Pe agenda globala de securitate sunt evidentiate o serie de probleme, care de care mai proeminente si cu un impact mai mare asupra sigurantei omului. Printre acestea se regasesc si problemele din sfera mediului inconjurator, dar si cele din spectrul energiei si autonomiei pe care foarte multe state doresc sa o dobandeasca in aceasta zona de activitate.
La interferenta celor doua domenii, mediu si energie, regasim importanta unui element major care a revolutionat piata, anume utilizarea unui panou fotovoltaic pentru producerea proprie, prin caldura oferita de soare, a energiei electrice.
Potrivit organizatiilor internationale care se ocupa de ierarhizarea principalelor amenintari la adresa securitatii si sigurantei oamenilor, incalzirea globala ocupa un loc central pe agenda. Diminuarea impactului acesteia este unul dintre principalele deziderate care poate fi transformat intr-o realitate cu ajutorul panourilor fotovoltaice.
Aceste elemente capteaza caldura razelor solare si o transforma intr-o sursa viabila de energie care ofera rentabilitate pe termen lung. Pentru ca toti cititorii sa fie mult mai informati despre sustenabilitatea si costurile unor astfel de achizitii, prezentam in continuare cateva beneficii principale care decurg din utilizarea panourilor fotovoltaice.
Reducerea programatica a costurilor si sustenabilitate pentru un mediu mai protejat
Panourile fotovoltaice sunt elemente esentiale pentru producerea energiei la nivelul unei constructii, impactul asupra facturii fiind unul major. In acest fel consumul de energie de la companii private poate reprezenta doar 30% din totalul necesar pentru o locuinta sau alt tip de cladire. In ceea ce priveste sustenabilitatea, aceste elemente prezinta un proces de productie care nu implica elemente daunatoare mediului si au rolul de a proteja natura, transformand caldura oferita de soare intr-una concentrata pentru consumul utilizatorilor.
Fara a genera gaze toxice sau care produc efect de sera, panourile fotovoltaice au un rol primar de a scadea dependenta de furnizorii privati de energie care modeleaza preturile la consum in functie de volatilitatea pietei. Caldura oferita de soare este o resursa inepuizabila care are un mare potential de a fi exploatata in favoarea mediului si confortului utilizatorilor.
Tehnologiile care au condus la proiectarea unor astfel de sisteme au imbinat simplitatea in utilizare cu simplitatea procesului de intretinere. In acest fel, cu o perioada indelungata de functionare in parametrii optimi (aproximativ pana la 25-30 de ani) dar si consumabile minime de achizitionat in acest interval (invertor), panourile fotovoltaice devin un aliat de nadejde chiar si acolo unde infrastructura nationala pentru livrarea energiei nu a putut fi implementata.
Prin urmare, fie ca vorbim despre cabane, case de vacanta, sedii ale institutiilor sau locuinte private, panourile pot face fata cu usurinta cerintelor de energie.
Branding si etichetare publica
In ultimii ani marketingul online a fost unul intens utilizat pentru a propaga vanzari crescute ale produselor si serviciilor. Cu toate acestea, si magazinele fizice raman un punct de referinta pentru pasionatii de cumparaturi. Indiferent de domeniul de activitate, implementarea unui sistem de panouri fotovoltaice produce o etichetare pozitiva din partea clientilor si comunitatii in care este amplasata institutia. Oferind un model de buna practica dar si incurajand sustenabilitatea mediului inconjurator prin achizitii eco, brandul unei companii devine mai puternic, mai concurential.