Mai igienica

Asa cum am mai spus, chiuvetele din otel inoxidabil nu sunt poroase. Asta inseamna ca lichidele nu penetreaza si nu se acumuleaza in nicio fisura sau colt. Deoarece lichidele sau acizii nu intra in alimente, nicio bacterie nu se acumuleaza nicaieri. Poti vedea mai multe produse pe  confectii metalice Mester-Metal.

Restaurantele profesionale aleg otel inoxidabil pentru aceasta caracteristica, printre multe altele. Dar, de asemenea, il face perfect pentru casele in care exista copii sau chiar pentru a va economisi timp pretios in curatenie, deoarece doar trecerea unei carpe cu dezinfectant va elimina riscul de bacterii si contaminare incrucisata a alimentelor.

Usor de curatat

Este rezistent la pete si nu acumuleaza lichide care se pot usca, previne, de asemenea, formarea mucegaiului si a bacteriilor, ceea ce face ca otelul inoxidabil sa fie mult mai usor de curatat decat alte materiale.

Este adevarat ca materialele chiuvetei nu sunt de obicei poroase pentru a evita problemele de umiditate, dar otelul este, de asemenea, mai rezistent, dupa cum am vazut, si asta inseamna ca suporta mult mai multe spalari fara a-si pierde oricare dintre proprietatile sale principale.

Il puteti spala de cate ori aveti nevoie, fara sa va fie teama ca se va deteriora. O carpa umeda si detergentul sunt suficiente pentru a-l lasa la fel de bun ca nou.

Este frumos

Estetica este o parte fundamentala atunci cand echipati o bucatarie, iar chiuveta este unul dintre cele mai vizibile elemente, astfel incat bazandu-se pe un material care arata bine in bucatariile de estetica moderna ca si in cele mai clasice este, fara indoiala, un succes.

Este un material care poate fi turnat cu ceea ce vom gasi aproape la fel de multe modele de chiuvete din otel inoxidabil ca optiuni de bucatarie. Este potrivit pentru orice spatiu si pentru tot felul de nevoi. A nu se uita de combinarea lui  cu designul robinetelor .

Este un material care se imbina bine cu alte materiale, cu bucatarii monocromatice sau cu medii mult mai diverse, este si cea mai buna varianta daca tinem cont de raportul calitate-pret. Deci, poate fi o optiune excelenta de a economisi putin si de a dedica mai multe resurse aparatelor.

Nu uitati, totusi, ca exista diferite tipuri de otel inoxidabil si poate cele mai economice sunt realizate dintr-un material mai putin rezistent si durabil.

Dupa cum puteti vedea, exista multi factori care fac din acest material un aliat perfect pentru a fi mai aproape de bucataria pe care o meritati. Si va va ajuta, de asemenea, sa va faceti zi de zi, viata  mult mai confortabila.

O chiuveta din otel inoxidabil este o chiuveta care poate fi utilizata in orice tip de bucatarie, inclusive in  bucatarii si baruri comerciale.

Chiuvetele din otel inoxidabil sunt realizate dintr-o singura bucata de otel inoxidabil. Chiuveta se formeaza prin indoirea metalului pentru a-l modela si apoi sudarea acestuia pentru a forma o unitate solida.

Acest lucru inseamna ca nu exista cusaturi sau garnituri in chiuveta, ceea ce le face foarte durabile si rezistente. De asemenea, au un strat antibacterian la interior, astfel incat sa nu se pateze usor, ceea ce va ajuta sa va faceti bucataria sa arate curata.

Ce este de fapt otelul?

Chiar si intr-un interval restrans de concentratii de amestecuri de carbon si fier care formeaza otel, se pot forma mai multe structuri metalurgice diferite, cu proprietati foarte diferite. Intelegerea acestor proprietati este esentiala pentru a face otel de calitate. La temperatura camerei, cea mai stabila forma de fier pur este structura cubica centrata pe corp (BCC) numita fier alfa sau fier α. Este un metal destul de moale care poate dizolva doar o mica concentratie de carbon, nu mai mult de 0,005% la 0 °C (32 °F) si 0,021% in greutate la 723 °C (1333 °F). Includerea carbonului in fierul alfa se numeste ferita. La 910 °C, fierul pur se transforma intr -un cubic centrat pe fata (FCC), numita fier gamma sau fier γ. Includerea carbonului in fierul gamma se numeste austenita. Structura FCC mai deschisa a austenitei poate dizolva mult mai mult carbon, pana la 2,1%,  (de 38 de ori mai mult decat ferita) carbon la 1.148 °C (2.098 °F), ceea ce reflecta continutul superior de carbon al otelului, dincolo de care este fonta. [10] Cand carbonul iese din solutie cu fier, formeaza un material foarte dur, dar fragil numit cementita (Fe 3 C).

Cand otelurile cu exact 0,8% carbon (cunoscut sub numele de otel eutectoid) sunt racite, faza austenitica (FCC) a amestecului incearca sa revina la faza de ferita (BCC). Carbonul nu se mai incadreaza in structura austenita FCC, rezultand un exces de carbon. O modalitate prin care carbonul sa paraseasca austenita este ca aceasta sa precipite din solutie ca cementita, lasand in urma o faza inconjuratoare de fier BCC numita ferita cu un mic procent de carbon in solutie. Cele doua, ferita si cementita, precipita producand simultan o structura stratificata numita perlita, numita pentru asemanarea sa cu sideful.

Intr-o compozitie hipereutectoida (mai mare de 0,8% carbon), carbonul va precipita mai intai ca incluziuni mari de cementita la granitele de austenita pana cand procentul de carbon din boabe scade la compozitia eutectoida (0,8% carbon), la care punct se formeaza structura perlita. Pentru otelurile care au mai putin de 0,8% carbon (hipoeutectoid), ferita se va forma mai intai in granule pana cand compozitia ramasa creste la 0,8% carbon, moment in care se va forma structura perlita.

Nu se vor forma incluziuni mari de cementita la granitele din otelul hipoeuctoid.  Cele de mai sus presupune ca procesul de racire este foarte lent, permitand suficient timp pentru ca carbonul sa migreze.