Pardoselile spațiilor de producție, a depozitelor, halelor si a parcarilor trebuie îndeplinească cerințe dificile: ele suportă numeroase sarcini de greutate și presiunea operațiunilor de rutină, trebuie să fie rezistente la trafic intens și impact, dar si ușor de întreținut.
Betonul este frecvent folosit pentru pardoselile din supermarketuri, centre comerciale, parcări, depozite și hale industriale, fiind apreciat pentru rezistență ridicată la acțiunea factorilor mecanici și chimici.
Însă, suprafețele din beton, cum sunt pardoselile, se pot deteriora si pot manifesta defecte, crăpături si exfolieri din cauza uzurii fizice sau chimice.
Atunci când vine vorba de pardoselile din beton cu trafic greu, este important să se urmeze un proces corespunzător de durificare și protejare a acestora. Durificarea și sigilarea suprafeței din beton este esențială pentru durabilitatea pardoseli și, prin urmare, este important să se înțeleagă acest proces pas cu pas. În acest articol vei descoperi 3 aspecte importante care trebuie avute în vedere când vine vorba de procesul de durificare si sigilare a pardoselilor din beton
Iată ce trebuie să ai în vedere pentru a proceda corect atunci când vine vorba de durificarea pardoselilor din beton:
1.Alegerea corecta a materialului
Este important să alegeți materialul corespunzător necesităților pardoselii dumneavoastră. Există o varietate de produse disponibile pentru sigilarea și de durificarea betonului.Pentru a face cele mai bune alegeri te poti baza pe recomandările experților
- Pregatirea suprafetei pentru aplicare
Pregatirea corecta a suprafetei pentru aplicare este una din cele mai importante etape, deoarece aceasta reprezinta un prim pas in realizarea unei aplicații corecte care asigura un rezultat optim și de durata.
Aplicarea unui sigilant beton lichid se face pe suprafata de beton curată si uscată.
Suprafețele de beton trebuie să aibă porii deschisi, astfel încât sigilantul să poată fi absorbit. Îndepărtați toate acoperirile vechi, uleiuri, îndepărtați praful, murdăria, sau orice alt contaminant măturând toată zona care urmează să fie tratată. Se spala suprafața cu apă și se lasă să se usuce.
- Aplicarea materialului
În funcție de specificatiile producatorului , sigilantul se poate aplica cu rola, peria, sau cu un pulverizator de grădină nu este nevoie de niciun echipament special.
Aplicarea trebuie să aibă loc atunci cand ploaia nu este în prognoza meteo pentru a fi suficient timp ca sigilantul sa patrunda sa izoleze și să purifice suprafață.
Odată întărit, sigilantul devine parte integranta a substratului din beton. Pardoseala din beton, va fi protejata impotriva deteriorarilor, sigilată și durificata permanent. Randamentul investiției va merita timpul și banii investiți în aplicare.