Ziua bună se cunoaște de dimineață, mai ales atunci când odihna a fost suficientă și corespunzătoare. Somnul este un factor esențial care determină calitatea vieții. Pe de-o parte eficiența, productivitatea și starea de bine a unei persoane pe parcursul unei zile sunt influențate, într-o mare măsură, de calitatea somnului. Pe de altă parte, o noapte agitată și un somn tumultos își vor lăsa amprenta și vor face ca și cele mai simple sarcini să devină complicate. Legătura dintre starea generală de sănătate atât psihică, cât și fizică și somn este una puternică, de aceea oamenii trebuie să acorde o importanță sporită acestei etape și să facă tot posibilul pentru a se odihni corespunzător.

Odihnește-te, fii sănătos

         Ai observat, în decursul anilor, că ai avut cele mai productive zile atunci când ai reușit să te odihnești corespunzător. Bineînțeles, pentru a te bucura de o stare generală de bine și a fi sănătos, somnul este doar o piesă dintr-o schemă mai complexă pe care trebuie să o respecți, poziția ei fiind însă una esențială. Calitatea acestui act nocturn este influențat de o serie de factori atât interni, cât și externi, dar cu puțină ambiție și câteva investiții poți deține controlul asupra acestora. Decizia de a trăi sănătos și de a te odihni corespunzător depinde în totalitate de tine.

  1. Montează rulouri

Bătrânii au avut, mai ales la dormitoare, rulouri, iar rolul acestora nu era unul estetic, ci unul practic, de care poți profita și tu. În primul rând, acestea te ajută să te bucuri de o intimitate sporită și să nu le permită celor din exterior să vadă încăperile locuinței tale. În al doilea rând, cel mai important avantaj, este acela că va proteja camere de pătrunderea soarelui pe perioada verii, când puterea și intensitatea acestuia devin un impediment pentru confort.

  1. Folosește aerul condiționat

Căldurile din ce în ce mai mari din timpul verii te-au făcut să te gândești la varianta montării climei în locuința ta. Până acum poate că ai găsit motive să nu iei această decizie, dar dacă stai bine să te gândești nu sunt suficiente și nici bine întemeiate. Probabil că nu îți dorești ca aerul rece să bată pe tine sau pe familia ta, mai ales dacă ai copii, dar adevărul este că nici nu trebuie să se întâmple asta. Poți pune clima în funcțiune atunci când nu ești în încăperea respectivă și să aștepți până când temperatura va deveni una plăcută. Poți face acest lucru mai ales seara, înainte de a te pune la somn pentru a crea un mediu care să favorizeze o odihnă completă. Alege, în funcție de nevoile tale, din gama de aer condiționat de pe roinstalații.ro varianta cea mai potrivită. Vei vedea că disconfortul creat de temperaturile ridicate pe timpul verii va rămâne o amintire neplăcută, iar somnul tău va deveni din nou satisfăcător.

  1. Renunță la tehnologie

Pe lângă temperaturile crescute, un alt factor extern care îți poate afecta calitatea somnului este expunerea excesivă la tehnologie înainte de acest moment. Încearcă, cu cel puțin o oră înainte de a te pune la somn, să renunți la telefon, laptop, tabletă sau televizor și să citești o carte sau să îți pui ordine în gânduri.

Așadar, zilele bune ți le faci cu mâna ta, de aceea trebuie să te asiguri că în fiecare seară te vei bucura de cel mai bun somn!

Sursă foto: pexels.com