Tájékoztatás a csíksomlyói pápalátogatásra érkező zarándokoknak

Szeretettel kérjük a híveket, hogy készüljenek méltóképpen és vegyenek részt minél többen imádságos lelkülettel június 1-én a csíksomlyói pápai szentmisén.

Jöhetnek azok is, akik nem regisztráltak, de szeretnének részt venni a szentmisén, a szervezők új szektorokat alakítottak ki.

Hangolódjanak rá az ünnepre, aki teheti a szentgyónását igyekezzen otthon elvégezni, hogy a Ferenc Szentatyánk által bemutatott szentmisén és a csíksomlyói Segítő Szűz Mária közbenjárására, áradjon népünkre az Úristen bőséges áldása az elkövetkező évszázadokon is! 

Néhány gyakorlati tudnivaló:

SZABAD vinni: ivóvizet műanyag palackban, lehetőleg esőkabátot, de ernyőt is lehetséges, gyógyszert, tábori széket, zászlót, élelmet.

TILOS:  bármilyen nemű fegyver, gyúlékony, robbanékony anyagok, könnyfakasztó, irritáló vagy bénító hatású szerek, szeszes ital, tudatmódosító szerek, rendbontásra vagy erőszakos cselekményekre használható (szúró-vágó) tárgyak, üveg használata.

Mivel a nyeregben több órás tartózkodásra kell számítani, a zarándokok hozzanak magukkal elegendő ivóvizet, eledelt, gyógyszert.

Az autóbuszok, autók parkolását a pontifex.ro honlapon közzé tesszük, így mindenki jó előre keresse meg a számára legalkalmasabb parkolót. Kényelmes lábbelit, réteges ruházatot hozzanak magukkal, hiszen több kilométeres gyaloglásra kell számítani a parkolóktól.

Lényeges, hogy mindazok, akik regisztráltak hozzák magukkal a kinyomtatott jegyeket és jó előre keressék meg, hogy az adott szektorhoz, melyik úton juthatnak el a legkönnyebben.

Több mint ötszáz, kitűzővel ellátott önkéntes segít az eligazításban, a megérkezésben és helyszínen, de a csoportosan érkezők is jelöljenek maguk közül önkénteseket, akik segítik a csoportot az imában, a problémák megoldásában, a szektorokba való bejutásnál. Mielőtt az autóbuszt elhagyja a csoport, saját önkénteseik vizsgálják át csoportjukat, hogy ne hozzon senki olyasmit magával, amit majd a biztonsági ellenőrzésnél le kell adnia. Inkább hagyják még a leszállás előtt az autóbuszban.

A pontifex.ro honlapon meg jelent a programfüzet, PDF formátumban, és előzetesen letölthető, a helyszínen pedig az információs pontoknál ingyenesen kapható lesz kinyomtatott formában.

A szervezőbizottság kérése, hogy minden plébániai közösség ajándékként ajánljon fel Ferenc pápának valami gesztus értékűt. Ültessünk egy fát valahol egyházi területen! Egy vasárnapi szentmise után a hívőkkel együtt idézzünk fel néhány gondolatot Ferenc pápa Áldott légy (Laudato sí) enciklikájából. De sokat tehetünk szociális téren: Hadd álljon itt néhány ötlet: plébániai közösségek szegényei számára gyűjtés; idősek meglátogatása; özvegyek és árvák gyámolítása. Készítsen minden közösség egy rövid beszámolót fotós melléklettel, és küldje el Lázár Csillának (ajandekfa@pontifex.ro), hogy az összesítést át tudjuk adni Ferenc pápának.  

Tegyünk tanúságot hitünkről, nemzetünk és egyházunk békés helytállásáról, minél többen köszöntsük a Szentatyát, aki kiemelten is kérte, hogy találkozhasson híveivel csodálatos kegyhelyünkön, Csíksomlyón!

A csíksomlyói pápalátogatás szervezői

 

News