Daca ati ales sa va construiti noua casa, ar trebui sa tineti cont de aceste sfaturi pentru a va face noua casa locul pe care il asteptati. Construirea casei perfecte necesita toata energia, cunostintele si ajutorul nostru de specialitate. Veti afla in acest articol cateva lucruride care trebuie sa tineti cont inainte de a construi o casa. Cei mai multi recomanda izolatiile cu vata bazaltica pentru izolatii.
Sfaturi de retinut inainte de a construi o casa
- Achizitionati terenuri care se potrivesc nevoilor dvs.
Daca tot nu ai pamant, perfect, inainte de a lua decizia, cere sfatul. Nu este recomandabil sa alegeti terenul decat dupa ce ati stiut perfect de ce veti avea nevoie.
Numai atunci poti lua o decizie buna si sa-ti aplici resursele in mod eficient. Este foarte important ca parcela sa aiba caracteristicile potrivite pentru tipul de cladire pe care dorim sa o construim.
In fiecare municipiu, reglementarile de urbanism sunt diferite si, la randul lor, tipologiile se schimba in functie de zona in care se afla parcela. Sfatul nostru: cereti sfatul tehnicianului municipal al Consiliului Local corespunzator zonei alese.
Loc
Atunci cand achizitionam parcela trebuie sa tinem cont de locatia in care se afla: daca este izolata, daca se afla intr-o urbanizare, daca are serviciile de baza in apropiere (scoala, centru de sanatate, zona comerciala etc.).
In plus, este important sa stiti daca parcela are toate cerintele necesare pentru constructie: apa, electricitate, telefon, salubritate, gaz … Si daca terenul are taxe de urbanizare (angajamente economice sau de munca cu reglementarile municipale). Arhitectul care proiecteaza casa va fi la curent cu tot ce ai nevoie, desi in primarie poti pune si toate intrebarile necesare.
- Angajeaza un arhitect
Arhitectul va fi profesionistul responsabil de realizarea proiectului de baza si de executia casei. Acest proiect trebuie sa includa un raport, planuri, o justificare a tuturor reglementarilor si, in cele din urma, un buget. In cazul in care o cladire existenta trebuie demolata pentru a construi casa, va fi necesar si un proiect de demolare.
Orientare
Inainte de a proiecta proiectul viitoarei noastre case, trebuie sa tinem cont impreuna cu arhitectul care este orientarea pe care o avem in parcela noastra: daca are soare in timpul zilei, daca este orientata spre nord sau spre vest. In aceasta faza, este important sa se dedice timpul necesar.
Decoratie
Noi insine suntem cei care trebuie sa decidem stilul pe care vrem sa-l oferim casei noastre. Ne putem lasa sfatuiti de experti (arhitecti, decoratori, designeri de interior …), dar ultimul cuvant suntem noi: noi suntem cei care ne vom petrece „restul vietii” acolo. Deci, mult mai bine daca ne decidem, nu crezi?
Pentru a decora, trebuie sa luam in considerare si caracteristicile casei noastre: spatiul si distributia , de asemenea, sa conditioneze stilul.
Designul trebuie sa se incadreze in gusturile si stilul de viata al oamenilor care vor trai in spatiu. Odata ce am ales stilurile care ne plac, trebuie sa tinem cont de arhitectura casei si sa vedem daca faciliteaza realizarea acesteia.
Distribuire
Este foarte important ca distributia sa fie practica si functionala. Forma si dimensiunea diferitelor medii care alcatuiesc casa trebuie sa fie in consonanta.
Cum au evoluat hidroizolatiile de-a lungul timpului?
Ce au in comun o nava pirat, o jacheta de piele si un smartphone Samsung S21? Nu, acesta nu este inceputul unei glume ciudate. Adevarul este ca toate aceste articole la un moment dat au fost etichetate drept „rezistente la apa”. Sa aruncam o privire asupra istoriei hidroizolatiei si a modului in care am ajuns la solutiile impermeabile care exista astazi.
Hidroizolatie medievala si antica
De-a lungul anilor, definitia a ceea ce face un articol rezistent la apa s-a schimbat destul de mult, asa ca sa incepem cu inceputul. Cu mult inainte de utilizarea tehnologiei sau a substantelor chimice speciale, precum cele folosite in hidroizolatia moderna, oamenii foloseau substante gasite in natura precum gudronul, smoala, uleiul sau ceara pentru a conferi obiectelor calitati impermeabile.
Cum au fost facute navele din lemn rezistente la apa?
Pe nave, hidroizolarea gudronului sau smoala a fost cea mai comuna metoda folosita. Barcile din lemn au fost facute rezistente la apa prin introducerea gudronului in carena barcii. Tehnita sau gudronul a etansat scandurile de lemn ale navei, tinand apa in afara si lasand barca sa pluteasca. Marinarii au folosit, de asemenea, ulei pe panze intr-o alta forma de impermeabilizare. Acest truc a inceput inca din secolul al XVI-lea, cand panzele erau unse cu ulei pentru a ajuta tesatura sa reziste la mediul maritim dur si sa supravietuiasca mai bine ploilor puternice care vin in timpul unei furtuni intense.
Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, utilizarea cerii a inceput, de asemenea, sa creasca in popularitate ca metoda de impermeabilizare. Consumatorul general al secolului al XIX-lea putea tese fire acoperite cu ceara in imbracaminte pentru a le oferi o tesatura impermeabila. Mai tarziu, in secolul al XX-lea, industria aviatiei a acoperit aripile de tesatura in tesaturi cerate pentru a le impermeabiliza in caz de vreme rea.
Toate aceste forme stravechi de impermeabilizare, fie prin gudron, ulei sau ceara, impartaseau obiectivul comun de a mentine apa in afara sau in afara unui obiect. Aceste tehnici de impermeabilizare au fost in curand inlocuite cu optiuni mult mai fiabile.