Un dedurizator de apa face posibila indepartarea permanenta a calcarului din reteaua  de apa.

Apa dedurizata este apa care a fost curatata de ioni, de magneziu si calciu, care sunt responsabili pentru formarea blocajelor tevilor.

Aceasta este o solutie foarte confortabila in zonele in care apa este foarte grea.

Cu toate acestea, multi oameni au intrebari cu privire la potabilitatea apei tratate de un dedurizator de apa. Este buna pentru sanatatea mea? Care sunt riscurile?

Apa dedurizata este destul de potabila si, prin urmare, poate fi bauta fara probleme.

Care sunt beneficiile apei?

Cand este potabila, apa are multiple beneficii pentru sanatatea noastra:

– Are o puternica putere hidratanta de regenerare a organismului nostru format din apa in masura de peste 60%;

– De asemenea ne face tenul mai luminos;

– Contribuie la eliminarea toxinelor, reinnoieste celulele si imbunatateste circulatia sangelui;

– Promoveaza prevenirea patologiilor articulare, cum ar fi osteoartrita;

– Faciliteaza digestia, in special apele bogate in magneziu

– Previne durerile de cap care sunt adesea cauzate de deshidratare.

Ce este in apa pe care o bem?

In functie de natura terenului pe care il traverseaza si de tipul de tratament pe care il primeste, apa pe care o bem nu contine aceleasi elemente. Fiind in contact cu rocile, contine calciu, magneziu, fluor sau sodiu. Acestea sunt toate mineralele si oligoelementele pe care organismul nu stie cum sa le faca. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, poluata cu nitrati, pesticide sau reziduuri de antibiotice. Acesta este motivul pentru care trebuie sa fie procesat inainte de a putea fi consumat fara riscuri.

Apa de la robinet, pe de alta parte, nu este tot timpul potrivita. Prin urmare, poate fi destul de calcarosa, deoarece nici-un standard legal nu stabileste un nivel maxim de duritate. Daca apa dura nu este daunatoare sanatatii noastre, aceasta va duce la acumulari in conducte si aparatele noastre de uz casnic. In plus, calcarul poate promova pielea uscata si parul tern. Investitia intr-un dedurizator de apa este, prin urmare, o modalitate excelenta de a obtine apa bogata in minerale si favorabila epidermei noastre de asemenea poti gasi o gama de dedurizatoare apa de la Clack.ro pentru toate nevoile tale.

Apa dedurizata este sigura de baut

Apa potabila indeplineste standarde foarte stricte stabilite de OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si preluate de reglementarile europene si romanesti. Prin urmare, apa potabila dedurizata respecta aceste reglementari, care nu mentioneaza niciodata un continut minim de calciu si magneziu care trebuie respectat.

Mai mult decat atat, unele ape „minerale” nu contin calciu sau magneziu. Consumul de apa dedurizata este inconsecvent, deoarece contine intotdeauna toate mineralele de care avem nevoie. Intr-adevar, dieta este cea care acopera cea mai mare parte a nevoilor de minerale si oligoelemente.

Numai ionii de calciu si magneziu au fost permutati de ionii de sodiu de catre dedurizator. Prin urmare, nu exista nici un pericol in consumul de apa dedurizata.

In unele regiuni in care apa este in mod natural moale, cum ar fi Slobozia, locuitorii beau apa fara calciu si magneziu si sunt sanatosi!