Alegerea celei mai potrivite fațade pentru clădirea ta nu este o misiune ușoară deoarece sunt multe lucruri de luat în considerare. Trebuie să te gândești la costuri, la rezistență, întreținere, durabilitate și, de asemenea, la aspectul estetic.
Partea exterioară a clădirii poate fi folosită pentru a traduce modul în care brandul tău sau clienții tăi vor să fie percepuți. Aici intră în discuție acești pereți cortină, cu aspectul lor modern și elegant care pot schimba cu siguranță stilul unei clădiri.
Așadar, dacă dorești să afli mai multe lucruri despre pereții cortină, în special despre montaj pereți cortină și ce avantaje au aceștia iată câteva informații interesante pentru tine.
Pereți cortină – Ce sunt?
Pereții cortină au rolul de a proteja interiorul unei clădiri și ocupanții acesteia de intemperii. Fiind un sistem de placare nestructural (cadru) conceput în primul și în primul rând pentru a rezista la infiltrațiile de aer și apă, la vânt și la forțele seismice, pereții cortină sunt separați de peretele exterior și își susțin doar propria greutate.
Prin urmare, pot fi utilizate materiale mai ușoare pentru a îmbunătăți estetica precum și a reduce costurile de construcție și întreținere. Într-o construcție tradițională, pereții exteriori formau fațada exterioară și reprezentau singura formă de protecție împotriva soarelui, vântului, ploii și zăpezii.
Pereți cortină: cum se montează?
Dacă ești interesat de montaj pereți cortină trebuie să știi că montajul este un proces destul de complex și necesită intervenția unor specialiști cu experiență. În momentul în care se comandă lucrarea de montaj pereți cortină, montajul vine la pachet și este asigurat de angajații firmei la care ai apelat.
Cu alte cuvinte, montajul vine la pachet și este asigurat de angajații firmei. Astfel, poți beneficia de pereți cortină la un preț accesibil. Fixarea lucrării și a sticlei sunt etape cruciale ale lucrării de montaj. Nu oricine este experimentat în acest tip de lucrări.
Metoda tradițională de montaj a pereților cortină presupune instalarea stâlpilor verticali și a traverselor orizontale pe șantier. Lucrarea începe cu instalarea de bare transversale și de rafturi, acestea formând un cadru de-a lungul întregii înălțimii al unei clădiri.
După care, pereții cortină structurali se instalează pe acest cadru. În cazul tehnologiei modulare de montaj, modulele sunt instalate de șantier deoarece asamblarea are loc în fabrică. Modulele includ ferestre complet vitrate și structuri.
Ce avantaje au pereții cortină?
Un sistem de pereți cortină reprezintă o acoperire exterioară a unei clădiri. Pereți cortină structurali sunt realizați cu ajutorul unui sistem special din aluminiu care oferă, la exterior, aspectul de sticlă continuă,. Geamul termoizolant se lipsește de rama din aluminiu cu ajutorul unui silicon structural.
Scopul proiectării unor pereți cortină este acela de a împiedica pătrunderea elementelor în interior. În termeni simpli, este o incintă pentru clădirile verticale care va suporta doar propria greutate și forțele de mediu care acționează asupra ei. Peretele cortină nu va susține nimic altceva.
Peretele cortină este ușor
Datorită faptului că este nestructural, materialul folosit pentru a-l realiza poate fi extrem de ușor. Acest lucru reduce costurile de producție și de construcție, făcând pereți cortină o investiție valoroasă.
Utilizarea suplimentară a sticlei în cadrul pereților cortină vine cu un avantaj suplimentar: lumina naturală poate curg prin clădiri. De asemenea, îmbunătățește ventilația în interiorul clădirii, ceea ce înseamnă că se reduc costurile de iluminat și de energie un lucru care înseamnă că investiția va fi amortizată în timp.
Deoarece fațada unui perete cortină nu suportă nicio sarcină proprie a clădirii, în afară de propria sarcină, pentru construcția peretelui cortină se pot folosi materiale ușoare și rentabile precum aluminiul.
Pereții cortină îți protejează clădirea
Peretele transferă sarcinile orizontale de vânt care se abat asupra sa către structura principală a clădirii prin conexiuni la etajele sau la stâlpii clădirii. Peretele cortină este astfel conceput pentru a lupta împotriva infiltrațiilor de aer și apă, a oscilațiilor induse de vânt și a forțelor generate de cutremure și alte vibrații asupra clădirii precum și a forțelor de greutate ale propriei sarcini.
Sistemele moderne de pereți cortină tind să fie proiectate cu elemente din aluminiu extrudat. Deși aluminiul este un material mai ieftin de produs decât oțelul, este la fel de robust.
Aluminiul este un produs ecologic, care poate fi reciclat de mai multe ori, fără ca pierderea calității să fie vizibilă. De asemenea, este ușor de păstrat, curat și bine întreținut. Nu ruginește, nu putrezește și nu se rupe și nici nu își va deforma sau răsuci forma.
Ideale pentru construcțiile noi sau pentru clădirile care au fost renovate, sistemele de pereți cortină sunt o modalitate rapidă și rentabilă de a aduce suprafețe mari de sticlă într-o clădire. Alegând sisteme de pereți cortină pentru clădirea ta, vei beneficia de performanțe energetice de înaltă valoare și funcții avansate de securitate termică pentru a-ți menține clădirea bine ventilată, luminoasă și caldă.
Dacă plănuiești renovarea unei construcții de patrimoniu pereții cortină ar putea fi soluția ideală. Atunci când vine vorba despre construcții civile un perete cortină ți-ar putea oferi o panoramă extraordinară. Un lucru este sigur, dacă ai un astfel de proiect în plan, trebuie să te asiguri că găsești o echipă profesionistă care să se ocupe de montaj.