitoare gratuite.
  • Foarte simplu de utilizat si configurat.
  • Suport pe pagina pentru numeroase nevoi.
  • 72 de teme gratuite.
  1. WooCommerce

WooCommerce este cea mai buna platforma unica pentru a rula comertul electronic si site-ul afiliat sub un singur acoperis. Dar adevaratele platforme de comert electronic precum BigCommerce si Shopify se vand mai bine, dar nu cu mult.

Functioneaza cu WordPress pentru a transforma orice site web intr-un magazin functional de comert electronic. De asemenea, exista extensii disponibile pentru integrarea gateway-urilor de plata, a retelelor de socializare, a marketingului prin e-mail, a vanzarii cu 1 click si a transportului

Cea mai mare problema nu este insa configurarea; care poate fi rezolvat cu tutoriale YouTube. Problema este scalabilitatea. Majoritatea utilizatorilor au raportat ca incetinesc, pe masura ce primesc mai multe produsee si clienti.

Daca sunteti familiarizat cu platforma WordPress, atunci WooCommerce este o alegere perfecta pentru dvs. Trebuie doar sa o instalati, sa adaugati propriile produse si sa va remediati setarile.

Acestea sunt cele mai bune 4 platforme pentru crearea magazinelor online pe care le-am prezentat pe scurt in acest articol, insa in mod evident exista si alte platforme spre care v-ati putea indrepta atentia, cum ar mai fi de exemplu Volusion, Prestashop, Weebly, Squarespace, Magento (care se bucura de increderea unor branduri de top la nivel mondial precum Nike de exemplu, Procter & Gamble si Cisco).