Te-ai intrebat vreodata care sunt beneficiile unui masaj de relaxare si care sunt beneficiile tale? Ai ajuns in locul perfect pentru a intelege beneficiile reale ale unui masaj de relaxare. In articolul de astazi discutam doar despre beneficiile unui masaj de relaxare.

Beneficiile unui masaj de relaxare includ imbunatatirea nivelului de energie, reducerea stresului si a anxietatii, cresterea fluxului sanguin si a circulatiei, reducerea inflamatiilor si a durerii si imbunatatirea calitatii somnului. In plus, persoanele care primesc masaje de relaxare raporteaza adesea un sentiment general de relaxare fizica si mentala.

Daca doresti sa iti imbunatatesti sanatatea si bunastarea generala, un masaj de relaxare este o modalitate excelenta de a incepe. Anunta daca ai intrebari despre beneficiile unui masaj de relaxare sau daca doresti sa rezervi o sedinta la salonul Body-safe.ro.

Masajul de relaxare este un tip de masaj care este folosit pentru a elibera stresul si tensiunea. De asemenea, este folosit pentru a imbunatati starea de spirit si pentru a ameliora durerea. Terapia prin masaj de relaxare poate schimba modul in care corpul tau raspunde la stres si traume. Acest lucru te poate ajuta sa te simti mai relaxat si imbunatatit.

Raspunsul involuntar, dar previzibil de relaxare al sistemului nervos este declansat de tehnici de masaj si de atingere.

Raspunsul mecanic cuprinde efectele fizice care sunt eliberate in organism atunci cand se aplica presiune pe piele. Masajul de relaxare are multe beneficii pentru corpul nostru si este foarte holistic in abordarea sa. Unele dintre beneficii includ o circulatie mai buna, reducerea nivelului de stres si ameliorarea durerilor de cap cauzate de tensiune si a durerilor musculare.

Masajul de relaxare este folosit ca mijloc de prevenire pentru a trata o mare varietate de boli fizice si psihice si pentru a mentine corpul sanatos. Masajul este o terapie frecvent utilizata si este foarte eficient in eliminarea tensiunii musculare, a spasmelor, a inflamatiilor, a retentiei de lichide, a durerii, a rigiditatii, a durerilor musculare si a oboselii musculare.

Masajul de relaxare este eficient pentru imbunatatirea tensiunii arteriale si a circulatiei sangelui. Masajul aduce sangele in zona in care terapeutul se concentreaza, aducand sangele cu oxigen, si nutrienti, pentru a hrani tesutul si a se vindeca.

Masajul este o modalitate excelenta de a stimula sistemul limfatic. Acest lucru se datoreaza faptului ca, uneori, ganglionii limfatici devin congestionati cu lichid limfatic. Masajul stimuleaza acest fluid sa circule mai usor prin corp si ajuta la decongestionarea ganglionilor limfatici, eliminand toxinele din organism.

Masajul imbunatateste tonusul pielii prin asigurarea circulatiei sanguine si prin aducerea sangelui aproape de suprafata pielii impreuna cu nutrientii esentiali.

S-a demonstrat ca masajul de relaxare reduce productia de cortizol  cu pana la 50%. In acelasi timp, scade nivelul simptomelor asociate cu simptomele de oboseala, ceea ce imbunatateste vizibil energia si productivitatea organismului nostru, mai ales daca o persoana are dureri. Acest lucru face ca masajul sa fie o optiune excelenta pentru persoanele cu dureri cronice, deoarece reduce perceptia durerii.

Alte avantaje ale masajului:

  • Calmeaza sistemul nervos;
  • Raspuns de relaxare in organism;
  • Ajuta la gestionarea durerii;
  • Provoaca un raspuns de relaxare in organism;
  • imbunatateste somnul;
  • Intretine articulatiile si le face mai putin predispuse la leziuni.

Ce este pielea?

Pielea este stratul de tesut exterior de obicei moale si flexibil care acopera corpul unui animal vertebrat , cu trei functii principale: protectie, reglare si senzatie.

Alte acoperiri de animale, cum ar fi exoscheletul artropodelor , au origine , structura si compozitie chimica diferite . Adjectivul cutanat inseamna „de piele” (din latinescul cutis „piele”). La mamifere , pielea este un organ al sistemului tegumentar alcatuit din mai multe straturi de tesut ectodermic si protejeaza muschii subiacente , oasele , ligamentele si organele interne .

La amfibieni exista piele de alta natura ,reptile si pasari . Pielea (inclusiv tesuturile cutanate si subcutanate) joaca roluri cruciale in formarea, structura si functia aparatului extrascheletal, cum ar fi coarnele bovidelor (de exemplu, bovine) si rinocerului, coarnele de cervide, osicooanele girafelo si osteodermul armadilor.

Toate mamiferele au ceva par pe piele, chiar si mamiferele marine, cum ar fi balenele , delfinii si marsuinii , care par fara par. Pielea interactioneaza cu mediul si este prima linie de aparare impotriva factorilor externi. De exemplu, pielea joaca un rol cheie in protejarea organismului impotriva agentilor patogeni  si a pierderii excesive de apa.

Alte functii ale sale sunt izolarea , reglarea temperaturii , senzatia si producerea de acid folic de vitamina D. Pielea grav deteriorata se poate vindeca prin formarea de tesut cicatricial. Aceasta este uneori decolorata si depigmentata. Grosimea pielii variaza, de asemenea, de la o locatie la alta a unui organism.

La om, de exemplu, pielea situata sub ochi si in jurul pleoapelor este cea mai subtire piele de pe corp, cu o grosime de 0,5 mm si este una dintre primele zone care prezinta semne de imbatranire precum „picioarele corbilor” si ridurile. Pielea de pe palme si talpi este cea mai groasa piele de pe corp cu o grosime de 4 mm. Viteza si calitatea vindecarii ranilor in piele este promovata de receptia estrogenului .