Cand frigiderul nu mai raceste, ar putea exista o serie de defectiuni care cauzeaza aceasta problema. Puteti accesa AfacereaZilei.ro pentru a va informa cu privire la motivele din cauza carora frigiderul nu mai raceste. In acest articol va vom prezenta cateva modalitati usoare de a rezolva aceasta problema. Daca niciuna dintre modalitatile prezentate nu va ajuta in detectarea si solutionarea problemei, va trebui sa apelati la un specialist.

1) Verificati alimentarea cu energie electrica

Singurul lucru care este valabil pentru fiecare aparat de uz casnic este faptul ca acestea trebuie sa fie conectate la o sursa de energie electrica. Fara aceasta, frigiderul nu poate functiona corespunzator si, prin urmare, nu va mai racii.

Daca temperatura din interiorul frigiderului este neobisnuit de ridicata, verificati daca stecherul este inca in priza. Pentru a fi sigur, scoateti stecherul si reconectati-l la priza deoarece uneori, din greseala, l-ati putea scoate suficient cat sa piarda conexiunea la reteaua de electricitate, dar totusi sa para ca este conectat la priza.

2) Reglati termostatul

O alta greseala obisnuita este setarea termostatului la o temperatura mult prea ridicata. Acest lucru se poate intampla accidental, in special cand scoateti alimente din frigider sau cand stergeti interiorul acestuia. Daca termostatul a fost reglat la o temperatura mai mare decat cea dorita, va trebui doar sa schimbati setarile, iar frigiderul va incepe sa raceasca din nou.

3) Stergeti orificiile de aerisire din interior

Circulatia corecta a aerului este extrem de importanta pentru procesul de racire a unui frigider, ceea ce inseamna ca aerul trebuie sa patrunda in compartimente, precum si in spatele compresorului. Gasiti orificiile de aerisire din ​​frigider, si asigurati-va ca nu exista cutii sau pungi cu alimente care sa le acopere.

4) Schimbati garniturile usii

Frigiderul trebuie sa fie complet sigilat pentru a mentine temperatura din interior scazuta. In caz contrar, tot aerul cald va patrunde inauntrul frigiderului, iar temperatura va creste. Garniturile usii sunt confectionate din cauciuc si acopera marginea interioara a usilor frigiderului si congelatorului.

Cu timpul acestea se pot deforma, iar usa frigiderului nu se va mai inchide etans. Daca vedeti semne clare de deteriorare, va trebui sa inlocuiti garnitura, iar in momentul in care acestea se murdaresc, va trebui pur si simplu le stergeti.

5) Creati mai mult spatiu in frigider

Va fi nevoie de spatiu gol in frigider, astfel incat aerul rece sa se miste in jurul produselor alimentare. Din acest motiv, daca supraincarcati frigiderul, alimentele nu se mai racesc. Asigurati-va ca aproximativ 2/3 din spatiul real al frigiderului este liber pentru fluxul de aer.

6) Stergeti orificiile congelatorului

Tehnologia difera de la un frigider la altul, iar multe produse sunt create astfel incat o parte din aerul rece al congelatorului sa fie redirectionat spre intreaga unitate. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unor guri de aerisire. In cazul in care congelatorul este acoperit de gheata, aceste guri de aerisire nu mai pot redirectiona aerului, iar temperatura din frigider va creste. Daca modelul de frigider pe care il detineti este prevazut cu astfel de guri de aerisire, localizati-le si asigurati-va ca nu au inghetat.