În calitate de părinte, este normal să te simți copleșit atunci când vine vorba de luarea deciziilor privind educația copilului tău. Numai gândul că al tău copil va intra în clasa I poate fi atât emoționant, cât și intimidant. Nu doar că cel mic va face un pas important în drumul spre său educație și cunoaștere, dar și tu te vei confrunta și cu o serie de decizii esențiale de luat. Dacă vrei să faci aceste decizii în mod corect și să fii informat, rămâi aici și citește acest articol în continuare!

Vezi care sunt cele 5 recomandări de urmat

  • Rechizite școlare

Primul lucru pe care trebuie să iei în considerare atunci când copilul tău intră în clasa întâi este ce materiale școlare va avea nevoie. În funcție de școală și de învățător, lista de rechizite poate varia. În general, ar trebui să cauți să achiziționezi creioane, gume de șters, creioane colorate, un ascuțitor de creioane, hârtie, dosare, un rucsac și caiete. Dacă nu ești sigur de ce rechizite are nevoie școala, poți întreba întotdeauna învățătorul atunci când va fi disponibil pentru întrebări. De asemenea, poți achiziționa rechizite scolare de la CRT Birotica – pe site-ul lor poți da comandă foarte simplu și rapid. Aici vei găsi tot ce are nevoie al tău copil, la prețuri accesibile!

  • Materiale de învățare 

Pe lângă rechizitele școlare, ar trebui să ai în vedere și achiziționarea de materiale suplimentare de învățare pe care copilul tău să le folosească acasă. Acestea pot include jocuri educative, cărți, cartonașe, materiale pentru activitățile handmade, puzzle-uri și alte tipuri de activități care îl pot ajuta pe copilul tău să învețe și să se dezvolte. Aceste resurse pot fi folosite pentru a consolida conceptele pe care le învață la școală și pot fi, de asemenea, foarte distractive pentru copilul tău.

  • Haine de școală

De asemenea, ar trebui să iei în calcul și cerințele vestimentare pentru școala la care copilul tău va merge. În România încă avem școli care au un cod vestimentar specific, care poate include uniforme sau anumite tipuri de îmbrăcăminte. Dacă nu există un cod vestimentar, alege haine din materiale cât mai calitative și durabile. Optează pentru haine din bumbac, pentru ca al tău copil să se simtă confortabil. Nu uita, este important să discuți cu învățătorul dinainte pentru a stabili ce tip de îmbrăcăminte este permis.

  • Creează un program

Chiar dacă este vară acum, copilul tău va trebui să aibă un program de somn cu care să se obișnuiască înainte de școală. Este esențial să te asiguri că se pune la somn la oră corespunzătoare și are un număr optim de ore de odihnă. Poate că la început va fi mai greu, dar este bine să îl pregătești din timp!

  • Pregătește-l emoțional

Atât pentru tine cât și pentru copilul tău va fi o schimbare majoră. Va trebui să îi explici dinainte de ce trebuie să meargă la școală și cum va fi întreaga experiență de a fi într-un colectiv. Asigură-te că vorbești cu copilul tău despre cum să își facă prieteni și încurajează-l să fie deschis către noi oportunități.

În concluzie, să îți pregătești copilul de clasa întâi poate fi o experiență cu multe emoții. De la frică, până la fericirea de a îl vedea cum se adaptează la situații noi. Ține cont de aceste recomandări și vei vedea că totul va fi bine!

 

Sursă foto: Unsplash.com