Kevin Systrom si Mike Krieger au inventat reteaua sociala Instagram. Fondatorii retelei noastre sociale preferate au dezvoltat impreuna aplicatia Instagram in San Francisco (SUA) si au lansat-o pentru IOS in 2010.

Uimitor doar in primele doua luni de la publicare au reusit sa inregistreze mai mult de un milion de utilizatori sau instagrameri in noua retea sociala, restul este istorie. Daca telefonul te impiedica sa folosesti aplicatiile preferate pentru ca se descarca, intra pe inlocuire acumulator Samsung.

Kevin Systrom: Creatorul si inventatorul conceptului Instagram a dezvoltat, de asemenea, aplicatia.

Kevin s-a nascut in Massachusetts pe 30 decembrie 1983. Este antreprenor si programator de calculator. A studiat programarea pe calculator la Middlesex School din Concord, Massachusetts. El si-a folosit studiile si cunostintele pentru a crea programe cu care sa intre in conturile de e-mail ale prietenilor sai.

Kevin a absolvit Stantford si a lucrat mai multi ani la Google ca vanzator. In timp ce se afla la compania americana a participat la dezvoltarea serviciilor Gmail, Google Calendar si a altor aplicatii ale companiei Mountain View.

Parasind gigantul informatic, Kevin s-a alaturat altor fosti lucratori Google pentru a conduce o companie locala de recomandari numita Nextstop. Aceasta companie a fost cumparata de Facebook in 2010.

In timpul unei vacante cu prietena sa in Mexic, el si-a dat seama ca camera lui Iphone 4 nu a facut fotografii de o calitate suficienta pentru a le incarca pe retelele de socializare.

Apoi s-a apucat de treaba si datorita abilitatilor sale informatice a dezvoltat un filtru digital pentru a imbunatati calitatea fotografiilor. El a numit acest filtru X-Pro II si este unul dintre filtrele care sunt folosite si astazi pe Instagram in aplicatie.

Kevin a incorporat acest nou efect pentru a imbunatati calitatea imaginilor intr-o aplicatie numita Burbn pe care a creat-o si care a fost predecesorul celebrei retele sociale Instagram, asa ca totul a inceput.

Mike Krieger: Partenerul lui Kevin Systrom si co-fondatorul Instagram

Mike Krieger s-a nascut in Brazilia pe 4 martie 1986. A emigrat in Statele Unite si a intrat la Universitatea Stantford unde l-a cunoscut pe Kevin Systrom.

Este inginer software si co-fondator al IG, aplicatia care l-a facut milionar impreuna cu partenerul sau Kevin, impreuna au fost creatorii Instagram.

Mike a dezvoltat toate imbunatatirile aplicatiei in primii trei ani de functionare pana cand au angajat o echipa profesionista de informaticieni si programatori pentru a continua munca de imbunatatire a functiilor si caracteristicilor retelei sociale.

Mike Krieger marturiseste ca programarea primei versiuni de Instagram le-a luat doar 8 saptamani. Dupa vanzarea companiei catre holdingul Facebook detinut de Mark Zuckerberg, averea sa este evaluata la peste 500 de milioane de dolari.

Din fericire, pe langa faptul ca este antreprenor si inginer, Mike Krieger este, de asemenea, un filantrop renumit si isi dedica o parte din capital caritatii pentru oameni cu putine resurse.

In ce an a fost creat Instagram si cum s-a nascut reteaua sociala

Instagram a fost creat pe 6 octombrie 2010. Aplicatia de retea sociala pe care Kevin Systrom si Mike Krieger au inventat-o a fost lansata initial pentru sistemul de operare IOS. Pe 3 aprilie 2012 a fost lansata versiunea pentru dispozitivele Android.