Consolidarea unei locuințe cere, înainte de toate, multă răbdare din partea noilor proprietari, întrucât există multe etape prin care va trece respectiva clădire până la finalizarea renovării. În funcție de vechimea ei și de rezultatul pe care vi-l doriți, renovarea se poate întinde pe o perioadă destul de lungă. Pentru a ști cu exactitate timpul de lucru și costurile necesare, trebuie să evaluați starea actuală a casei. Nu ezita să apelezi la o persoană din domeniu pentru această verificare, pentru a fi sigur că nu omiți nimic important.

Iată ce presupune renovarea unei case vechi!

Structura clădirii

Înainte de toate, verifică rezistența clădirii și incearca sa intervii acolo unde este cazul. Pentru început, repară tot ce ține de fundație, pereți și acoperiș, întrucât acestea constituie baza întregii case. În cazul clădirilor cu etaj, planșeele trebuie revizuite, pentru a corecta defectele produse în timp. Dintre toate cele menționate, cel mai ridicat grad de uzură îl are, probabil, pardoseala. Acest lucru este explicabil, având în vedere frecvența cu care este folosită. Prin procesul de frecare între podea și mobilier se pot observa urme suficient de vizibile încât să fie necesar să o schimbi. Investește într-o podea de calitate, care să ofere durabilitate. Astfel, poți să vezi aici parchet dublu stratificat preț și să arunci o privire peste produsele celor de la Valprest.ro. Apelează la servicii profesionale pentru îndepărtarea pardoselii vechi, dar și pentru montarea celei noi. Ia măsurători pentru a ști clar câți metri pătrați de parchet sunt necesari pentru a acoperi suprafața dorită.

Rețeaua electrică și instalațiile sanitare

Se recomandă înlocuirea acestora, pentru a fi 100% convins că nu se vor petrece evenimente neplăcute în viitor. În funcție de răspuns, decide împreună cu un specialist dacă sunt necesare doar câteva reparații sau trebuie schimbate cu totul. Având în vedere că vei scăpa de mobilierul vechi, probabil îți dorești un alt design sau o altă așezare a noului mobilier. În bucătărie și baie ia în considerare faptul că mobilierul nou trebuie să fie amplasat în locurile în care sunt încorporate țevile. Dacă îți dorești o altă structură față de cea anterioară, asigură-te că rezolvi acest aspect înainte de a finisa pereții. 

Estetica locuinței

Ușile și ferestrele fac parte din structura clădirii, dar țin și de estetica locuinței. Din punct de vedere tehnic, acestea izolează temperatura din încăperi, iar dacă cele vechi nu îndeplinesc acest scop ar fi ideal să le înlocuiești, pentru a nu provoca neplăceri în timpul sezonului rece. Acea casă va deveni noul cămin, deci trebuie să corespundă în întregime cu preferințele tale. Prin urmare, nu te abate de la planul de amenajare din cauza unor astfel de elemente pe care le poți înlocui. 

Dacă ești dispus să investești într-o casă veche, apelează la experți. Procesul va fi destul de anevoios, însă eforturile nu vor fi în zadar, dat fiind faptul că, la final, te vei bucura de casa visurilor tale. 

 

Sursă foto – unsplash.com