Munca, relațiile și viața de zi cu zi pot fi extrem de stresante. Dacă stresul este prea mare sau nu știi cum să-l gestionezi bine, poate duce la anxietate. Anxietatea este o tulburare de sănătate mintală care afectează milioane de oameni în fiecare an. Din fericire, există multe moduri diferite de a trata anxietatea. Unii aleg să o rezolve folosind uleiuri esențiale naturale.
Simptome de anxietate
Înainte de a aborda aromaterapia si gestionarea stresului, este o idee bună să începi prin a ști să recunoști anxietatea. Iată câteva dintre cele mai comune simptome:
- Îngrijorarea excesivă
- Agitaţie
- Iritabilitate
- Nelinişte
- Probleme de concentrare
- Temeri copleșitoare, iraționale
- Oboseală
- Tensiune musculară
- Insomnie, probleme de a adormi, probleme de a rămâne adormit
- Evitarea interacțiunilor sociale
- Atacuri de panică
Aproape toată lumea are un anumit grad de anxietate la un moment dat în viață. Aceasta poate să vină și să dispară foarte repede în situații extrem de stresante sau în cursul vieții de zi cu zi. Dacă anxietatea este ușoară sau trecătoare, este posibil să o poți gestiona singur. Unii oameni folosesc uleiuri esențiale pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, atunci când simptomele nu dispar sau continuă să revină, este posibil să ai o problemă care necesită medicamente și/sau terapie. Chiar și atunci, poţi alege să adaugi uleiuri esențiale la tratament.
Modalități de utilizare a uleiurilor esențiale
Utilizarea uleiurilor pentru anxietate nu este extrem de dificilă. Există patru metode de bază care pot fi utilizate: inhalarea, frecarea pe piele, difuzarea sau administrarea internă. Pentru a face totul mai simplu, iată modalitățile în care oamenii le folosesc cel mai des.
Inhalarea
Poți inhala un ulei esențial în mai multe moduri. Poți pune puțin pe o batistă, pe încheieturi, pe palme sau pe un tampon de bumbac. Apoi pur și simplu ține-l lângă față și inspiră adânc și încet de mai multe ori.
Difuzarea
Utilizează un difuzor de cameră special conceput pentru aromoterapie pentru a răspândi parfumul uleiului în cameră. Poți alege un difuzor de uleiuri esențiale foarte simplu sau un model elaborat, decorativ, care să îţi îmbunătățească decorul camerei. De asemenea, poți difuza uleiuri esențiale folosind articole obișnuite de uz casnic. Poți pune câteva picături pe un șervețel și le poți lăsa pe noptieră.
Baie
După ce s-a umplut cada, adaugă puțin ulei esențial (verifică eticheta pentru instrucțiuni). Poți, de asemenea, să diluezi uleiul esențial în ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale sau uleiul de cocos, înainte de a-l adăuga în baie. Acest lucru poate fi util dacă ai pielea sensibilă.
Topic
Folosirea locală a uleiurilor esențiale, numită și aplicare pe piele, înseamnă pur și simplu să le freci pe piele. Utilizează un ulei purtător, cum ar fi uleiul de jojoba sau de măceș și adaugă puțin ulei esențial. Apoi masează-l pe piele sau cere unui terapeut de masaj să-l folosească pe piele în timp ce îţi face un masaj.
Intern
Au existat multe dezbateri cu privire la faptul dacă uleiurile esențiale ar trebui sau nu consumate intern. Nu există suficiente cercetări care să demonstreze siguranța ingerării uleiurilor esențiale. Nu există nici cercetări care să demonstreze că este nesigur, dar majoritatea oamenilor nu se simt confortabil să le ia pe cale orală.