Uleiul de cocos bio poate fi usor combinat cu alte uleiuri vegetale ca parte a dietei si pentru sanatate, frumusete si bunastare. Utilizabil in moduri diferite si in scopuri diferite, acest ulei de cocos bio a devenit o parte indispensabila a bucatariei, precum si in scopuri cosmetice si de sanatate.
Un rol in prevenirea cardiaca
Multe studii au aratat ca uleiul de cocos este mult mai putin rau decat alte grasimi saturate sau chiar untul. Intr-adevar, uleiul de nuca de cocos este complet metabolizat de organism, prevenind prezenta reziduurilor care ar putea infunda arterele. Grasimea stocata de organism si care provoaca boli de inima nu poate, prin urmare, sa provina in niciun caz din consumul acesteia.
Un aliat de slabire
Desi consumul de ulei de orice fel poate parea la prima vedere contrar principiilor dietelor de slabire, uleiul de cocos bio este o exceptie, deoarece s-a demonstrat stiintific ca are efecte benefice asupra metabolismului. Este bogat in acizi grasi cu un lant mediu de trigliceride care permit digerarea rapida a uleiului de cocos si utilizarea energiei de catre organism.
Ulei de cocos si sport
Uleiul de cocos este un aliment foarte nutritiv, care este o sursa excelenta de acizi grasi. In practica sportului, acizii grasi (si in special omega-3) joaca un rol important la diferite niveluri (recuperare, crestere in greutate etc.).
Uleiul de cocos este unul dintre alimentele de referinta ale dietei ketogene, urmata de multi sportivi care nu ezita sa-l foloseasca in gatit, dar si in diverse retete, pentru a-si extrage energia din grasimi bune.
Promoveaza functii cognitive mai bune
Uleiul de cocos este adesea folosit in alimente, ca sursa de energie, pentru a produce acizi grasi speciali numiti cetone, care vor servi drept combustibil si vor inlocui glucoza, unul dintre elementele care necesita insulina pentru a hrani celulele creierului. Deoarece unele celule rau intentionate au dificultati in utilizarea corecta a glucozei pentru alimente, acizii grasi trigliceridici cu lant mediu din uleiul de cocos joaca un rol benefic. Acestea ar face astfel posibila remedierea anumitor disfunctii cognitive.
Imbunatateste digestia
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai usor de digerat alimente, dar si unul care promoveaza o digestie mai buna si ofera un efect gastro-protector. Datorita actiunii sale antibacteriene, poate depasi si microorganismele implicate in anumite tulburari digestive.
Sustinerea unei diete ketogenice
Uleiul de nuca de cocos bio este unul dintre cele mai consumate alimente ca parte a unei diete ketogenice ale carei efecte benefice au fost recunoscute in contextul pierderii in greutate sau al luptei impotriva anumitor boli cognitive. Acesta din urma consta in cresterea aportului sau de lipide (bune), in detrimentul carbohidratilor.
Actiune impotriva diabetului
Uleiul de cocos poate ajuta la limitarea consecintelor diabetului la persoanele care il au. Imbunatateste stabilizarea nivelului de glucoza si creste favorabil sensibilitatea la insulina.
Combate bacteriile
Compus din 48% acid lauric, uleiul de cocos poate neutraliza focarele de herpes. Prin urmare, poate fi utilizat in prevenirea diferitelor infectii, limitand in acelasi timp proliferarea microbilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice. Este, de asemenea, un remediu natural pentru vindecarea ranilor.